SVT > Inrikes

Thursday, 29 July, 18:39

SVT - 16 jun 21 kl. 13:39

Kvinnojourernas riksförbund Unizon om åtgärdspaketet: ”Verkligen på tiden”Unizon välkomnar regeringens åtgärdspaket som ska motverka mäns våld mot kvinnor, men påpekar flera brister. De saknar en tydlig struktur för uppföljning och betonar att det inte står klart hur allt ska finansieras. – Vi får se om riksdagen menar allvar med ambitionerna, säger Unizons ordförande Olga Persson..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Unizon, Unizons, Olga Persson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnojourernas, riksförbund, Unizonom , åtgärdspaketet, Verkligen, tiden

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Fyra livstidsdömda för gängmordet i Gamlestaden

En söndagskväll i maj förra året sköts en 33-årig man med nio skott på öppen gata i Gamlestaden i Göteborg. Nu har fyra män dömts till livstids fängelse för dådet. En av dem är 29-årige Sebastian Jobe, som i utredningen pekas ut som ledare för det kriminella nätverket i södra Biskopsgården..

SVT - 45 minuter sedan

Okunniga campare ett problem – kör sönder marken i naturreservat

Fler och fler skaffar husbil – men det är inte alla som har koll på lagar och regler. Terrängkörning, latrintömningar och tjuvcamping orsakar problem i naturreservaten längs den svenska kusten..

SVT - 4 timmar sedan

Dramatisk vädersommar – många katastrofer samtidigt

Översvämningar, skyfall, ökenvärme och enorma skogsbränder – extrema väderhändelser har i sommar avlöst varandra på flera håll i världen. Hur vanligt är det och går det att förbereda sig? Meteorologiprofessor Gunilla Svensson och hydrolog Zahra Kalantari reder ut..

SVT - 4 timmar sedan

Stora mängder regn väntas i norra och mellersta Sverige – SVT direktrapporterar

Under torsdagen och fredagen väntas stora mängder regn i norra och mellersta Sverige – SMHI har utfärdat en klass 1-varning i Jämtland, Västernorrland, Gävleborg och Dalarna, där det kan komma lokalt upp till 60 millimeter regn..

SVT - 8 timmar sedan

Vinden stänger Visby hamn för kryssningsskepp

Hårda vindar stoppar kryssningsfartyg från att lägga till i Visby hamn..

SVT - 8 timmar sedan

Många undviker att svara när SOS Alarm ringer

De flesta känner till att det är till 112 man ska ringa vid en nödsituation. Men vad alla inte känner till är att det är SOS Alarm som ringer upp när det står 08 112 i displayen – och många väljer att inte svara..

SVT - 8 timmar sedan

Ännu mer regn väntas – SMHI går ut med varningar

Det har varit dramatiskt väder i flera delar av Sverige de senaste dagarna. Nu väntas ännu mer regn på kort tid. SMHI har utfärdat klass-1 varningar för både Dalarnas och Gävleborgs län..

SVT - 9 timmar sedan

Risken för badsårsfeber ökar med värmen

Varma temperaturer i vattnet är inte bara skönt att bada i, det kan också öka risken för badsårsfeber. Mikrobiologen Caroline Schönning berättar varför du ska vara försiktig med att bada när du har ett större eller svårläkt sår..

SVT - 20 timmar sedan

Professorn: Någon i regeringen borde bli en tydlig vattenminister

Lång torka på flera platser i Sverige har lett till vattenbrist. Men vem bör ha ansvaret för vattentillgången i framtiden? En minister i regeringen, föreslår Kenneth Persson, professor i teknisk vattenresurslära..

SVT - 20 timmar sedan

Vattenbrist på Gotland – tvingar fram kreativa lösningar

På Gotland som haft låga grundvattennivåer länge, pågår nu ett stort forskningsprojekt och många andra initiativ för att försöka lösa problemen. Och det som står mer och mer klart är att är det kanske inte är brist på vatten som är det stora problemet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.