SVT > Inrikes

Thursday, 29 July, 17:40

SVT - 16 jun 21 kl. 10:49

Fartkontroller i hela landet – extra satsning på låga överträdelserPolis i hela landet gör en extra satsning på hastighetskontroller – och fokus kommer i fortsättningen att ligga på de små hastighetsöverträdelserna. Enligt Trafikverkets Maria Krafft kör en majoritet av alla bilister upp till tio kilometer i timmen för fort. – Man upplever själv hastighetskillnaden som väldigt liten, men den gör stor skillnad. .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trafikverkets Maria Krafft

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fartkontrolleri hela , landetextra , satsning, låga, överträdelser

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Dramatisk vädersommar – många katastrofer samtidigt

Översvämningar, skyfall, ökenvärme och enorma skogsbränder – extrema väderhändelser har i sommar avlöst varandra på flera håll i världen. Hur vanligt är det och går det att förbereda sig? Meteorologiprofessor Gunilla Svensson och hydrolog Zahra Kalantari reder ut..

SVT - 3 timmar sedan

Stora mängder regn väntas i norra och mellersta Sverige – SVT direktrapporterar

Under torsdagen och fredagen väntas stora mängder regn i norra och mellersta Sverige – SMHI har utfärdat en klass 1-varning i Jämtland, Västernorrland, Gävleborg och Dalarna, där det kan komma lokalt upp till 60 millimeter regn..

SVT - 7 timmar sedan

Vinden stänger Visby hamn för kryssningsskepp

Hårda vindar stoppar kryssningsfartyg från att lägga till i Visby hamn..

SVT - 7 timmar sedan

Många undviker att svara när SOS Alarm ringer

De flesta känner till att det är till 112 man ska ringa vid en nödsituation. Men vad alla inte känner till är att det är SOS Alarm som ringer upp när det står 08 112 i displayen – och många väljer att inte svara..

SVT - 7 timmar sedan

Ännu mer regn väntas – SMHI går ut med varningar

Det har varit dramatiskt väder i flera delar av Sverige de senaste dagarna. Nu väntas ännu mer regn på kort tid. SMHI har utfärdat klass-1 varningar för både Dalarnas och Gävleborgs län..

SVT - 8 timmar sedan

Risken för badsårsfeber ökar med värmen

Varma temperaturer i vattnet är inte bara skönt att bada i, det kan också öka risken för badsårsfeber. Mikrobiologen Caroline Schönning berättar varför du ska vara försiktig med att bada när du har ett större eller svårläkt sår..

SVT - 19 timmar sedan

Professorn: Någon i regeringen borde bli en tydlig vattenminister

Lång torka på flera platser i Sverige har lett till vattenbrist. Men vem bör ha ansvaret för vattentillgången i framtiden? En minister i regeringen, föreslår Kenneth Persson, professor i teknisk vattenresurslära..

SVT - 19 timmar sedan

Vattenbrist på Gotland – tvingar fram kreativa lösningar

På Gotland som haft låga grundvattennivåer länge, pågår nu ett stort forskningsprojekt och många andra initiativ för att försöka lösa problemen. Och det som står mer och mer klart är att är det kanske inte är brist på vatten som är det stora problemet..

SVT - 19 timmar sedan

Skolverket: Problemet med glädjebetyg kan ha blivit större

Snällbetyg, glädjebetyg – eller helt rimlig betygsättning? Trots ett tufft år med hemmastudier har snittbetygen för landets niondeklassare i stort sett stått still jämfört med före coronapandemin, enligt preliminär betygsstatistik från Skolverket. – Vår bedömning är ändå att svensk skola har klarat pandemin bra, säger generaldirektör Peter Fredriksson i SVT:s Aktuellt..

SVT - 20 timmar sedan

Lista: Så vill regionerna utnyttja lediga vaccinationstider

På många håll i landet är köerna för att få vaccin mot covid-19 just nu ett minne blott, i stället gapar tiotusentals vaccinationstider tomma. Men hur man hanterar den lediga kapaciteten skiljer sig åt mellan regionerna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.