SR > Nyheter

Monday, 26 July, 14:17

SR - 16 jun 21 kl. 17:35

Ekot erfar: V redo att fälla regeringen – även på SD:s initiativOm statsminister Stefan Löfven inte accepterar Vänsterpartiets ultimatum när det gäller marknadshyrorna, så tänker partiet fälla regeringen, även om det är Sveriegdemokraterna som tar initiativet, enligt vad Ekot erfar. Förutsättningen är att även Moderaterna och Kristdemokraterna stödjer misstroendeomröstningen. Vänsterpartiet har inte tillräckligt många ledamöter för att på egen hand väcka en misstroendeförklaring, utan hoppas på stöd från Moderaterna och Kristdemokraterna. Däremot står partiet fast vid att inte be Sverigedemokraterna om hjälp..
Läs mer på SR
Läs mer om:
SD, Stefan Löfven, Vänsterpartiets, Sveriegdemokraterna, Ekot, Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekot, erfarV , redoatt , fälla, regeringen, även, SD:s initiativ

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Al Jazeeras nyhetsredaktion stormad av polisen

Nyhetskanalen Al Jazeera uppger att deras nyhetsredaktion i huvudstaden Tunis stormats av polisen. Landet har det senaste dygnet präglats av politisk oro då landets president Kaïs Saied avsatt premiärminister Hichem Mechichi och stängt parlamentet. Ekot sänder direkt - medverkar gör Firas Jonbat, Ekots utsända och Fanny Härgestam, utrikesreporter med fokus på Tunisien..

SR - 2 timmar sedan

Regimen stänger flera organisationer i Belarus

I Belarus har myndigheterna de senaste veckorna gjort flera tillslag mot mediehus och ett stort antal civilsamhällsorganisationer har fått besked om att stänga. Ordförande i organisationen Sveriges Belarusier, Lesia Rudnik, varnar för att regimen nu försöker få bort alla typer av organisering som inte styrs av myndigheterna i landet. Dom senaste månaderna har också stora delar av den oberoende journalistiken i Belarus stängts ner..

SR - 3 timmar sedan

Elva döms till fängelse efter Hjällbo-upploppet

Idag kom domen efter upploppet i Hjällbo i nordöstra Göteborg i maj i år. Elva personer döms för våldsamt upplopp till fängelse mellan två och fyra månader. Samtliga har nekat till brott.

SR - 4 timmar sedan

Unesco: Retiroparken blir nytt världsarv

Retiroparken och avenyn Paseo del Prado i centrala Madrid har utsetts till världsarv av Unesco. Promenadstråket Paseo del Prado beskrivs som en av Europas äldsta stadsavenyer. Närliggande Retiroparken anlades som palatsträdgård åt den spanske kungen Filip IV på 1600-talet.

SR - 4 timmar sedan

Fanny Härgestam om Tunisien: Varit spänt länge

I Tunisien har det varit dramatiskt inom politiken där presidenten avsatt premiärministern och stängt parlamentet. Själv säger president Saied att han kommer att leda landet under en övergångsperiod med hjälp av en ny premiärminister och en regering han själv utser. Hör journalisten Fanny Härgestam, som tidigare rapporterat om Tunisien, om läget just nu..

SR - 7 timmar sedan

Antalet får minskar kraftigt på Island

Antalet får minskar kraftigt på Island och brytpunkten närmar sig. För första gången kommer det vara fler människor än de fyrfota djuren. Och nedgången påverkar naturens balans.

SR - 8 timmar sedan

Digital påminnelse när handspriten glöms bort

I ett försök att förbättra handhygienen i äldreomsorgen har personal på äldreboenden i Helsingborg och Kävlinge kommun fått en digital påminnelse, om de missat att sprita händerna. Tekniken består av tre sensorer som larmar om personalen går in i en vårdtagares rum utan att gå till handspritpumpen. "Det behövs en liten påminnelse ibland", säger undersköterskan Kristian Nyberg i Kävlinge kommun..

SR - 8 timmar sedan

Svensk mark undersöks för lagring av koldioxid

Forskare vid Luleås tekniska universitet ska undersöka berggrunden på sju platser i Sverige för eventuell lagring av koldioxid. Sedan tidigare har Sveriges geologiska undersökningar, SGU, undersökt två potentiella lagringsplatser under havsbotten i södra Östersjön. Laghinder och långa handläggningstider gör att det kommer att ta lång tid innan lagring i Sverige blir verklighet, enligt SGU..

SR - 8 timmar sedan

USA:s utrikesminister besöker Kina

Efter en tid av ökade spänningar mellan USA och Kina, besöker nu USA:S vice utrikesminister Wendy Sherman, Kina för ett möte med landets utrikesminister Wang Yi. USA hoppas att mötet ska leda till minskade spänningar mellan länderna. Men inför mötet sa Kinas utrikesminister Wang Yi i ett uttalande att USA måste börja interagera med andra länder på ett jämlikt sätt, annars måste Kina och andra länder lära USA den läxan..

SR - 8 timmar sedan

Mörk framtid på landsbygden

Den lilla byn Gaddaröd utanför Kristianstad riskerar att släckas ned i höst, och de boende protesterar mot att belysningen efter landsvägen är hotad. Och det finns många orter i Sverige där samma sak kan hända. En kartläggning Trafikverket gjort tillsammans med ett antal svenska kommuner visar att mycket av den belysning kommunerna äger efter allmänna vägar är i dåligt skick.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.