SVT > Inrikes

Sunday, 21 April, 04:41

SVT - 30 okt 23 kl. 05:49

Nya regler för arbetskraftsinvandrare – tusentals gästarbetare påverkasFrån och med den 1 november börjar de nya reglerna för arbetskraftsinvandring att gälla i Sverige. Då krävs en lön på minst 80 procent av medianlönen, alltså 27 360 kronor, för att beviljas arbetstillstånd i Sverige om man kommer från ett land utanför EU. – Lyckan får vänta, säger 38-åriga Samantha Landingin som kom från Filippinerna till Sverige för ett städjobb i våras..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, EU, Samantha Landingin, Filippinerna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya reglerför , arbetskraftsinvandraretusentals , gästarbetare, påverkas

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Veterinärens bästa tips – för att slippa veterinären

Marie Jury, smådjursveterinär, betonar vikten av att borsta tänderna på din hund och tänka på kosten under olika livsskeden. Hon varnar speciellt för riskerna med övervikt som ofta leder till hälsoproblem för din hund..

SVT - 16 timmar sedan

Riksbanken varnar: Utan ändring blir kontanter oanvändbara

Att använda digital betalning är smidigt och enkelt – men det utgör ett hot mot kontanternas existens. Nu varnar Riksbanken om att åtgärder behövs. – Om man inte fattar aktiva beslut nu så skulle vi kunna ha en situation om inte alltför lång tid där kontanter är i det närmaste oanvändbara i Sverige, säger Elin Ritola, enhetschef på Riksbanken..

SVT - 20 timmar sedan

Problem med att komma in på Sveriges Radios app

Det går inte att komma in på Sveriges Radios app och sajt på lördagsmorgonen..

SVT - 23 timmar sedan

20 april: Nattens nyheter

SVT - 22 timmar sedan

Fartyget utanför Gotland kopplas till rysk oligark

Dagligen pumpas bränsle till den ryska skuggflottan från en oljetanker utanför Gotland. Efter SVT:s avslöjande undersöker nu flera myndigheter om verksamheten kan stoppas. Samtidigt kan SVT visa att ägarna bakom fartyget är en rysk oligark och en lettisk oljemagnat – som pekats ut för oljehandel med Aleksandr Lukasjenko..

SVT - Igår: 22:11

Ulf Kristersson skeptisk till kraftigt höjda försvarsanslag

Försvarsberedningen går nu in i slutfasen av förhandlingarna om de kommande årens försvar. Statsministern vill inte lova flera fartyg till marinen – och han är skeptisk både till förslag om 3-procentiga försvarsanslag och inlåning av pengar till försvaret. – Nej, vi har en bana för den svenska Försvarsmaktens utveckling, säger statsministern..

SVT - Igår: 21:24

Ny kritik mot Anna Kinberg Batra – facket kräver utredning

Allt fler ifrågasätter Anna Kinberg Batras ledarskap som landshövding. Fackförbundet Saco kräver nu en extern kartläggning av arbetsmiljön på myndigheten. Även inom de egna leden är kritiken mot landshövdingen hård..

SVT - Igår: 19:48

Man tände eld på sig själv under Trump-rättegång

En man har tänt eld på sig själv utanför byggnaden där rättegången mot förre presidenten Donald Trump hålls, rapporterar CNN..

SVT - Igår: 17:25

Snart blir det krav på restauranger att ursprungsmärka kött

Restauranger och storkök måste snart redovisa varifrån köttet de serverar har för ursprung. Det beslutade regeringen på torsdagen. – Vi har medvetna konsumenter i Sverige och då ska man underlätta för dem att göra medvetna val, säger landsbygdsminister Peter Kullgren (KD)..

SVT - Igår: 16:56

Polisen om sexbrott mot barn: Så upptäcks förövarna

Polisen Mia Carlén på Barnahus Stockholm tar emot barn som utsatts för sexuella övergrepp. Enligt henne finns det flera varningstecken för att upptäcka förövare. – Det finns ett stort mörkertal som aldrig åker fast eller blir upptäckta, säger polisen Mia Carlén på Barnahus Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.