SR > Kultur

Monday, 02 August, 07:59

SR - 18 jun 21 kl. 06:00

Recension: Kings of conveniences nya skiva Peace and loveDe norska poppojkarna i Kings of convenience är tillbaka efter tolv års tystnad. Men att tiden gått hörs inte – nya skivan ”Peace or love” låter mycket välbekant. Kulturnytts musikrecensent Andrea Valderrama har lyssnat och konstaterar att det är skönt att vissa saker inte förändras..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Peace, Kings, Andrea Valderrama

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Recension, Kingsof , conveniencesnya , skiva, Peace, and, love

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Sommartipset: Upplev Pokémon go genom litteraturen

”I stort sett alla åldrar och typer finns representerade. Från killar i tioårsåldern med spattiga rörelser till kvinnliga pensionärer som lugnt sveper över sina skärmar”, skriver författaren John Ajvide Lindqvist i boken ”Vänligheten” om en grupp som samlats för att spela Pokémon go. I år fyller spelet fem år och fångar fortfarande kulturredaktionens Maria Askerfjord Sundebys intresse.

SR - 1 timme sedan

Brasiliansk film i kris efter politiska beslut

Den tidigare blomstrande brasilianska filmindustrin har hamnat i kris efter att landets president Jair Bolsonaro dragit in alla statliga stöd. När Göteborg filmfestival instiftade ett nytt stöd för filmare i länder där den konstnärliga friheten hotades strömmade ansökningarna in från landet. ”Det har blivit värre än vad vi befarade”, berättar filmproducenten Tatiana Leite som är en av de brasilianska filmmakare som får stöd av nyinstiftade fonden..

SR - I förrgår: 14:57

Recension: Billie Eilish andra album Happier than ever

Amerikanska stjärnskottet Billie Eilish som skakade om musikscenen 2019 släpper sitt andra album ”Happier than ever”. Musiken har blivit mjukare och är inte lika läskig, men svärtan är kvar. Det finns ingen som låter som Billie Eilish och hon tar vara på det, tycker Kulturnytts recensent Ellen Lundström..

SR - I förrgår: 13:31

Fängslade belarusiska journalister får mediapris

De belarusiska journalisterna Katsyaryna Andreyeva och Darya Chultsova tilldelas årets pris för medias frihet och framtid. Journalisterna får priset för sin oberoende rapportering under president Lukasjenko inskränkningar av pressfriheten. Enligt medieexperter är tv-kanalen Belsat TV där de jobbar en av få källor till oberoende information för invånarna i Belarus..

SR - I förrgår: 13:00

Robert Wells tillbaka på Dalhalla: ”Har en speciell själ”

Robert Wells show ”Rhapsody in rock” var en stor del av utomhusarenan Dalhallas program mellan åren 1998 och 2010 – i helgen är han tillbaka på den ovanliga scenen. ”Du får så otroligt mycket tillbaka rent sceniskt med att vara i den här gropen”, säger Robert Wells..

SR - I förrgår: 11:13

Brand har förstört Sydamerikas största filmsamling

En brand förstörde under torsdagskvällen ett lager hos Sao Paulo Cinemateque med cirka 2 000 filmer, enligt nyhetsbyrån AFP. Lagret rymmer den största samlingen av filmer i Sydamerika och hur mycket som gått förlorat är ännu okänt. Filmskapare och artister har de senaste månaderna kritiserat regeringens försummade underhåll av byggnaden och filmkritikern Lauro Escorel sa till tevekanalen Globonews att det branden var en ”förutsägbar tragedi”..

SR - I förrgår: 10:37

Efter 18 månader är det ännu oklart var Zlatanstatyn ska stå

I början av 2020 sågades statyn föreställandes Zlatan Ibrahimovic ner och sedan dess har den varit magasinerad hos Malmö stad, något som P4 Malmöhus nyligen berättade om. Trots att det gått 18 månader sedan skadegörelsen har staden inte funnit en ny plats för statyn. ”Vi har många stadsutvecklingsprojekt på gång.

SR - I förrgår: 10:17

Matematiska formler bakom Malmös nya landmärke

I Malmö pågår just nu gatukonstfestivalen Artscape och i och med det har staden fått ett nytt landmärke. Det är en gammal industriskorsten som målats av den baskiska konstnären Anna Taratiel med hjälp av matematiska formler. Kulturnytt följde med henne 40 meter upp i luften för att måla..

SR - I förrgår: 08:49

Scarlett Johansson stämmer Disney

Filmstjärnan Scarlett Johansson stämmer filmbolaget Disney efter att hennes superhjälte-film ”Black widow” fått premiär på strömningsstjänsten Disney + samtidigt som den gick upp på bio. Skådespelaren anklagar bolaget för att ha begått kontraktsbrott och menar att beslutet att släppa filmen för streaming kan ha sänkt hennes potentiella ersättning för filmen med flera miljoner dollar eftersom den delvis baseras på biljettintäkter. Disney hävdar att de följt kontraktet och skriver i ett uttalande att deras beslut snarare ökat Scarlett Johanssons möjligheter till att få mer betalt..

SR - 30 jul 21 kl. 06:00

Sommartipset: Australiensisk funk tröstar vid liveabstinens

Under den långa livespelningstorkan tröstar kulturnytts Yael Seligsohn sig med det australiensiska bandet Parcels debutplatta ”Parcels”. Den studsiga basen och de flörtiga gitarrslingorna får solen att kännas mjuk på kinderna, oavsett om det är november eller en regnig sensommareftermiddag i stan. Skivan påminner om hur härligt det är med livemusik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.