Expressen > Nyheter

Friday, 30 July, 00:52

Expressen - 17 jun 21 kl. 22:34

Orsaken till deltautbrotten – Tegnell pekar ut festernaDeltavarianten av covid-19 sprids nu i Sverige – utbrott har skett i tre regioner. Anders Tegnell pekar ut fester som en orsak: – Man har haft stora omfattande fester och stora skolavslutningar och då har man fått den här spridningen, sa han under torsdagens presskonferens. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Tegnell

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Orsakentill , deltautbrotten, Tegnell, pekarut , festerna

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Översvämning orsakar stopp i tågtrafiken

Det är stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Falun på grund av en översvämning, rapporterar P4 Värmland.Stoppet beräknas pågå till klockan 15 på fredagen. .

Expressen - 2 timmar sedan

Polisen råkade avbryta rån i Malmö

Två personer i 20-årsåldern har genom hot om våld försökt tilltvinga sig ett mopedliknande fordon från en pojke i 15-årsåldern vid Bunkeflostrand i Malmö.Polisen kom mitt i det pågående rånet. – De två männen har gripits misstänka för försök till rån, säger Sara Andersson som är polisens presstalesperson.

Expressen - 2 timmar sedan

Svenskar fick fel varning – uppmanades gå mot elden

En stor brand rasar i finska Kalajoki.När myndigheterna på plats skulle skicka ut varningsmeddelande på grund av branden så skedde en miss i den svenska översättningen. ”Snälla flytta runt i området”, löd meddelandet.

Expressen - 3 timmar sedan

NYHETSDAGEN: Varning för den ryska puckellaxen • Här är medlemmarna i gängets mordkommando • Regnkaoset fortsätter

Den invasiva arten puckellax, som återkommande orsakar stor oreda i norska älvar, kan vara på väg att invadera Sverige. ■■■ På torsdagen dömdes 13 män för inblandning i mordet i Gamlestaden och fler mordplaner. ■■■ SMHI har utfärdat klass 1-varningar för stora regnmängder i Dalarnas och Gävleborgs län, Jämtland och Västernorrland.

Expressen - 3 timmar sedan

Stort smittoutbrott bland bärplockare: ”Åk inte hit”

Nästa alla – 73 av 76 – thailändska bärplockare i Tväråsel i Norrbotten har testat positivt för covid-19.– Åk för guds skull inte hit, säger Catarina Lundberg, ansvarig vid Norrskensbär AB, till NSD..

Expressen - 3 timmar sedan

Blixten slog ner i Sofies vardagsrum

Under tisdagen tog sig ovädret in över Kalmar. Regn, åska och blixtar var ett faktum. Sofie Wallin berättar att en av blixtrarna hamnade i vardagsrummet hos familjen i Trekanten utanför Kalmar.

Expressen - 4 timmar sedan

Kvinna bad man sluta röka vid hållplats – blev slagen

Polisen fick under torsdagskvällen in ett larm om en kvinna som blivit slagen vid en hållplats på Hjalmar Brantingsplatsen, på Hisingen. Enligt uppgifter till polisen ska mannen ha slagit kvinnan över axeln och på ryggen när hon bad honom sluta röka..

Expressen - 4 timmar sedan

Hotet från Norge: Här kommer puckellaxen

Den invasiva arten puckellax, som återkommande orsakar stor oreda i norska älvar, kan vara på väg att invadera Sverige, säger Erland Lettevall vid Havs- och vattenmyndigheten.– Man ska vara väldigt bekymrad, säger han..

Expressen - 4 timmar sedan

EU:s smittskyddsmyndighet varning om populära öarna

Coronasmittan ökar i den grekiska övärlden. Nu markerar den europeiska smittskyddsmyndigheten 13 grekiska öar som mörkröda - den allvarligaste graden, rapporterar Reuters. Bland öarna finns populära Mykonos, Santorini och Rhodos.

Expressen - 4 timmar sedan

Stora skador efter skogsbranden i Ånge

Det brinner fortfarande i skogen utanför Ånge i Medelpad.Det är totalt 17 hektar skog som har brunnit, vilket orsakat allvarliga skador. – Det är som att gå på aska, säger Fredrik Lindqvist, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.