Regeringen > Nyheter

Saturday, 02 March, 01:57

Regeringen - 30 nov 23 kl. 17:00

Preventiva vistelseförbudDet behövs kraftfulla åtgärder för att förhindra de kriminella nätverkens verksamhet och för att återupprätta tryggheten i lokalsamhället. Regeringen föreslår därför en ny lag om preventiva vistelseförbud. Syftet  med lagen är att öka tryggheten i det offentliga rummet och att förhindra att brottslig verksamhet utövas där..
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Preventiva, vistelseförbud

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 9 timmar sedan

Socialtjänstministern besöker Lidköping och Skara

Måndag den 4 mars reser Camilla Waltersson Grönvall till Lidköping och Skara. I Lidköping kommer hon att göra ett verksamhetsbesök på Statens institutionsstyrelses (SiS) ungdomshem Margretelund. I Skara kommer statsrådet att träffa medarbetare inom socialtjänsten, Centrumbostäder och kommunens och regionens gemensamma familjecentral för att ta del av hur de arbetar i sina verksamheter..

Regeringen - 8 timmar sedan

Remiss för avskaffat krav på tillstånd för hotell- och pensionatsrörelser

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat utkast till lagrådsremiss Avskaffat krav på tillstånd för hotell- och pensionatsrörelser..

Regeringen - 11 timmar sedan

Brottsförebyggande i fokus när statsministern besökte Trollhättan

Statsminister Ulf Kristersson besökte onsdagen den 28 februari Trollhättan. Han besökte två verksamheter som aktivt jobbar för att motverka att unga dras in i kriminalitet..

Regeringen - 11 timmar sedan

Kravet på hotelltillstånd tas bort

I dag remitteras ett förslag om att avskaffa kravet på tillstånd för att driva hotell- eller pensionatverksamhet. Förslaget innebär betydelsefulla minskningar av regelkostnaderna för hotell- och pensionatsföretagare..

Regeringen - 11 timmar sedan

Arbetet mot sprängningar i fokus när Gunnar Strömmer och Carl-Oskar Bohlin besökte Stockholmspolisen

Förra veckan besökte justitieminister Gunnar Strömmer och minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin Stockholmspolisen. Fokus under besöket var utredningar av sprängdåd och lägesbilden i Sverige över läckage av sprängmedel för civilt bruk. Under besöket träffade statsråden även representanter från Nationellt bombdatacenter (NBDC) och den forensiska sektionen i Stockholm..

Regeringen - 15 timmar sedan

Utbetalning av medel till Världsantidopningsbyrån WADA

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut medel till Världsantidopningsbyrån (WADA) som bidrag till finansieringen av dess verksamhet under 2024..

Regeringen - 15 timmar sedan

Pål Jonson till Polen

Försvarsminister Pål Jonson besöker den 4 mars Polen för ett möte med Polens vice premiärminister och minister för nationellt försvar, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz..

Regeringen - 15 timmar sedan

Ansökan om bidrag för behandlingsverksamhet

Regeringen betalar Röda Korset 17 miljoner kronor för att under 2024 stärka och utveckla organisationens behandlingscentrum för personer som lider av trauma från krig, tortyr och svåra flyktupplevelser..

Regeringen - 15 timmar sedan

Försörjningstrygghet på agendan i energirådet

Måndagen den 4 mars samlas EU:s energiministrar i Bryssel för ett möte i energirådet. På mötesagendan står bland annat diskussioner om försörjningstrygghet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.