Nyan > Svenskfinland

Monday, 12 April, 17:56

Nyan - 16 nov 18 kl. 15:29

Ålänning deltog i NatoövningDen stora Natoövningen i Norge var en ny upplevelse för den åländska beväringen Frans Erikslund, men en bra förberedelse inför det han vill göra i framtiden – jobba som yrkessoldat.
Frans Erikslund, en 20-årig mariehamnare som just nu är beväring i Nylands brigad, var en av de 50 000 soldater som deltog i den stora Natoövningen i Norge. Frans Erikslund går en specialutbildning för kustjägare i krishantering. När han hemförlovas den 20 december är målet en rotationsutbildning, en fem veckors fortsättningsutbildning, för att så snabbt som möjligt efter det åka ut på rotationsoperationer, till exempel i Libanon eller Afghanistan. – Det är en sorts spänning.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Natoövning, Natoövningen, Norge, Frans Erikslund, Erikslund, Nylands, Libanon, Afghanistan, Raseborg, Natos, Trident Juncture, Nato, Finland, Nya Åland, Harald, Nyan

Dela artikeln

46 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ålänning, deltogi , Natoövning
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Ålänning ville döda” kapten klänning”

En åländsk man dömdes igår för förberedelse till mord till tre år och sex månaders fängelse av Stockholms tingsrätt.
– Nyckelfrågan är om han frivilligt trädde tillbaka från sina planer, säger mannens försvarare Leif Silbersky till Nyan. En 51-årig man skriven på Åland befanns igår skyldig till förberedelse till mord.

Nyan - 1 timme sedan

Ett nytt covidfall

Ett nytt covidfall rapporterar hälso- och sjukvårdsdirektören Jeanette Pajunen om på måndagen.
– Hör ihop med tidigare smittkedja. Några personer sätts i karantän , skriver hon.

Nyan - 4 timmar sedan

Se dagens presskonferens om coronaläget här, 12 april

Landskapsregeringen håller idag, måndag den 12 april, ett direktsänt infotillfälle med anledning av coronasituationen. Sändningen kan du se direkt här klockan 16 och även i efterhand. Här kan du se alla tidigare presskonferenser!

Nyan - 4 timmar sedan

Nu börjar nästa runda av statens kostnadsstöd

I slutet av april blir det återigen möjligt att söka regeringens kostnadsstöd för företag som lidit av coronaepidemin. Det gäller även åländska företag. .

Nyan - 6 timmar sedan

Fågelperspektiv med vårkänsla

Fåglar, vår, tro och andlighet – det är teman som ställs i centrum i Julia Norlanders nya utställning ”Tillflykt” på Jomala bibliotek. .

Nyan - 8 timmar sedan

Klagomål på finska till JK besvaras inte

Landskapsregeringen har mottagit en begäran om utredning från Social- och hälsovårdsministeriet med anledning av inlämnade klagomål till JK. Klagomålen är dock på finska. .

Nyan - 9 timmar sedan

Stoppad i tullen med 419 liter öl

Det fjärde smugglingsfallet inom kort tid har varit uppe i Norrtälje tingsrätt. .

Nyan - 11 timmar sedan

Miljonsmäll för sjöfarten

Sjöfartsverket i Sverige aviserar höjda avgifter för sjöfarten i höst. Samtidigt som många rederier går på knäna. Branschorganisationen Svensk Sjöfart är besvikna.

Nyan - 20 timmar sedan

Misstänkt markbrand var kontrollerad brasa

Vid 22-tiden på söndagskvällen kom larm om en markbrand i Saltvik Strömma. Det visade sig vara kontrollerad eldning av en ”jättestor” hög med ris och virke, berättar brandbefälet Thomas Mattsson. (ms)
.

Nyan - 21 timmar sedan

Misshandelsfall och förrymd gris

Natten till söndagen fick polisen anmälan om en aggressiv och våldsam person på landsbygden. Polisen grep en person och utreder nu misstänkta fall av olaga hot, skadegörelse och misshandel. Samma natt var en hemmafest i ett lägenhetshus i norra delen av Mariehamn så högljudd att grannarnas hemfrid stördes, men det lugnade sig efter polisens besök.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.