SR > Nyheter

Wednesday, 28 July, 00:08

SR - 18 jun 21 kl. 10:47

Regeringen vill skärpa straffen för allvarliga fall av djurplågeriRegeringen vill skärpa straffen för de allvarligaste fallen av djurplågeri. Det handlar om att införa en ny brottsrubricering: grovt djurplågeri, som alltid ska leda till fängelse. "Vi tycker att det är rimligt att den här typen av brott, när de är allvarliga, ska ha en tuffare påföljd", säger landsbygdsminister Jennie Nilsson. Enligt lagrådsremiss ska grovt djurplågeri ge fängelse i lägst sex månader och högst fyra år. Den nya lagstiftningen föreslås införas första juli 2022..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Jennie Nilsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenvill , skärpa, straffenför , allvarliga, fallav , djurplågeri

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Skulle avslöja makthavare – tvingades fly

I Guatemala väntas i morgon en nationalstrejk med anledning av att Juan Fransico Sandoval, landets högste ledare i arbetet mot korruption, har fått sparken. Han har lämnat landet och befinner sig på en hemlig ort när Ekot får tag på honom: "Min utredning skulle avslöja korruption bland personer med makt"..

SR - 3 timmar sedan

Omöjligt uppdrag – tredje försöket att bilda regering

Den 65-årige miljardären Mikati är den tredje i rad som får vad som beskrivs som ett omöjligt uppdrag – att lyckas bilda en regering. Den tidigare premiärministerkandidaten misslyckades efter nio månaders försök. Sedan den förra regeringen avgick i samband med hamnexplosionen för strax ett år sen, har Libanon styrts av en bakbunden övergångsregering.

SR - 11 timmar sedan

Fler regeländringar för körkortslån från CSN väntas

För att få fler arbetslösa att ansöka om körkortslån, för att i förlängningen öka chansen till jobb, kommer det nu ändringar i regelverket. Senare i år kommer kravet på arbetslöshet för unga mellan för 19-20-åringar tas bort. ”Vi har haft förslag ute på remiss och fått synpunkter så nu tänker vi komma fram med förslag inom kort.

SR - 4 timmar sedan

”Vi skojade - tänk om blixten slagit ned i vår båt”

Efter en lång period med sol har ordentliga oväder dragit in över delar av Sverige. Hela Kalmar blev idag strömlöst efter kraftig åska och regn. Annette och Johan Olsson hade tur i oturen som befann sig på lunch när blixten slog ned i deras segelbåt..

SR - 4 timmar sedan

Historiskt åtal väckt om massavrättning i Iran

Minst 5000 fångar dödades sommaren 1988 i Iran, enligt en rapport från människorättsorganisationen Amnesty international. En 60-årig iransk man misstänkt för att ha haft en ledande roll i massavrättningarna. Mannen åtalas nu för grovt folkrättsbrott och flera mord, brott han hela tiden nekat till.

SR - 6 timmar sedan

Bara en av tio obduceras – kan påverka pandemin

Antalet obduktioner i Sverige har minskat drastiskt de senaste 50 åren. En ny avhandling från Karolinska Institutet visar att obduktion tillför viktig information som ändrar dödsorsaken i en fjärdedel av alla fall i Socialstyrelsens dödsorsaksregister. Den låga obduktionsfrekvensen kan ha påverkat vår kunskap om covid-19, enligt Henrik Druid, professor i rättsmedicin vid Karolinska institutet..

SR - 6 timmar sedan

Riksdagen kräver Cementa-besked av Baylan

* Riksdagens näringsutskott kallar till sig näringsministern på extra sammanträde under sommaren. * Starkt stöd för förslag om att se över Miljöbalken så att svensk indutri inte flyttar utomlands. * Oppositionen hävdar att regeringens Natura 2000-områden på Gotland försvårar kalkbrytning..

SR - 7 timmar sedan

Presidenten uppmanas till dialog

I Tunisien uppmanar nu organisationer från civilsamhället presidenten att begränsa det undantagstillstånd som han utlyste i söndags till 30 dagar. Samtidigt uppmanar islamistpartiet till nationell dialog som en väg framåt i den pågående politiska krisen. Det var i söndags som den sittande presidenten Kais Said med stöd av militären avsatte premiärministern och stängde parlamentet, efter en dag av omfattande regeringskritiska protester runt om i landet..

SR - 8 timmar sedan

25-åring häktas för skjutningen som skadade två barn

En 25-årig man häktas nu misstänkt för skjutningen i Flemingsberg där två barn kom till skada. Mannen nekar till brott. Enligt åklagaren Stefan Creutz greps mannen i lördags: "Det jag kan säga är att han är misstänkt för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott..

SR - 9 timmar sedan

Just nu: Centrala Kalmar utan ström efter åskväder

Hela Kalmar har drabbats av ett strömavbrott efter ett intensivt åskväder som drog fram vid lunchtid på tisdagen Hundratals hushåll har drabbats, även på södra Öland, och i nuläget finns ingen prognos för när strömmen kan komma tillbaka. Ekot sänder live..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.