SVT > Utrikes

Monday, 26 July, 16:33

SVT - 18 jun 21 kl. 08:18

I dag går Iran till presidentval: ”Ingen vidare valfeber”Vallokalerna har öppnat i Teheran som går till presidentval i dag. Den konservative domaren Ebrahim Raisi spås vinna valet som sker vid en avgörande tidpunkt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Iran, Teheran, Ebrahim Raisi

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I dag, går, Irantill , presidentvalIngen , vidare, valfeber

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Sjukhus översvämmade London – myndigheter varnar för mer regn

Två sjukhus i London har drabbats av översvämningar på deras akutavdelningar. Regnmassorna väntas fortsätta i veckan och myndigheter har utfärdat över tjugo vädervarningar. ”Vänligen besök ett närliggande sjukhus om möjligt.

SVT - 4 timmar sedan

Al-Jazeera uppger att nyhetredaktion i Tunis stormats av säkerhetsstyrkor

Tv-stationen Al-Jazeera uppger att tunisisk polis har stormat redaktionen i huvudstaden Tunis, det skriver bolaget på ett av sina officiella konton på Twitter. ”Säkerhetsstyrkor beslagtog nycklarna till vårt kontor och sa att de följer order”, twittrar man vidare..

SVT - 5 timmar sedan

”En del har fått varningar om vädret – efter att huset stod under vatten”

Översvämningarna forsätter i flera länder. Bland annat Belgien som är hårt drabbat där brunt vatten tagit över gatorna. – Stor materiel förödelse.

SVT - 5 timmar sedan

Hundratals döda i monsunregn i Indien

Minst 159 människor har omkommit sedan kraftiga monsunregn orsakat översvämningar och jordskred i Indien. Räddningsarbetare fortsätter att leta efter dussintals saknade..

SVT - 6 timmar sedan

Utrikesreportern om händelserna i Tunisien: ”Har länge varit ett spänt läge”

Omfattande protester, en avsatt premiärminister och militärfordon som omringat det nedstängda parlamentet. Det är vad som skett i Tunisien det senaste dygnet. – Det har länge varit ett spänt läge i Tunisen, inte minst politiskt mellan just presidenten och regeringsmakten, säger frilansjournalisten och utrikesreportern Fanny Härgestam i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 7 timmar sedan

Hundratals bränder rasar i västra USA – historisk torka

Hundratals bränder rasar i USA och Kanada efter rekordhettan. I Oregon där den värsta branden härjar kämpar över 2 000 brandmän med att stävja Bootlegbranden, som den kallas. – Läget är fortsatt kritiskt, säger SVT:s utrikesreporter Thomas Thorén i Morgonstudion..

SVT - 8 timmar sedan

Tunisiens premiärminister avsatt efter kraftiga protester

Presidenten i Tunisien har avsatt premiärministern och stängt parlamentet i 30 dagar, efter kraftiga protester mot landets styre. Under natten rapporteras militärfordon ha omringat parlamentet, medan människor firar på gatorna. Det styranade Ennahda-partiet kallar händelserna för en statskupp..

SVT - 10 timmar sedan

Putin: Redo för ”oundviklig” attack

Rysslands president Vladimir Putin fortsätter att hota omvärlden med landets militär. – Vi kan upptäcka fienden under vattnet, på ytan och i luften, sa Vladimir Putin under en militärparad i St Petersburg på söndagen..

SVT - 13 timmar sedan

Tunisiens parlament stängs en månad

Verksamheten i Tunisiens parlament pausas i 30 dagar, meddelar president Kais Saied. Beslutet att stänga parlamentet fattades sent på söndagskvällen i samband med att presidenten också avsatte premiärminister Hichem Mechichi..

SVT - 14 timmar sedan

Maduro redo för samtal med oppositionen

Venezuelas president Nicolás Maduro säger att han är redo att påbörja en dialog med oppositionen nästa månad i Mexiko. Det var i maj som oppositionen ändrade strategi och sade sig vara bered att återvända till förhandlingarna för att lösa den politiska krisen i landet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.