PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 27 July, 07:05

PrivataAffärer - 18 jun 21 kl. 06:00

Investeringscoachen: Sommarens mix kan tända lätt sovande börsHan har sammanställt statistik på hur Stockholmsbörsen (SIXRX) utvecklats mellan perioden 1 juni till 30 september varje år sedan år 2000. Avkastningen har i snitt varit negativ under den här perioden, -0,9 procent, men statistiken svärtas av några riktigt stora fall som drar ned snittet. Tre negativa år De mest negativa sommarmånaderna var under börsåren 2002, 2008 och 2011, och de är starkt bidragande till resultatet, som trots dessa år fick en medianavkastning under sommarmånaderna som var positiv, 4,8 procent. Fjolårets sommar bröt rejält mot trenden, då avkastningen under sommarmånaderna var nästan 13 procent. I början av den sommaren riktades många stimulanspaket mot marknaden, samtidigt som politikerna lovade ”göra allt för att rädda ekonomin”.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Sixrx, De, Gustafsson, Riksbankens, Under, Corona, Alexander Gustafsson, Det

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Investeringscoachen, Sommarens, mixkan , tända, lätt, sovande, börs

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Max Matthiessen tror på USA- och euroområdesaktier

BNP-tillväxten har nått en topp i USA under tredje kvartalet i år, medan det i Europa och Japan är tillväxt i BNP. Skillnaden kan ge ordentlig medvind för företag som utnyttjar Europas återöppning, siar Max Matthiessen i sin senaste ”Marknadspuls”. KPI för euroområdet klättrar visserligen nedåt i början av nästa år och når 1,5 procent mot slutet av 2024, tror Max Matthiessens investeringschef Jon Arnell, som också ser att takten i USA:s BNP-tillväxt toppade under andra kvartalet i år, samtidigt som tillväxten ökar i andra regioner och når sin topp under tredje kvartalet.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Goldman Sachs: BNP-tillväxten i USA bromsar kraftigt 2022

Banken sänker också sina prognoser för BNP under tredje och fjärde kvartalet i år med en procentenhet, till 8,5 respektive 5,0 procent. För nästa år pekar prognosen mot att tillväxttakten fortsätter att dämpas och nå trendtillväxt under andra halvåret. Jan Hatzius, Goldman Sachs chefekonom för USA, noterar i ett kundbrev att bankens prognos för innevarande år fram till för några månader sedan utmärkte sig genom att ligga väl över konsensusprognosen, men nu skiljer sig i stället Goldman Sachs från konsensusbedömningen genom den kraftiga inbromsning de väntar under den kommande 18-månadersperioden.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Bank of England: Monetära stimulanser kvar i flera kvartal

Gertjan Vlieghe påpekade också att virusproblematiken och dess effekter på ekonomin inte är över. ”Ja, ekonomin har vuxit snabbt, men baserat på den senaste statistiken är den fortsatt en recession bort från full sysselsättning”, sade Vlieghe. Han noterade att BNP i maj fortsatt var 4,5 procent under toppen före pandemin, i december 2019, arbetslösheten var samtidigt 1 procentenhet högre än före pandemin och 1,3 miljoner var fortsatt helt eller delvis permitterade i slutet av juni.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

ABB bekräftar storaffären

ABB förväntar sig att en positiv resultateffekt på cirka 2,2 miljarder dollar vid försäljningen av Dodge. ABB förväntar sig också att transaktionsrelaterade kontantutflöden blir cirka 400 miljoner dollar.  .

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Fitch höjer utsikterna för två svenska storbanker

Swedbanks långsiktiga kreditbetyg har höjts till positiva, från tidigare stabila. Samtidigt bekräftas bankens långsiktiga betyg A+ och kortsiktiga till F1. De ändrade utsikterna hänförs av Fitch till Swedbanks framsteg i att adressera åtgärder mot penningtvätt i den baltiska verksamheten.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Bitcoinpriset upp 10 procent senaste dygnet

”Denna pristrend är i linje med vad vi har sett de senaste veckorna”, sade Daniel Kim, chef för kapitalmarknader på Maple Finance, enligt Coindesk. ”Lånekostnaden för dollar har börjat öka från dess låga nivåer”, sade han och noterade att sentimentet kring kryptovalutan vände efter uppgifter att Amazon kan vara på väg att börja nyttja den digital valutan. Enligt obekräftade uppgifter, från City A.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Brå: Kraftig ökning av fakturabedrägerier

Brås statistik avser brottslighet som anmälts under det första halvåret 2021. Två tydliga trender i statistiken visar på två tydliga trender för bedrägeribrottsligheten: antalet anmälningar minskar generellt, men det finns samtidigt vissa bedrägerityper som växer kraftigt. Mellan januari och juni i år anmäldes 11 procent färre bedrägeribrott än under motsvarande tid 2020.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Här är måndagens färska köprekar

Nordea Markets höjer riktkursen för Veoneer till 330 kr från 260 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Råvaror: Prispress på olja

Första termin för den amerikanska WTI-oljan var ned 0,8 procent till 71,48 dollar per fatet medan Nordsjöoljan Brent tappade lika mycket och bytte händer till 73,50 dollar fatet. På basmetallfronten försvagades framför allt kopparpriset något. Nickel klarade sig någorlunda lindrigare och var nära oförändrade nivåer.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

AFV: En aktie att köpa

”Essity har starka varumärken och marknaden uppvisar i normala fall en stabil underliggande tillväxt. Att massa- och energipriser varierar är en ständig risk men också en del av Essitys vardag”, skriver AFV som anser att uppsidan är ”okej”.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.