SVT > Utrikes

Wednesday, 28 February, 07:57

SVT - 30 nov 23 kl. 20:30

Vapenvila och vardagsglimtar för Gazaborna – mitt i ”fasansfull” krigssituationSnart en vecka har gått sedan den tillfälliga vapenvilan inleddes. Och för Gazaborna har den inneburit ett andningshål och små skärvor av vardag i den annars mörka tillvaron. – Men situationen är fortfarande fasansfull, säger Frida Lagerholm på Läkare utan gränser till SVT Nyheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Gazaborna, Frida Lagerholm, Läkare, SVT Nyheter

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vapenvilaoch , vardagsglimtarför , Gazabornamitt i , fasansfull, krigssituation

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Hopp om vapenvila – men osäkerheterna är många

Ett avtal om en tillfällig vapenvila mellan Hamas och Israel kan vara nära. Men förhoppningar har grusats förut och nu stiger oron i Gaza för ännu en misslyckad förhandling. – Palestinierna vill inget annat än att få fram en vapenvila, säger SVT:s Mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid..

SVT - 3 timmar sedan

Nära 500 noshörningar dödade i tjuvjakt 2023

Förra året dödades 499 noshörningar av tjuvjägare i Sydafrika, de flesta av dem i statligt ägda nationalparker. Antalet innebär en ökning med omkring 50 djur jämfört med året innan..

SVT - 3 timmar sedan

Studenterna vid läkarskolan får gratis undervisning – efter enorm donation

En högskola i New York kommer att erbjuda studenter gratis undervisning efter en donation på en miljard dollar – från en 93-årig änka till en stor investerare på Wall Street..

SVT - 4 timmar sedan

Trump mot seger i Michiganval

Expresidenten Donald Trump går mot seger i Republikanernas primärval i Michigan. Nyhetsbyrån AP förklarar honom redan som vinnare, baserat på en väljarundersökning..

SVT - 12 timmar sedan

Trots arga bönder – tung klimatlag godkänd i EU

EU:s omdiskuterade naturrestaureringslag är i hamn – trots bondeprotester och het debatt om mat och klimat. Viktig seger, anser anhängarna. En hot mot äganderätten, varnar motparten..

SVT - 12 timmar sedan

Forskaren: Oklart om Nato varit bra för världsfreden

Det är svårt att veta om Nato har varit bra eller dålig för världsfreden. Det säger Kjølv Egeland, forskare vid Folkerettsinstituttet i Oslo. Men han tror inte att situationen förändras så mycket när Sverige går med.

SVT - 14 timmar sedan

Navalnyjs advokat frihetsberövad i Ryssland

En av Aleksej Navalnyjs advokater har blivit frihetsberövad i Moskva på tisdagen för att ha ”störande av allmän ordning”, rapporterar den ryska dagstidningen Novaja Gazeta på X..

SVT - 15 timmar sedan

10 år sedan Ryssland annekterade Krimhalvön: ”Vi var så naiva”

Elin Jönsson, Ukrainakorrespondent på SVT, var på plats när Ryssland annekterade Krimhalvön för tio år sedan. – När jag ser tillbaka på händelseförloppet är det så tydligt att kriget började då. Vi var så naiva, både jag och hela världen..

SVT - 17 timmar sedan

Utbrott av denguefeber i Peru

SVT - 17 timmar sedan

Tung klimatlag godkänd i EUOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.