Världen Idag > Nyheter

Monday, 26 July, 15:08

Världen Idag - 17 jun 21 kl. 00:00

Rosenius förkunnelse gjorde avtryck också i DanmarkUnder 1800-talet blev Carl Olof Rosenius (1816–68) en av de viktigaste rösterna i det kristna Sverige. Något sådant hade inte funnits tidigare – en lekman med oavslutad teologisk utbildning, som genom förkunnelse och journalistik blev en inspiratör till stora kretsars trosvisshet. Han stod också helt och hållet på den klassiska kristna trons grund. Rosenius själavård följde troget vad som vunnits under pietismens framväxt. Men han förmådde ge det ny gestalt i ord och sång.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Danmark, Carl Olof Rosenius, Sverige, Lina Sandell, Oscar Ahnfelt, Rosenius

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rosenius, förkunnelsegjorde , avtryckockså i , Danmark

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Kristna i Kuba bad och demonstrerade – angreps

Fredliga demonstrationer i kombination med bön och fasta har genomförts i Kuba. Bakgrunden är den brist på mat och medicin som drabbat landet till följd av ökat antal fall av covid-19. Flera demonstranter ska ha misshandlats och beskjutits av polis, enligt Christianity Today..

Världen Idag - Igår: 10:00

Hederskulturen kommer in som en försvarsreaktion

Den religiöse invandraren kan känna sig som Bibelns Lot som flyttar med familjen till Sodom. Som ett försvar mot osedligheten blir lösningen att sätta barnen i koranskolor, att förbjuda dem dricka ”kristet vatten” och att täcka småflickor. Annars kan familjen dras ner i vanära enligt hederskulturen, skriver Sohelia Fors..

Världen Idag - Igår: 19:55

Frikyrkonätverk satsar för att rädda utvisningshotade

En 40-dagarskampanj ska uppmärksamma de många asylsökande konvertiter som hotas av utvisning, eller har utvisats, från Sverige. – Det här är en av de största humana tragedierna i Sveriges historia, säger kampanjorganisatören Micael Grenholm..

Världen Idag - Igår: 17:00

Sida vid sida genom allt

Deras äktenskap startade med en kris. Men i stället för att ge upp kastade de sig på Gud. Nu firar makarna, församlingsbyggarna och – till viss del motpolerna – Camilla och Anders Olsson 25-årsjubileum.

Världen Idag - I förrgår: 13:00

4 600 allvarliga misstänkta biverkningar av vaccinet

Av totalt 58 775 hittills rapporterade misstänkta biverkningar av covid 19-vaccin har 4 666 bedömts som allvarliga av rapportör. 273 dödsfall hos vaccinerade personer har rapporterats men det går inte att bevisa att dödsfallen har någon koppling till vaccinet, uppger Läkemedelsverket..

Världen Idag - I förrgår: 08:00

Evangeliet bryter fram i Sahel-området trots motstånd

Fulanifolket spelade tidigare en viktig roll när islam spreds till Sahel-området. IBRA och andra missionsorganisationer tror nu att Fulanifolket istället kan bli nyckeln till att sprida evangeliet i regionen framöver. – Vi samlas regelbundet till bön och fasta.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Väntad åtgärd mot våldet – och ett oväntat förslag

Varje vecka nya bilder från det alltmer otrygga Sverige. Barn hamnar i korseld mellan kriminella. Överfulla fängelser som skapar explosiva situationer, skjutningar, bilbränder och explosioner.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Människor i Nordkorea och Kuba behöver frihet och mat, de behöver våra böner.

Häpnadsväckande stora framsteg har sen Berlinmurens fall gjorts i Polen och baltstaterna vad gäller både frihet och levnadsstandard. Men det verkar som att enbart fotbollen kan garantera att stora svenska medier gediget belyser dessa länder. Detta förhållningssätt tydliggjordes den 14 juni då det var exakt 80 år sedan sovjetiska styrkor började deportera män, kvinnor och även barn från Litauen, Lettland och Estland.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Ukraina brinner för mission

Jag har precis avslutat undervisningen i missiologi på Bibelinstitutet i Lutsk, Ukraina. En del av studenterna drömmer om att få sin kandidatexamen om två år. Andra brinner för att åka ut som missionärer till Europa och Eurasien.

Världen Idag - I förrgår: 16:51

Expert: snart har vi nått flockimmunitet

Dag för dag, procent för procent ökar andelen vaccinerade i Sverige. I september–oktober kan tillräckligt många vara immuna för att flockimmunitet ska uppnås och stora smittoutbrott förhindras, bedömer vaccinforskaren Matti Sällberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.