PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 29 July, 10:57

PrivataAffärer - 16 jun 21 kl. 15:00

Danske överviktar finanssektornDet framgår av bankens senaste veckobrev. Finanssektorn överviktas därmed, tillsammans med industri och material som bedöms gynnas av den starka industrikonjunkturen.   ”Finans, industri och material väger tungt på den europeiska börsen, och vi har därför en övervikt i europeiska aktier. Vi behåller även en liten övervikt i aktier jämfört med obligationer. Värderingarna är något stretchade, men den förväntade avkastningen på obligationer är också mycket låg”, skriver Danske Banks seniora strateg Maria Landeborn.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Danske Banks, Maria Landeborn

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danske, överviktar, finanssektorn

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

KI:s barometerindikator: Högsta värdet hittills

”Uppgången förklaras av att företagens omdömen om varulagrens storlek har förbättrats ytterligare, varulagren förklarar nu mer än hälften av konfidensindikatorns höga nivå. Synen på nuvarande orderstock bidrar också till uppgången, däremot har förväntningarna på framtida produktionsvolym blivit mindre optimistiska i juli”, skriver KI. Indikatorn för tjänstesektorn steg till 115,7 från 112,8 medan byggsektorn sjönk till 108,4 från 109,6.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är torsdagens köprekar

Deutsche Bank höjer riktkursen för Hexagon till 140 kr från 125 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Något bättre än väntat för Astra Zeneca

Astra Zenecas intäkter under det andra kvartalet landade på 8,22 miljarder dollar. Analytikers snittestimat var en försäljning på 7,68 miljarder dollar.  .

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Klart bättre än väntat från Lundin Mining

Försäljningen uppgick till 872 miljoner dollar. Här låg Infronts konsensusprognos på 815 miljoner. Kassaflödet från rörelsen uppgick till 419 miljoner dollar under kvartalet (37,6).

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Nokia krossar analytikernas förväntningar

Den justerade rörelsemarginalen uppgick till 12,8 procent. Här var 7,8 procent väntat. Det rapporterade rörelseresultatet blev 484 miljoner euro, mot snittestimatet 219 miljoner euro.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Förvaltaren om Kina: Återgång till klassisk socialism

Bakgrunden till den regulatoriska excersisen som bedrivs i Kina just nu går tillbaka till den förre ledaren Deng Xiaoping som inledde Kinas öppnande mot omvärlden. – Det var han som tillät privata intressen att investera och starta företag. Kapitalism med socialistiska förtecken var programförklaringen.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

USA: Senaten enad om det stora infrastrukturpaketet

Överenskommelsen, som följer månader av förhandlingar mellan demokrater och republikaner, stöds även av den amerikanska presidenten Joe Biden. Den demokratiska senatorn Kyrsten Sinema och den republikanska senatorn Rob Portman, de två ledande förhandlarna, aviserade att ett avtal har nåtts men att detaljerna i uppgörelsen håller på att slutföras och dokumenteras.  .

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Fed lämnar räntan oförändrad

Federal Reserves styrränta ändrades senast den 15 mars 2020, då den sänktes med 100 punkter efter ett beslut utanför ordinarie FOMC-mötesschema. Fed-kommittén var enig om räntebeslutet. Fed upprepar i pressmeddelandet att man åtar sig att använda alla sina verktyg för att stödja den amerikanska ekonomin i dessa utmanande tider, och därmed stödja målen om maximal sysselsättning och prisstabilitet.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

AFV: En aktie att köpa

”Aktiemarknaden tycks fästa stor vikt vid den svaga historiken de senaste åren. Förväntningarna är låga. Det är inte svårt att räkna hem aktien”, heter det.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Spotify ungefär som väntat

Spotify ger i sin halvårsrapport prognoser för både det tredje och det fjärde kvartalet 2021. Bolaget spår att totala antalet aktiva månadsanvändare, MAU, uppgår till 377-382 miljoner under tredje kvartalet och 400-407 miljoner under fjärde kvartalet. Under andra kvartalet uppgick de till 365 miljoner användare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.