SvD > Opinion

Sunday, 03 March, 19:52

SvD - 30 nov 23 kl. 13:30

”Absurt att betrakta prostitution som arbete”Personer som befinner sig i prostitution är brottsoffer, inte arbetstagare. Det skriver debattörer från Talita i en slutreplik..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Talita

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Absurtatt , betrakta, prostitutionsom , arbete

Fler nyheter från SvD

SvD - 5 minuter sedan

Ungdomsförbund: Släpp in oss i skolorna

Vi möts av stängda dörrar på landets gymnasieskolor inför EU-valet. Det är inte bara ett hinder för vårt arbete – det är ett hot mot demokratin, skriver ledarna för flera politiska ungdomsförbund. .

SvD - 6 timmar sedan

”Fler skulle kunna rädda andras liv”

En stamcellstransplantation innebär för svårt sjuka skillnaden mellan liv och död. Men var tredje patient hittar aldrig en passande givare, skriver tidigare politikern Birgitta Ohlsson och Nicole Silverstolpe, Tobiasregistret. .

SvD - Igår: 19:45

”Sjukvården följer inte längre lagen”

Omfördelningen mot privat vård har fört oss till en brytpunkt där den offentliga vårdens uppdrag inte längre klaras av. Nu krävs ett ökat och reglerat samarbete mellan offentliga och privata vårdgivare, skriver flera debattörer..

SvD - Igår: 13:30

”Ta inte onödiga risker när nät byts ut”

Mobiloperatörerna underskattar säkerhetsriskerna med att stänga ner både 2G- och 3G-nätet för snabbt. Hundratusentals kunder med hemlarm kan drabbas, skriver Joachim Källsholm, Säkerhetsföretagen. .

SvD - I förrgår: 13:30

”Ökad kolinlagring är helt avgörande”

Peter Holmgren tänker sig att en ökad användning av bioenergi minskar utsläppen av koldioxid. Men detta samband gäller inte längre i EU:s utsläppshandel, skriver Magnus Nilsson i en slutreplik. .

SvD - 29 feb 24 kl. 19:45

”Regeringen slår mot det fria tänkandet”

Förslaget till nya straffbestämmelser för hets mot folkgrupp är olämpligt av flera skäl. Regeringen borde ha stått pall för påtryckningarna från EU-kommissionen i frågan, skriver Nils Funcke..

SvD - 29 feb 24 kl. 13:30

”Tack kan äventyra akademiska karriärer”

I de flesta avhandlingar tackas en rad personer. Men tackandet kan också skapa problem för akademiker, skriver professor Nils Hansson..

SvD - 28 feb 24 kl. 13:30

”Vill arbeta i Sverige – utnyttjar kryphål”

Kryphål i regelverket gör att lärosäten missbrukas för arbets­krafts­invandring. Regeringen behöver stoppa utnyttjandet av studie­tillstånd, skriver Simon Wallin, Moderata studenter..

SvD - 27 feb 24 kl. 19:45

”Studier stoppas av monstruös byråkrati”

Den nya EU-initierade ansöknings­plattformen CTIS fungerar som en effektiv bromskloss för klinisk behandlings­forskning. Det skriver tre forskare..

SvD - 27 feb 24 kl. 16:30

”Övergång till 5G måste ske ansvarsfullt”

I alla länder utom Norge och Sverige byggs 5G ut samtidigt som antingen 2G eller 3G behålls fram till åtminstone 2029. Det är en sund strategi, skriver Håkan Larsson, Villaägarna, i en slutreplik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.