SVT > Utrikes

Wednesday, 28 July, 07:22

SVT - 16 jun 21 kl. 22:05

SVT:s korrespondent: ”En återgång till normal diplomati mellan USA och Ryssland”Mötet mellan USA:s president Joe Biden och Rysslands president Vladimir Putin beskrivs av SVT:s Rysslandskorrespondent Bert Sundström som stelt. Däremot anser han att mötet som sådant var formellt riktigt, verkade genomtänkt och att båda sidor visade att man respekterar den andra parten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT, USA, Ryssland, Joe Biden, Rysslands, Vladimir Putin, Rysslandskorrespondent Bert Sundström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SVT:s, korrespondentEn , återgångtill , normal, diplomatimellan , USA, och Ryssland

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Nasrullah och hans fru överlevde – det gjorde inte deras vänner

För 30 år sedan satt Nasrullah Marandi och hans fru båda fängslade i Iran. Som unga studenter hade de gått med i oppositionsgruppen Folkets Mujahedin. I sitt radhus i Vällingby i norra Stockholm minns de sommaren 1988..

SVT - 9 timmar sedan

Så gör Danmark för att hindra en fjärde coronavåg

Coronasmittan tar ny fart runt om i världen och i flera länder försöker man förhindra en ny våg genom krav på coronapass för att komma in på exempelvis barer och caféer. Vårt grannland Danmark är ett av dem..

SVT - 12 timmar sedan

Därför åtalas mannen i Sverige – för folkmord i Iran

I november 2019 greps en iranskt medborgare på Arlanda, misstänkt för folkrättsbrott och mord i Iran 1988. Nu står 60-åringen åtalad vid Stockholms tingsrätt för de grova brotten, som han själv nekar till..

SVT - 19 timmar sedan

Explosion i tyskt industriområde

En explosion har inträffat i tyska staden Leverkusen under tisdagen. Enligt vittnen stiger en stor rökkolonn från kemianläggningen i området, uppger AP..

SVT - 20 timmar sedan

Första domen med nya säkerhetslagen i Hongkong

Att mana till ”Hongkongs befrielse” är terrorism. Det meddelar en domstol efter den första rättegången där den kontroversiella nya säkerhetslagen har använts i den kinesiska staden. Straffet för 24-årige Tong Ying-Kit kommer dock först senare..

SVT - 23 timmar sedan

Sveriges ambassadör i Tunisien: Därför gläds många över avskedandet 

Tunisiens president har meddelat att parlamentet stängs i flera dagar och att premiärministern tvingas avgå. Ett glädjebesked för många i landet, menar Anna Block Mazoyer, Sveriges ambassadör i Tunisien. – Presidenten säger att han vill gå till botten med korruptionen, säger hon..

SVT - Igår: 07:11

Han förlorade sitt hem i skogsbranden: ”Det är många minnen”

I 25 år har Bruce White bott i en stuga han byggt själv men han förlorade nästan allt när huset brann ner i en av de skogsbränder som härjar i området. – Branden var så allvarlig att jag tog vad jag kunde bära, åkte iväg och bad och hoppades på det bästa, säger han..

SVT - Igår: 04:07

En patriotisk visning av Putin eller ett hot mot omvärlden? SVT:s reporter förklarar

På söndag var det flottans dag i Ryssland. Och utöver att visa upp en parad av fartyg, flygplan och ubåtar så gick den ryske presidenten ut i hård retorik om krigsmakten. Men hur ska allt egentligen tolkas?.

SVT - Igår: 21:15

Det här ska du tänka på om det är kris i Sverige

Oväder och översvämningar har tagit över flera länder de senaste veckorna. Men vad gör vi om katastroferna kommer till Sverige? Lasse Lähn, krisexpert hos Röda korset, reder ut..

SVT - Igår: 21:05

Våldsbejakande högerextremism flyttar till nya plattformar

När sociala medie-jättarna blir hårdare med att ta bort våldsamt och extremt material, så dyker nya alternativ upp och våldsbejakande högerextremism kan spridas på öppna plattformar med nästan obefintlig moderering. Det visar en ny rapport från FOI..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.