Expressen > Nyheter

Monday, 26 July, 16:08

Expressen - 16 jun 21 kl. 23:50

Kritik mot FHM – långsam hanteringen av deltatestFolkhälsomyndigheten har inte kunnat leverera resultat från sekvensering av positiva covidtester i tid.I stället har nya mutationer kunnat sprida sig i regionerna.Region Blekinge och tog saken i egna händer för att få reda på hur utbredd smittan var.– Om vi bara hade gjort det vi var tvungna att göra, så hade det tagit fyra fem veckor innan vi hade vetat om att vi hade ett utbrott i Sölvesborg, säger regionens smittskyddsläkare Bengt Wittesjö, till TV4 Nyheterna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
FHM, Blekinge, Sölvesborg, Bengt Wittesjö, TV4 Nyheterna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot , FHM, långsam, hanteringenav , deltatest

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Villabrand i Klippan

Det brinner i en villa i Klippan. Enligt räddningstjänsten ska alla personer ha tagit sig ut. – Brandens ska ha startat i bastun, säger Gustav Fundell, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Expressen - 45 minuter sedan

Stor skogsbrand utanför Örnsköldsvik

En skogsbrand härjar utanför Örnsköldsvik, mellan Björna och Trehörningsjö, rapporterar Allehanda. – Det verkar vara en ganska stor och omfattande brand, säger Mattias Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten..

Expressen - 1 timme sedan

Socialtjänsten ska utreda om mamman fick rätt stöd

Socialtjänsten i Hässleholm gav mamman och hennes två barn skyddat boende i maj. Skälen var att mannen varit svartsjuk och kontrollerande, enligt dokument som skickats in till tingsrätten. Den 7 juli ställde mamman sig tillsammans med barnen på spåret – polisen misstänker att kvinnan avsiktligt tog livet av sig och sina barn.

Expressen - 1 timme sedan

Västlänken kan pausas – efter nationell cementbrist

En nationell cementkris hotar hela landet – och Göteborg kan drabbas särskilt hårt, skriver GP.Anledningen är att en dom i Mark- och miljööverdomstolen stoppat Cementas kalkstensbrytning på Gotland. – Ett rejält avbrott av Västlänksprojektet skulle vara oerhört besvärligt för alla oss som bor i staden, säger Anna Lönn Lundbäck på Byggföretagen till tidningen.

Expressen - 1 timme sedan

Flera döms till fängelse i knarkhärva i Uppsala

Storskalig narkotikahandel, sprängladdningar och planer på attentat mot polisen – Uppsala tingsrätt har nu meddelat dom i ett stort mål med koppling till ett kriminellt nätverk i staden..

Expressen - 2 timmar sedan

Två hittade döda: ”Gjorde ont att se”

En kvinna och en man har hittats döda i centrala Härnösand.Polisen utreder mord – och teorin är att den ena personen mördat den andra.– Jag har sett mycket i mitt liv, men det här har nog traumatiserat mig rejält, säger vittnet Moa Hussein..

Expressen - 3 timmar sedan

Då väcks åtal efter dödsolyckan på Öland

Nu är utredningen kring dödsolyckan på Öland förra sommaren klar.Åklagare Kjell Jannesson berättar att han är redo att väcka åtal mot mannen som körde på en familj – vilket ledde till två dödsfall.– Min förhoppning är att det blir så fort som möjligt, säger Kjell Jannesson..

Expressen - 3 timmar sedan

Professorn svarar om klimatet och vädret

Svåra översvämningar i Tyskland och Belgien. 50 graders värme i Kanada. Skogsbränder i USA.

Expressen - 3 timmar sedan

Två dykare försvunna i Hamburgsund

Två dykare har försvunnit utanför Hamburgsund i Tanum. En helikopter och dykare i söker i nuläget efter det två försvunna personerna, rapporterar P4 Väst. .

Expressen - 3 timmar sedan

Tåg kolliderade med en personbil – stopp i tågtrafiken

Ett tåg har kört på en personbild mellan Vagnhärad och TystbergaDet har orsakat stopp i tågtrafiken mellan Stockholm och Nyköping.– Det har skett vid en obevakad järnvägsövergång, säger Thomas Johansson, presstalesperson på Trafikverket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.