Regeringen > Nyheter

Wednesday, 28 July, 05:53

Regeringen - 18 jun 21 kl. 11:15

Strängare straff vid brott mot djurRegeringen lämnar idag över en lagrådsremiss om skärpta straff och ett mer effektivt sanktionssystem vid brott mot djur. I lagrådsremissen föreslår regeringen att det ska införas ett nytt grovt djurplågeribrott i brottsbalken för de allvarligaste fallen av brott mot djur..
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strängare, straffvid , brottmot , djur

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 13 timmar sedan

Näringsminister Ibrahim Baylans tal vid Pre-Summit

I september 2021 bjuder FN in till ett toppmöte om livsmedelssystem, Food Systems Summit 2021 (FSS), i syfte att förändra våra livsmedelsystem till att bli mer hållbara. Inför toppmötet arrangeras konferensen Pre-Summit i Rom 26-28 juli. Näringsminister Ibrahim Baylan höll under konferensens andra dag ett tal om det arbete som hittills har utförts och de svenska prioriteringarna.

Regeringen - 16 timmar sedan

Skrivelse Vård av unga vid Statens institutionsstyrelses särskilda ungdomshem

Riksdagen har den 7 april 2021 tillkännagett för regeringen det som utskottet anför om vård av unga vid Statens institutionsstyrelses (SiS) särskilda ungdomshem (bet. 2020/21:SoU33, rskr. 2020/21:236).

Regeringen - 17 timmar sedan

Uppdrag till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att övergripande bedöma framtida personalbehov inom civilt försvar

Myndigheter, kommuner, regioner och näringslivsaktörer ansvarar för en stor del av samhällsviktig verksamhet under höjd beredskap och krig. Tidigare har statliga myndigheter krigsplacerat sin personal, och kommuner och regioner har påbörjat det arbetet. Därför är det angeläget att nu påbörja ett arbete för att se över den framtida personalförsörjningen inom det civila försvaret..

Regeringen - 17 timmar sedan

Uppdrag till MSB att bedöma behov av personalförstärkningar inom bevakningsansvariga myndigheter och andra berörda aktörer vid en situation med höjd beredskap och ytterst krig

Myndigheten för samhälls­skydd och beredskap (MSB) ska över­siktligt bedöma och redovisa behovet av personal­förstärk­ningar inom bevak­nings­ansvariga myndig­heter, kommuner, regioner och närings­livet för att nödvändig verksam­het ska kunna upp­rätt­hållas vid höjd beredskap och krig. MSB ska bedöma var det finns behov av särskilda åtgärder för att säkra personal­behoven inom de verk­sam­hets­områden som är av central bety­delse för att uppnå målet med det civila försvaret..

Regeringen - 18 timmar sedan

Skärpta straff för våld och andra kränkningar i nära relationer

Våld och andra kränk­ningar i nära relationer är ett allvarligt samhälls­problem..

Regeringen - 22 jul 21 kl. 16:21

Tilläggsdirektiv till Miljöprövningsutredningen (M 2020:06)

Beslut vid regeringssammanträde den 22 juli 2021. Utvidgning av och förlängd tid för uppdraget..

Regeringen - Igår: 15:10

Remissinstanser för SOU 2021:44 Tillgänglighetsdirektivet

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat SOU 2021:44 Tillgänglighetsdirektivet..

Regeringen - 23 jul 21 kl. 10:00

Fortsatt oförändrad prognos för vaccination mot covid-19

Enligt Folkhälsomyndighetens uppdaterade prognos som kommer var fjortonde dag är bedömningen fortsatt att alla vuxna har erbjudits minst en dos vaccin senast den 19 september 2021..

Regeringen - 23 jul 21 kl. 09:40

Remiss av promemorian Ändringar i det tillfälliga inreseförbudet från tredjeland

Här kan du ta del av till vilka instanser Justitie­departementet har remitterat promemorian Ändringar i det tillfälliga inrese­förbudet från tredjeland..

Regeringen - 23 jul 21 kl. 09:33

Utökade möjligheter för deltagare i internationella elittävlingar att resa in i landet

Regerings­kansliet remitterar i dag ett förslag om ändring i det tillfälliga inrese­förbudet från tredje­land. Syftet med förslaget är att utöka möjlig­heterna för personer som ska delta i inter­natio­nella elit­tävlingar att resa in i Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.