Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 27 July, 23:45

Världen Idag - 17 jun 21 kl. 00:00

Om frikyrkan och samkönade relationer.Debatten har gått hög sedan Joel Halldorfs text i Expressen om att frikyrkan fullt ut bör acceptera homosexualitet och samkönade relationer. Jag ska ärligt säga att det bär mig emot – varför återkommer jag till i slutet – men jag ser ändå behovet av att som kyrkoledare tydliggöra min åsikt i frågan. Jag börjar med själva teologin. Vilken jag menar är alldeles för tunn, både i Halldorfs text och i de böcker jag läst om så kallad ”inclusive theology” (ung. inkluderande teologi), för att motivera en avvikelse från den i stort sett eniga uppfattning som den kristna kyrkan haft i frågan i snart 2 000 år.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Joel Halldorfs, Expressen, Halldorfs, Bibelns

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Om frikyrkanoch , samkönade, relationer

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Frälsning och Gudsmöten vid tältmöten i Sandviken

Flera personer blev frälsta och många redan kristna hittade tillbaka till den första kärleken vid de tältmöten som nyligen avslutades i Sandvikens stadspark. – En del kom gråtande och sa att de inte fann några ord, berättar Maj Monczak som hade tagit initiativ till mötena ihop med maken Simon..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Veterinärens bästa råd om husdjur i värmen

Ha ett eget djurapotek hemma och ring i god tid – det är veterinärens uppmaning till alla hund- och kattägare i sommar..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Oas-rörelsen startade riksturné genom Sverige i Skanör

Med nedslag i Skanör och Falsterbo inledde Oas-rörelsen på söndagen sin sommarturné. Teamet av kända Oas-profiler reser norrut genom Sverige under åtta dagar med nedslag på ett antal – på förhand hemliga – platser längs vägen..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Massmord i Iran blir åtal i Sverige

En 60-årig man åtalas vid Stockholms tingsrätt för grovt folkrättsbrott och flera mord vid massavrättningar i Iran 1988. Mannen, som suttit häktad i snart två år, misstänks ha haft en ledande roll i avrättningen av 5 000 politiska fångar som Ayatollah Khomeini gav order om..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Equmenia rekryterar strateg i normkritik och mångfald

Ett sätt att öppna det kristna budskapet för fler ungdomar med olika kultur, bakgrund och läggning? Eller en väg in i oförblommerad hbtq-ideologi? Så olika tolkas Equmenias satsning på normkritik genom en ny projekttjänst..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Gud bevarade Burney mitt i orkanen

När Burney Anderssons fiskebåt råkade ut för en svår orkan utanför Alaska var de nära att gå under. Samma natt vaknade Burneys mor hemma i Sverige och upplevde att Gud kallade henne att be för sonen. I dag kan han se tillbaka på ett händelserikt liv, där Gud alltid varit med..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Kändispolis liknade Israel vid cancer – anmäls för hets mot folkgrupp

SVT:s expertkommentator och Sommarpratare i P1, polisen Nadim Ghazale, har polisanmälts för stötande och nedsättande saker han skrivit på Twitter. I en kommentar liknar han bland annat Israel vid ”mänsklig cancer”. I den kritikerstorm hans uttalanden orsakat tas han i försvar av justitieminister Morgan Johansson som kallar Ghazales kritiker för ”hatare”..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Lump och äppelskal i framtidens kläder

Skor av äppelskal? En tröja av gamla jeans? Eller plagg som förstör sig själva efter några användningar?

Världen Idag - 23 timmar sedan

Välkomna livsinsikter för vårt samhälle i spåren efter Corona

En kris kan få indirekta och oväntade effekter. En sådan är Coronapandemins positiva konsekvenser i form av ökade livsinsikter. Förhoppningsvis kan sådana insikter också ge starkare relationer och en större öppenhet för evangeliet.

Världen Idag - 23 timmar sedan

Konservativa länder kritiseras hur de än gör

Ungerns nya lag som ska skydda unga från sexualiserade budskap av hbtq-karaktär har mött hård kritik från Europas liberala stater, enligt samma mönster som numera standardmässigt drabbar mer konservativa länder. Ungerns regering har i sin tur presenterat ett nytt drag för att stärka lagens demokratiska legitimitet, genom att vilja hålla folkomröstning om lagen. Men då responderar etablerade opinionsbildare med ny kritik, under förevändning att premiärminister Orban bara utlyser folkomröstning för att ta bort uppmärksamheten från väljarnas kritik mot hans övriga politik.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.