Regeringen > Nyheter

Thursday, 29 July, 11:46

Regeringen - 16 jun 21 kl. 11:17

Remiss SOU 2021:37 Stärkt rätt till personlig assistansHär kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat SOU 2021:37 Stärkt rätt till personlig assistans..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
SOU, Stärkt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Remiss, SOU, 2021:37, Stärkträtt till , personlig, assistans

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 45 minuter sedan

Nationellt professionsprogram ska ge rektorer, lärare och förskollärare bättre kompetensutveckling under hela yrkeslivet

Höga kunskapsresultat i skolan förutsätter hög kvalitet i undervisningen och det pedagogiska ledarskapet. Rektorer, lärare och förskollärare behöver därför ges goda förutsättningar att utvecklas i sin profession. I en promemoria som Utbildningsdepartementet nu skickar ut på remiss föreslås ett professionsprogram bestående av en nationell struktur för kompetensutveckling och ett nationellt meriteringssystem..

Regeringen - 45 minuter sedan

Regeringen, myndigheter och kommuner rustar för höjd brandberedskap vid skogsbränder

Sedan 2018 års skogsbränder har Sveriges förmåga och beredskap att bekämpa skogsbränder förbättrats avsevärt. Många kommunala räddningstjänster har vidtagit flera åtgärder efter 2018 för att förstärka sin beredskap och förmåga att effektivt kunna hantera omfattande räddningsinsatser. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har dessutom tillförts medel för att kunna stärka sin förmåga att stödja kommunerna vid omfattande räddningsinsatser..

Regeringen - 45 minuter sedan

Professionsprogram för rektorer, lärare och förskollärare

I denna promemoria föreslås att ett nationellt professionsprogram för rektorer, lärare och förskollärare ska inrättas med syftet stärka skolprofessionerna, höja kvaliteten på utbildningen och öka skolprofessionernas attraktionskraft..

Regeringen - 45 minuter sedan

Nya priser för att lyfta svenska exportframgångar

Som ett led i arbetet med att öka exporten från landets regioner har regeringen idag fattat beslut om att instifta priser för Årets exportsuccé och Årets exportregion..

Regeringen - 5 timmar sedan

Mikael Damberg besöker Kustbevakningen

I dag, torsdag den 29 juli klockan 13.00, gör inrikesminister Mikael Damberg ett besök på Kustbevakningen med anledning av projekt City2021, ett samverkansprojekt mellan polisen, Kustbevakningen och andra brottsbekämpande myndigheter..

Regeringen - 19 timmar sedan

Pressfika med regeringen den 29 juli 2021

Under sommaren (v.28-31) bjuder regeringen in till pressfika varje torsdag. Närvarande statsråd redogör för dagens regeringsbeslut samt aktuella frågor.

Regeringen - 19 timmar sedan

Regeringens ärendeförteckningar vecka 30, 2021

Till regeringssammanträdet torsdag den 29 juli..

Regeringen - Igår: 16:36

Näringsminister Ibrahim Baylans tal vid Pre-Summit

I september 2021 bjuder FN in till ett toppmöte om livsmedelssystem, Food Systems Summit 2021 (FSS), i syfte att förändra våra livsmedelsystem till att bli mer hållbara. Inför toppmötet arrangeras konferensen Pre-Summit i Rom 26-28 juli. Näringsminister Ibrahim Baylan höll under konferensens andra dag ett tal om det arbete som hittills har utförts och de svenska prioriteringarna.

Regeringen - Igår: 13:46

Skrivelse Vård av unga vid Statens institutionsstyrelses särskilda ungdomshem

Riksdagen har den 7 april 2021 tillkännagett för regeringen det som utskottet anför om vård av unga vid Statens institutionsstyrelses (SiS) särskilda ungdomshem (bet. 2020/21:SoU33, rskr. 2020/21:236).

Regeringen - Igår: 11:58

Uppdrag till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att övergripande bedöma framtida personalbehov inom civilt försvar

Myndigheter, kommuner, regioner och näringslivsaktörer ansvarar för en stor del av samhällsviktig verksamhet under höjd beredskap och krig. Tidigare har statliga myndigheter krigsplacerat sin personal, och kommuner och regioner har påbörjat det arbetet. Därför är det angeläget att nu påbörja ett arbete för att se över den framtida personalförsörjningen inom det civila försvaret..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.