SR > Nyheter

Wednesday, 28 July, 07:33

SR - 18 jun 21 kl. 11:30

Gripen misstänkt för inblandning i mordet på Adriana, 1212-åriga Adriana rastade familjens hund vid en hamburgerrestaurang i Botkyrka kommun när hon träffades av kulor från en bil som passerade. Polisen tror att attacken i augusti 2020 var riktad mot andra personer som befann sig i närheten. Den nu anhållne mannen misstänks inte för mord, utan för grovt vapenbrott – ytterligare tre personer sitter sedan tidigare häktade misstänkta för det brottet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Adriana, Botkyrka

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gripen, misstänktför , inblandningi , mordet, Adriana12

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Jorden närmar sig oåterkalleliga klimateffekter

Efter sommarens kraftiga oväder med allt från enorma skogsbränder i USA till massiva översvämningar i Tyskland och Belgien, varnar en internationell grupp av forskare att jorden redan nu närmar sig "oåterkalleliga klimateffekter" för bland annat världens tropiska korallrev, regnskogarna i Amazonas och sommarisen på Arktis.' Johan Rockström, professor i jordsystemsvetenskap vid universitetet i Potsdam är en av författarna bakom artikeln. "Årtiondet mellan 2020 och 2030 är inget mindre än ett avgörande årtionde för mänskligehetens framtid på jorden", säger han..

SR - 1 timme sedan

Stor smittspridning i Asien

Flera länder i Sydostasien rapporterar nu höga smittotal av Covid 19. I Thailand hade man det senaste dygnet det högsta antalet smittade sen pandemin började. Även i Malaysia ökar smittspridningen just nu..

SR - 1 timme sedan

Peru får ny president – då kan kopparpriset stiga

Idag svärs Pedro Castillo in som Perus president, och han har politiska förslag som skulle kunna göra att internationella gruvbolag i landet åker på en hård smäll. Bland annat vill han omförhandla de långvariga skatteavtal som tidigare regeringar skrivit med internationella gruvbolag. 35-årige Aurelio Sanchez i Cusco tycker det här är bra, för han menar att Peru själva behöver inkomsterna till utbildning och sjukvården..

SR - 1 timme sedan

Allt fler med postcovid får den ovanliga diagnosen POTS

Diagnosen POTS drabbar allt fler patienter som har postcovid. POTS kan bland annat innebära att man får kraftig hjärtklappning när man ställer sig upp. Det finns ingen nationell statistik över hur många som är drabbade men hjärtläkaren Marcus Ståhlberg på Karolinska universitetssjukhuset bedömer att fallen är fler än vården hittills lyckats upptäcka.

SR - 1 timme sedan

60 miljoner kronor för lokaler när regionerna vaccinerar

Bland de regioner som själva genomför covidvaccination så har hyresavtal för vaccinationslokaler tecknats för runt 60 miljoner kronor. Bland bolagen som hyrt ut lokaler till regionerna finns större kommunala fastigheter, men också mindre bolag, där hyresintäkten spelar stor roll. ”Det skapar en stabilitet och trygghet och vi har också kunnat amortera lånen till de klubbmedlemmar som tidigare lånat ut” säger Curlingcompaniets AB:s ordförande Lars Jonsson..

SR - 1 timme sedan

Yrkesfiskare oroas över vindkraftsplaner

Yrkesfiskare är oroliga för att det ska byggas för många vindkraftverk ute till havs och att det därmed skulle slå ut delar av det svenska fisket. ”Det leder till färre investeringar, eftersom osäkerheten om vad som ska hända är stor”, säger yrkesfiskaren Martin Axelsson i Rönnäng på Tjörn. Enligt Sveriges fiskares producentorganisation finns det just nu planer på tolv vindkraftsparker i havsområden där det fiskas..

SR - 3 timmar sedan

Poliserna som försvarade kongressen lider fortfarande av våldet

Fyra poliser lämnade starka vittnesmål om våldet de utsattes för när USA:s kongress stormades i vintras, och hur det påverkar dem än idag. Poliserna vittnade i representanthuset för en utredningskommitté som ska undersöka stormningen, men de politiska oenigheterna kring utredningen är stora. ”Ni politiker måste ta reda på ifall nån i ledande ställning hade en roll i det här”, sa polismannen Daniel Hodgins till kongressledamöterna under utfrågningen..

SR - 4 timmar sedan

Gränshandeln ökar från låga nivåer

Gränshandeln har börjat komma igång igen efter att Norge lättat på restriktionerna, men fortfarande är det långt kvar till nivån före pandemin. Just nu har handeln tappat runt 80 procent av omsättningen jämfört med före pandemin, enligt en bedömning av Svensk Handel. Läget är bättre i Bohuslän än i Värmland, till exempel, då Värmland fortfarande har en röd stämpel i Norge vilket leder till hårdare gränsrestriktioner..

SR - 6 timmar sedan

Nationalekonom: Det pågår ett opinionskrig

Cementbrist i Sverige skulle skapa stora problem och 280 000 jobb är i fara, enligt branschorganisationen Byggföretagen. Men det finns anledning att ta siffrorna med en nypa salt, säger Hans Lööf som är professor i nationalekonomi vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. ”Det pågår ett opinionskrig nu och då vill man förmodligen pressa regeringen och påverka ett beslut”, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.