SR > Kultur

Tuesday, 05 March, 15:17

SR - 30 nov 23 kl. 19:00

Så bra är nya Trolltider: ”Rätt fingertoppskänsla”Den hyllade julkalendern Trolltider har nu återuppstått.”Här ser vi att det faktiskt går att få till en remake med rätt fingertoppskänsla”, tycker vår kritiker Joakim Silverdal som sett de 10 första avsnitten..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Trolltider, Joakim Silverdal

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: braär nya , TrolltiderRätt , fingertoppskänsla

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Kritik mot bokrean: Rysk censur och uråldrigt språk

Förlaget Modernista kritiseras för sina reatryck av klassiker i gamla översättningar. Översättarna Alva Dahl och Lars Kleberg pekar på ålderdomligt språk och spår av rysk censur, och menar att de flesta läsare skulle ha lättare att ta till sig en nyöversättning. Kristofer Andersson på förlaget Modernista är menar att man tillgängliggör litteratur även genom äldre översättningar..

SR - 6 timmar sedan

Här är de nominerade till årets Grammis-gala

Även grupperna Dina ögon och Bolaget har flera nomineringar vardera.Årets Grammisgala, den 41:a i ordningen, hålls den 8 maj i Annexet i Stockholm..

SR - 8 timmar sedan

Är satirserien ”The Regime” gjord av en AI?

”The Regime” är en stjärnbeströdd miniserie från HBO skapad av den satiriske manusförfattaren Will Tracy, som bland annat skrivit för ”Succession”.I huvudrollen som populistisk diktator i ett påhittat centraleuropeiskt land ser vi Kate Winslet.Men serien är rakt igenom konstig, tycker vår kritiker Emma Engström..

SR - 9 timmar sedan

Fotboll trendar på svenska teaterscener

Det råder fotbollsfeber på svenska teaterscener.IFK Göteborgs resa skildrat genom en fotbollsfamilj och VM 1994 som musikal i Borås är två av flera exempel på aktuell fotbollsscenkonst.Regissör Magnus Berg menar att fotboll är en effektiv gestaltning av kampen mellan jaget och laget som slår an i vårt samhälle just nu, något vi brottas med..

SR - 9 timmar sedan

Översättaren: Bojkotta gamla översättningar på bokrean

Alva Dahl, översättare, vill att bokhandeln bojkottar rea-tryck av klassiker i gamla översättningar.Språket i dem speglar tiden de översattes i, inte när den skrevs, och en nyöversättning är ofta ett bättre val för läsare, säger hon.Förlaget Modernista försvarar sina rea-utgåvor av äldre översättningar..

SR - 20 timmar sedan

Statens konstråd köper Anna Odells verk

Statens konstråd har köpt konstnären Anna Odells uppmärksammade verk ”Rekonstruktion – Psyket”. Det är ett videoverk som handlar om Odells vistelse på en sluten psykiatrisk avdelning där hon bland annat har ett förhållande med sin vårdare och blir gravid.Statens konstråd köper ett av de fem exemplar som finns av ”Rekonstruktion – Psyket” för att visa i en universitetsmiljö..

SR - 21 timmar sedan

Strannegård: Trendbrott för donationer till kulturen

Donationer står fortfarande för en mycket liten del av kulturens finansiering i Sverige.Fast ett trendbrott verkar vara på gång, uppger rektorn för Handelshögskolan i Stockholm, Lars Strannegård, för Kulturnytt. Han får medhåll från flera branschföreträdare.

SR - 22 timmar sedan

Anhöriga till Trump: Använd inte Sinéad O'Connors musik

Artisten Sinéad O'Connors dödsbo vill förbjuda den republikanske presidentkandidaten Donald Trump att spela hennes musik på sina politiska valmöten. Det uppger BBC.Förra månaden spelades O'Connors låt ”Nothing compares 2 u” vid ett valmöte i Maryland i USA, vilket har fått Sinéad O'Connors anhöriga att reagera starkt.

SR - 23 timmar sedan

SVT om kritiserat finalkval i Mello: ”Måste utreda”

Finalkvalet får kritik eftersom artisterna från tidigare deltävlingar inte fick framföra sitt bidrag i direktsändningen.”Att säga att det var den enda orsaken, det tycker jag är en alldeles för ytlig analys”, säger Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen.Till final från gick artisterna Annika Wickihalder och Jay Smith, som båda även tävlade i deltävlingen samma kväll..

SR - Igår: 14:20

Irans sångare döms till fängelse – känd för ”Baraye”

Den iranske artisten Shervin Hajipour har dömts till tre år och åtta månaders fängelse. Han döms för att ha ”uppviglat människor till att skapa oro och störa den nationella säkerheten” samt för att ha spridit regimkritisk propaganda, rapporterar TT.Hajipours protestsång ”Baraye” spreds över världen 2022 – låten skrevs i samband med protesterna i Iran efter Mahsa Zhina Aminis död..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.