SVT > Utrikes

Monday, 02 August, 08:53

SVT - 15 jun 21 kl. 20:27

Ungern förbjuder ”främjande” av homosexualitetParlamentet i Ungern har nu godkänt en lag som förbjuder spridandet av information som anses främja homosexualitet bland unga. Människorättsorganisationer har uttalat stark kritik och flera europaparlamentariker reagerar: ”Den stigmatiserande häxjakten måste sluta nu” säger ungerska Anna Donath från den liberala gruppen RE..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ungern, Anna Donath, RE

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungern, förbjuder, främjandeav , homosexualitet

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Fjärde virusvåg i Finland efter fotbolls-EM

En fjärde virusvåg har drabbat Finland efter att fotbollssupportrar tagit med sig deltasmittan hem efter EM. Nu diskuterar regeringen om man ska införa nya restriktioner för att försöka trycka tillbaka viruset. – Situationen var väldigt bra innan fotbolls-EM men nu har smittspridningen tagit fart ordentligt, säger SVT:s Finlandskorrespondent Hasse Svens..

SVT - 7 timmar sedan

Gaza fortfarande i stor förödelse – många utan hem

Vägar, bostäder och elledningar förstördes i den 11 dagar långa konflikten mellan Israel och Hamas i maj. Världsbanken slog nyligen fast att återuppbyggnaden kommer kosta upp till 485 miljoner dollar. Men vem som ska betala är fortfarande oklart..

SVT - 7 timmar sedan

Israel minskar Gazas fiskezon – som svar på brandballonger

Fiskeindustrin i Gaza försörjer både familjer och ger mat på bordet. Det är en viktig industri, men nu får fiskarna inte fiska mer än sex sjömil ut – på sitt eget vatten..

SVT - 9 timmar sedan

Kraftiga bränder på Rhodos – orsakar strömavbrott

Stora bränder i terrängen härjar på den turisttäta grekiska ön Rhodos. Boende i närheten evakueras och strömmen har gått på stora delar av ön..

SVT - 9 timmar sedan

Intensiva strider i Afghanistan – talibanerna hotar städer

Talibanerna i Afghanistan har lagt stora delar av landets landsbygd under sig. Nu har de inlett offensiver mot landets provinshuvudstäder, där de i helgen bjöds på hårt motstånd av afghanska regeringsstyrkor..

SVT - 9 timmar sedan

USA och Storbritannien ställer sig bakom Israel – anklagar Iran för attack mot fartyg

USA och Storbritannien ställer sig nu bakom Israel och pekar ut Iran som ansvarig för den dödliga attacken mot ett fartyg utanför Oman i torsdags. Samtidigt dementerar Iran inblandning i attacken och beskriver anklagelserna som grundlösa..

SVT - 11 timmar sedan

Strejkbeslut i världens största koppargruva

Med förkrossande majoritet – 2 164 röster för visavi elva röster mot – har fackföreningen i världens största koppargruva, chilenska Escondida, beslutat att gå i strejk. Oro väcks nu om höjda världsmarknadspriser på koppar..

SVT - 13 timmar sedan

Här evakueras turister i branddrabbade området i Turkiet

Filmer från strandkanten i Bodrum visar hur människor får hjälp att ta sig ned i räddningsbåtar i havet, samtidigt som röken ligger som ett tjockt täcke. Flera turister har evakuerats från sina hotell i samband med de pågående skogsbränderna i Turkiet..

SVT - 16 timmar sedan

Torka kan leda till energibrist i Kalifornien

Lake Oroville är livsviktig för jordbrukare och invånare i hela Kalifornien. Efter den senaste tidens höga temperaturer kan torkan leda till både vatten- och energibrist. – Vattennivån håller på att bli så låg att vattenkraftsturbinerna inte längre får kraft att snurra runt, säger John Yarlbrough vid Kaliforniens vattenmyndighet..

SVT - 15 timmar sedan

Första assisterade självmordet i Spanien

Omgiven av sin familj blev en 86-årig baskisk kvinna den första att genomgå assisterat självmord sedan Spanien tidigare i sommar legaliserade dödshjälp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.