Råvarumarknaden > Ekonomi

Wednesday, 28 July, 00:35

Råvarumarknaden - 16 jun 21 kl. 22:44

London Metal Exchange öppnar handelsgolvet igenLondon Metal Exchange har skrotat planerna för att stänga Europas sista handelsgolv och kommer att öppna ”The Ring” igen i september. Platsen, där handlare skriker bud på råvaror från ljusröda stoppade sittplatser, har varit stängd sedan pandemin började i mars 2020 och börsen sa i januari 2021 att den övervägde att stänga ringen permanent.


Förslaget möttes dock av starkt motstånd från mäklare och andra marknadsaktörer som hävdade att stängning av golvet har skadat handelsvolymerna och gjort prissättningen mindre robust. Nu säger LME att de skulle öppna golvet igen från september och kommer att använda ringen för att fastställa så kallade officiella priser, som är avgörande för den fysiska industrin.
Under hela pandemin bytte denna börs till
Läs mer på Råvarumarknaden
Läs mer om:
Metal Exchange, Europas, The Ring, LME, Square Mile, Nigel Farage, Playboy Club, Mayfair, CME Group, Chicago, USA, London Metal Exchange, Råvarumarknaden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: London, Metal, Exchangeöppnar , handelsgolvet, igen

Fler nyheter från Råvarumarknaden

Råvarumarknaden - 22 jul 21 kl. 10:37

Price reaction to OPEC+ deal reveals the state of the oil market

Mobeen Tahir, Associate Director, Research, WisdomTree provides his view on the price reaction to OPEC+ deal and what this means for the state of the oil market. “Arguably, broader risk aversion in markets at the time of the OPEC+ deal announcement somewhat obscures the direct impact of the group’s decision on oil prices. What is clear, however, is that the deal has eliminated the risk of any additional tightness that may have been occurred had the ongoing no-deal scenario persisted for much longer.

Råvarumarknaden - 21 jul 21 kl. 22:12

Priset på kol i Asien det högsta på 13 år

Det varma vädret i Kina och andra delar av Asien har fått efterfrågan på kol att stiga kraftigt och priset har rusat i höjden. Det asiatiska benchmark-priset (Newcastle 6,000kc/kg) är nu uppe i 163 USD per ton, det högsta på 13 år. Kina är just nu i ett extremt behov av elektricitet och myndigheter har kommunicerat att delar av Kina ska förvänta sig elavbrott.

Råvarumarknaden - 13 jul 21 kl. 21:33

Rapspriset når ny all-time-high

Rapspriset, i form av ICE November Canola futures, steg med 45 CAD per ton till en ny all-time-high på 889 CAD. Detta efter att det varma och torra vädret kvarstår i Kanada, den bästa producenten och exportören av oljeväxtfrön. Det nya priset på raps är långt över någon punkt under tidigare år och är 86 procent högre än priset för ett år sedan.

Råvarumarknaden - 13 jul 21 kl. 09:18

Kinas efterfrågan på australisk ull ökar ytterligare

Handelskriget mellan Australien och Kina visar inga tecken på att upphöra, men det finns en australiensisk råvara som Kina inte kan få nog av, ull. Efterfrågan på ull har ökat fenomenalt under de senaste 20 åren och särskilt kraftigt i år med Kinas avlägsnande av en importkvot. Uppgifter som publicerades av Australian Bureau of Statistics visar att de australiensiska bönderna under maj månad sålde ull för 48 miljoner dollar mer än i april.

Råvarumarknaden - 13 jul 21 kl. 09:06

Vattenfall och Preem går vidare med samarbetet kring fossilfri vätgas till biobränslen

Det finns mycket goda förutsättningar för en elektrolysanläggning i Lysekil för vätgasproduktion till biobränsle. Det visar resultaten från studien som pågått under våren. Utsläppen av koldioxid kan minska med minst 80 procent för vätgas som produceras fossilfritt istället för med fossila råvaror.

Råvarumarknaden - 12 jul 21 kl. 09:05

Norden kommer ha ett kraftigt elöverskott år 2035

Bixia publicerar i veckan sin långtidsprognos för elprisutvecklingen som sträcker sig fram till år 2035. I prognosen räknar elbolagets analytiker med att elpriset kommer ligga kvar på dagens nivåer omkring 40 öre per kWh fram till 2030 då priset väntas sjunka i takt med att den förnybara produktionsutbyggnaden blir allt billigare. Johan Sigvardsson, elprisanalytiker på Bixia Produktion, elanvändning och ledningskapaciteten skapar tillsammans en energibalans.

Råvarumarknaden - 10 jul 21 kl. 20:35

Marknaden för gummi växer – risk för brist

Gummi är en råvara de flesta av oss sällan tänker på, men som är kritisk inom ett brett spektrum av områden. För vissa ändamål kan syntetiskt gummi användas men inte för allt. Efterfrågan på gummi ökar kontinuerligt, men utbudssidan är problematisk.

Råvarumarknaden - 10 jul 21 kl. 20:22

Timmerpriserna återhämtar sig efter ett fall på femtio procent

Priset på virke har stigit med 11 % till 820,40 dollar per tusen kvadratfot den 7 juli från botten den 30 juni. Virkespriserna har återhämtat sig kraftigt de senaste dagarna efter att ha sjunkit mer än 50 procent från rekordhöjder. Priset på den glödheta råvaran har minskat snabbt sedan den 7 maj 2021 då den toppade på 1 670 dollar per tusen kvadratfot.

Råvarumarknaden - 07 jul 21 kl. 22:19

Norilsk Nickel lanserar världens första fysiskt uppbackade ETC-instrument för koppar och nickel

Norilsk Nickel har lanserat världens första fysiskt uppbackade koppar- och nickel-ETC:er genom sin Global Palladium Fund. GPF Physical Copper ETC (TCOP) och GPF Physical Nickel ETC (TNIK) noteras på Londonbörsen med totala förvaltningskostnader (TER) på 0,85 procent respektive 0,75 procent. Produkterna noteras även på Borsa Italiana och Xetra, där Xetra är intressant för svenska investerare då det brukar vara enkelt att handla där via de vanliga nätmäklarna.

Råvarumarknaden - 18 jun 21 kl. 14:47

Förändrad stämning i kraftmarknaden

Veckans kommentar om elmarknaden v. 24. 2021 Den senaste veckan ser vi att både spotpriset och terminspriserna i framtiden korrigeras nedåt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.