Regeringen > Nyheter

Thursday, 29 July, 10:46

Regeringen - 16 jun 21 kl. 15:42

Nytt system ska bidra till stärkta gränser och ökad säkerhet inom SchengenområdetPersoner som är medborgare i länder utanför EU som i dag kan resa till Schengen utan visering kommer att behöva ett resetillstånd innan avresa. Justitiedepartementet remitterar nu en promemoria med förslag till de ändringar som krävs för att anpassa svensk lag till den nya EU-förordningen, Etias..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Schengenområdet, EU, Schengen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, systemska , bidratill , stärkta, gränseroch , ökad, säkerhet inom Schengenområdet

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 4 timmar sedan

Mikael Damberg besöker Kustbevakningen

I dag, torsdag den 29 juli klockan 13.00, gör inrikesminister Mikael Damberg ett besök på Kustbevakningen med anledning av projekt City2021, ett samverkansprojekt mellan polisen, Kustbevakningen och andra brottsbekämpande myndigheter..

Regeringen - 18 timmar sedan

Pressfika med regeringen den 29 juli 2021

Under sommaren (v.28-31) bjuder regeringen in till pressfika varje torsdag. Närvarande statsråd redogör för dagens regeringsbeslut samt aktuella frågor.

Regeringen - 18 timmar sedan

Regeringens ärendeförteckningar vecka 30, 2021

Till regeringssammanträdet torsdag den 29 juli..

Regeringen - Igår: 16:36

Näringsminister Ibrahim Baylans tal vid Pre-Summit

I september 2021 bjuder FN in till ett toppmöte om livsmedelssystem, Food Systems Summit 2021 (FSS), i syfte att förändra våra livsmedelsystem till att bli mer hållbara. Inför toppmötet arrangeras konferensen Pre-Summit i Rom 26-28 juli. Näringsminister Ibrahim Baylan höll under konferensens andra dag ett tal om det arbete som hittills har utförts och de svenska prioriteringarna.

Regeringen - Igår: 13:46

Skrivelse Vård av unga vid Statens institutionsstyrelses särskilda ungdomshem

Riksdagen har den 7 april 2021 tillkännagett för regeringen det som utskottet anför om vård av unga vid Statens institutionsstyrelses (SiS) särskilda ungdomshem (bet. 2020/21:SoU33, rskr. 2020/21:236).

Regeringen - Igår: 11:58

Uppdrag till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att övergripande bedöma framtida personalbehov inom civilt försvar

Myndigheter, kommuner, regioner och näringslivsaktörer ansvarar för en stor del av samhällsviktig verksamhet under höjd beredskap och krig. Tidigare har statliga myndigheter krigsplacerat sin personal, och kommuner och regioner har påbörjat det arbetet. Därför är det angeläget att nu påbörja ett arbete för att se över den framtida personalförsörjningen inom det civila försvaret..

Regeringen - Igår: 11:56

Uppdrag till MSB att bedöma behov av personalförstärkningar inom bevakningsansvariga myndigheter och andra berörda aktörer vid en situation med höjd beredskap och ytterst krig

Myndigheten för samhälls­skydd och beredskap (MSB) ska över­siktligt bedöma och redovisa behovet av personal­förstärk­ningar inom bevak­nings­ansvariga myndig­heter, kommuner, regioner och närings­livet för att nödvändig verksam­het ska kunna upp­rätt­hållas vid höjd beredskap och krig. MSB ska bedöma var det finns behov av särskilda åtgärder för att säkra personal­behoven inom de verk­sam­hets­områden som är av central bety­delse för att uppnå målet med det civila försvaret..

Regeringen - Igår: 11:15

Skärpta straff för våld och andra kränkningar i nära relationer

Våld och andra kränk­ningar i nära relationer är ett allvarligt samhälls­problem..

Regeringen - 22 jul 21 kl. 16:21

Tilläggsdirektiv till Miljöprövningsutredningen (M 2020:06)

Beslut vid regeringssammanträde den 22 juli 2021. Utvidgning av och förlängd tid för uppdraget..

Regeringen - I förrgår: 15:10

Remissinstanser för SOU 2021:44 Tillgänglighetsdirektivet

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat SOU 2021:44 Tillgänglighetsdirektivet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.