SvD > Kultur

Thursday, 29 July, 11:23

SvD - 16 jun 21 kl. 21:15

Kan lidande mätas med en estetisk måttstock?Debatten om Kristina Sandbergs sjukdomsskildring ”En ensam plats” blottade en osäkerhet inför hur man ska bedöma något som är skrivet så personligt. Att ta avstamp i det egna lidandet för att skapa konst kan alltså upplevas högst provocerande. Men varför?.
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Kristina Sandbergs, En

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan lidande, mätasmed en , estetisk, måttstock

Fler nyheter från SvD

SvD - 1 timme sedan

Netflix inför vaccinationskrav

SvD - 11 timmar sedan

Ska de verkligen flyga mitt i klimatkrisen?

Hittar du inga ”Sommar i P1” som lockar, eller har du fått nog av de personliga berättelserna? SvD Kultur guidar till fem aktuella ljudböcker för olika smaker. .

SvD - 11 timmar sedan

Lyxigt specialavsnitt av unik Netflix-serie

Brittisk thrillerserie och superhyllad dokumentär om den mäktiga Harlem Culture Festival. SvD guidar till nyheter på Netflix, HBO Nordic, SVT Play och övriga streaming-plattformar..

SvD - 14 timmar sedan

Triggervarningen blev ett äkthetsintyg

En äkta triggervarning. Jag hade räknat med att bli våldsamt irriterad när jag stötte på en sådan. Nu blir min reaktion snarast den motsatta – varningen är ett äkthetsintyg; här har inget slätats över..

SvD - 23 timmar sedan

Fackens skattkistor lockade de kriminella

USA:s kriminella såg stora möjligheter med de amerikanska facken. Inte minst de lättåtkomliga strejkkassorna lockade..

SvD - 23 timmar sedan

Nej, ni är inte Som Alla Andra

Ebba Busch och Annie Lööfs Instagramkonton är noggrant regisserade. Efter några veckors scrollande börjar Josefin de Gregorio önska att politiker ville sluta visa upp sina köttbulleluncher..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.