SvD > Opinion

Sunday, 03 March, 13:20

SvD - 28 nov 23 kl. 19:45

”Euron nödvändig för Sveriges säkerhet”Det finns mycket goda säkerhetsskäl att främja en stark europeisk centralbank, som Sverige helst skall ha inflytande i. De ekonomiska argumenten för ett svenskt införande av euron har också stärkts väsentligt, skriver Stefan Fölster..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Sveriges, Sverige, Stefan Fölster

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Euron, nödvändigför Sveriges , säkerhet

Fler nyheter från SvD

SvD - 17 timmar sedan

”Sjukvården följer inte längre lagen”

Omfördelningen mot privat vård har fört oss till en brytpunkt där den offentliga vårdens uppdrag inte längre klaras av. Nu krävs ett ökat och reglerat samarbete mellan offentliga och privata vårdgivare, skriver flera debattörer..

SvD - 23 timmar sedan

”Ta inte onödiga risker när nät byts ut”

Mobiloperatörerna underskattar säkerhetsriskerna med att stänga ner både 2G- och 3G-nätet för snabbt. Hundratusentals kunder med hemlarm kan drabbas, skriver Joachim Källsholm, Säkerhetsföretagen. .

SvD - Igår: 13:30

”Ökad kolinlagring är helt avgörande”

Peter Holmgren tänker sig att en ökad användning av bioenergi minskar utsläppen av koldioxid. Men detta samband gäller inte längre i EU:s utsläppshandel, skriver Magnus Nilsson i en slutreplik. .

SvD - I förrgår: 19:45

”Regeringen slår mot det fria tänkandet”

Förslaget till nya straffbestämmelser för hets mot folkgrupp är olämpligt av flera skäl. Regeringen borde ha stått pall för påtryckningarna från EU-kommissionen i frågan, skriver Nils Funcke..

SvD - I förrgår: 13:30

”Tack kan äventyra akademiska karriärer”

I de flesta avhandlingar tackas en rad personer. Men tackandet kan också skapa problem för akademiker, skriver professor Nils Hansson..

SvD - 28 feb 24 kl. 13:30

”Vill arbeta i Sverige – utnyttjar kryphål”

Kryphål i regelverket gör att lärosäten missbrukas för arbets­krafts­invandring. Regeringen behöver stoppa utnyttjandet av studie­tillstånd, skriver Simon Wallin, Moderata studenter..

SvD - 27 feb 24 kl. 19:45

”Studier stoppas av monstruös byråkrati”

Den nya EU-initierade ansöknings­plattformen CTIS fungerar som en effektiv bromskloss för klinisk behandlings­forskning. Det skriver tre forskare..

SvD - 27 feb 24 kl. 16:30

”Övergång till 5G måste ske ansvarsfullt”

I alla länder utom Norge och Sverige byggs 5G ut samtidigt som antingen 2G eller 3G behålls fram till åtminstone 2029. Det är en sund strategi, skriver Håkan Larsson, Villaägarna, i en slutreplik..

SvD - 26 feb 24 kl. 19:45

”Orimlig ökning av adhd-diagnoser”

Sveriges neuro­psykologers förening: Ökningen av adhd-diagnoser är ett samhälls­problem som inte kan lösas enbart av vården, och lösningen finns knappast i en växande mängd av utredningar, diagnoser och medicinering..

SvD - 26 feb 24 kl. 13:30

”Finns ingen hållbar gruvdrift i alunskiffer”

Gruvbranschens intresseorganisation Svemin bemöter inte med ett ord våra invändningar mot faran i att bryta alunskiffter. Svemin borde ta större ansvar för en hållbar mineralnäring, skriver jämtlandspolitiker i en slutreplik. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.