SR > Kultur

Sunday, 25 July, 17:42

SR - 17 jun 21 kl. 21:51

Tidigare kulturministern Bengt Göransson (S) är dödBengt Göransson, tidigare kultur- och utbildningsminister och socialdemokratisk politiker har avlidit. Det berättar hans fru på Facebook. Han blev 88 år. Bengt Göransson var riksdagsledamot mellan 1985-1991 och hade sina ministerposter i Olof Palmes och Ingvar Carlssons regering..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bengt Göransson, Göransson, Facebook, Olof Palmes, Ingvar Carlssons

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tidigare kulturministern, Bengt, GöranssonS är död

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 22:52

VadstenaAkademiens "Zebran" - intensiv kärlek under flykt

Operan handlar om kärleken mellan två män som älskar varandra i ett land där det är förbjudet - den ena kan fly, den andra blir fängslad. VadstenaAkademiens "Zebran" är skriven av en Sveriges betydande tonsättare i mellangenerationen: Tebogo Monnakgotla. Vår kritiker Per Feltzin har sett en opera som visar sorg - Ett hårt stycke sorg..

SR - I förrgår: 14:23

Unesco drar tillbaka hot mot Venedig

Venedig slipper hamna på UNESCOS lista över hotade världsarv, det beslutade FN-organet igår. De italienska myndigheterna har infört en lag som ska förbjuda stora kryssningsfartyg i lagunen och nära den känsliga historiska stadskärnan. Italiens kulturminister Dario Franceschini välkomnar beslutet men säger att "uppmärksamheten kring Venedig måste förbli fortsatt hög.

SR - I förrgår: 13:53

Somrig skräck på paradisstranden av M Night Shyamalan

M Night Shyamalans nya film "Old" utspelar sig på en lyxig tropisk resort, där en hemlig strand lockar Gustaf Hammarsten syns i rollen som resort-manager med ett förslag man inte kan säga nej till... även om mman borde Somrigt med kalla kårar, en underhållande och välspelad solskräckis enligt vår recensent Björn Jansson.

SR - I förrgår: 06:01

Regimkritisk kampsång gav ett års fängelse

I veckan kom de första domarna mot de hundratals personer som arresterades under protesterna på Kuba för två veckor sedan, rapporterar BBC Mundo. En av de 12 dömda är bildkonstnären Anyelo Troya som filmat musikvideon till den regimkritiska hitlåten Patria y vida (Hemlandet och livet) som använts som kampsång under protesterna. Troya dömdes i en så kallad "sammanfattande rättegång" som tillåter att demonstranter som anklagas för allmän oordning, utan rätt till en advokat, kan dömas till upp till ett års fängelse..

SR - I förrgår: 06:03

En av landets minsta(!) filmfestivaler är tillbaka

Med de lättade restriktionerna är flera filmfestivaler tillbaka efter förra årets inställda evenemang. Adak Filmfestival i Västerbotten är en av Sveriges minsta filmfestivaler. I byn bor 200 personer och årets tema för filmfestivalen är ”Nära och kära”.

SR - I förrgår: 06:00

Sommartipset: Sagolandet - Jan Troell 90 år

Idag fyller regissören Jan Troell 90 år och hans film Sagolandet är dagens sommartips. Dokumentär Sagolandet från 1988 som väckte stor debatt när den kom. En kritisk blick på Sverige och samtiden.

SR - 22 jul 21 kl. 16:54

Barnboksskapare gripna i Hongkong

SR - 22 jul 21 kl. 14:49

Klassiskt konstmuseum stämmer Pornhub för erotisk museiguide

Konstmuseet Uffizierna i Florens stämmer porrsajten Pornhub för en erotisk museiguide. Guiden lotsar användaren mellan erotiska nakenbilder på några av Europas främsta konstinstitutioner, däribland Venus födelse av Botticelli på Uffizierna i Florens. Konstmuseet stämmer Pornhub för att ha använt verket utan tillstånd men har inte kommenterat sajtens nyfödda konstnärliga ambitioner..

SR - 22 jul 21 kl. 11:08

Belarus största journalistförbund förklarat olagligt

I Belarus har president Alexander Lukashenkos regim olagligförklarat det största journalistförbundet BAJ. Journalistförbundet BAJ bildades 1995 och har med sina 1200 medlemmar varit den största och mest respekterade journalistorganisationen i Belarus. Under dom senaste två veckorna har 31 journalister tagits i förvar, i väntan på rättegång eller fängelsestraff, och i måndags fick det Belarusiska PEN-centret sina banktillgångar frusna..

SR - 22 jul 21 kl. 06:00

Recension: Nu av Lars Andersson

Lars Anderssons nya bok ”Nu” är en tunn roman som handlar om Sten som vill smälta sitt pansar mot världen och utforska manligheten. Han slänger ut krokar – både metaforiskt och bokstavligt – och får ibland napp. Kulturnytts recensent Ulrika Knutson har läst en underbar roman för alla som står ut med att vara människa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.