Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 28 July, 07:11

Cornucopia - 15 jun 21 kl. 08:24

Nytt svenskt börsrekord på måndagen - positiv tisdagsmorgon i AsienGårdagen levererade ett nytt svenskt börsrekord och även börsrekord i USA såväl för S&P-500 som Nasdaq 100. Den muntra stämningen fortsätter i de asiatiska tidszonerna under morgonen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Asien, USA, Nasdaq, Danmark, OMXSPI, OMXS30, Nasdaqbörsen, USDSEK, SEK, Hong Kong, Hang Seng, ASX, Straits Times

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, svenskt, börsrekordpå måndagen , positiv, tisdagsmorgoni , Asien

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 13 timmar sedan

Under Cover - intressant om livet som fältoperatör åt MI5

Inlägget innehåller annonslänkar för Bokus.
Tom Marcus självbiografiska Under Cover - Livet som underrättelseagent åt MI5 är en intressant läsning om vad som pågår bakom kulisserna på den brittiska inrikes säkerhetstjänsten MI5 i kriget mot terrorismen. Dock läser jag den med en gnagande känsla av att något inte är korrekt, men accepterar till slut att detta antagligen är autentiskt.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Aftonbladet har fått tag på regeringen angående cementkrisen - Baylan: "Tittar på vad vi kan göra"

Nu har Socialdemokraternas informella partiorgan Aftonbladet fått tag på regeringen och näringsminister Ibrahim Baylan (S) angående den uppseglande cementkrisen. Det finns väl inte några tydliga besked, men regeringen kan åtminstone inte hävda att ingen pressat dem. Bland annat drar Aftonbladet upp Byggföretagens upp till 400 000 förlorade jobb och att upp till 20 000 jobb i Norrbotten berörs via LKAB.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Missa inte Martin McHughs drönarfilmer över det på höjden växande Göteborg

Om ni missat det och är intresserade av Göteborg och dess (fram till cementen tar slut i höst) snabba utveckling på höjden och även på djupet via krondiket Västlänken, så ska ni inte missa Martin McHughs fantastiska drönarfilmer i ärorik 4K på Youtube.Nu ska jag inte uttala mig om lagligheten kring dessa, i och med de nya tillståndsreglerna, flyglicenserna och integritetskraven som gäller, men pass på och njut. 
I mitt tycke oerhört viktiga tidsdokument, som visar hur Göteborg på allt fler platser sticker iväg på höjden, samt förstås hur ingenting händer med Västlänken.

Cornucopia - 22 timmar sedan

PIGS-FCB: Skuldfesten fortsätter i EU

Skuldfesten inom EU fortsatte (förstås) under coronakrisen, men det är naturligtvis skönt att för en gångs skull ha något att skylla på. Eurons krav på att inte ha statsskulder som överstiger 60% är bara ett dåligt skämt. EU-ländernas statsskulder 2021Q1
Skuldkrisen kanske tog slut i den bemärkelse att ECB och EU hittade sättet att hindra räntorna från att sticka iväg ens för Grekland med sin idag nästan 210% av BNP stora statsskuld.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Börsrekord i Stockholm (igen) - fall för dollarn och guldet - fortsatt börsras i Hong-Kong på tisdagsmorgonen

Stockholmsbörsen slog återigen börsrekord igår, trots svaga uppgångar, medan dollarn och guldpriset faller. I Hong-Kong fortsätter börsen att rasa efter diktaturens tillslag mot kinesiska teknikbolag.Kinas flaggaStockholmsbörsen ordkade med nya börsrekord under veckans första handelsdag, även om det bara var med +0.

Cornucopia - Igår: 17:12

Kommunernas och regionernas lobbyorganisationen SKR bygger nytt lyxkontor för två miljarder på Stockholms dyraste plats

Lobbyorganisationen Sveriges Kommuner & Landsting ska bygga ett nytt lyxkontor för två miljarder kronor på Stockholms kanske dyraste plats mellan Sheraton och Finansdepartementet med utsikt mot gamla stan i Klarakvarteren. Någon brist på pengar till kontor verkar alltså regionerna och kommunerna inte ha och SKR kallar det hela för en investering.Byggnaden längst till vänster ska rivas och SKR:s nya lyxbygge ska upp Exakt varför SKR måste finnas på Stockholms och Sveriges kanske dyraste kontorkvarter, drygt hundra meter från Stockholms centralstation, i samma kvarter som Stockholm Sheraton och granne med Finansdepartementet är oklart.

Cornucopia - Igår: 14:37

Eurostat: Sverige hade den näst lägsta statsskuldökningen i EU under coronakrisen

Bland de ekonomiska faciten av den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet hittas påverkan på EU-ländernas statsskulder. Sverige hade den lägsta minsta statsskuldökningen som procentenheter av BNP i hela EU, och endast IT-jätteskatteparadiset Irland hade lägre skuldökning. Förändring statsskuld EU under coronakrisen Data: EurostatSverige var alltså näst bäst i klassen på att inte öka sin statskuld trots den värsta ekonomiska krisen på nästan hundra år.

Cornucopia - Igår: 12:30

Fyra av fem bloggläsare tror regeringen ingriper och stoppar cementkrisen - hälften innan slutet av september

Lite mer än fyra av fem bloggläsare tror att regeringen kommer ingripa och på något okänt vis stoppa cementkrisen. Nästan hälften tror att detta sker redan innan septembers slut. Detta är antagligen i linje med marknadens reaktioner, dvs ingen påverkan på berörda bolag och Stockholmsbörsen som slår börsrekord.

Cornucopia - Igår: 09:20

Stockholmsbörsen inleder måndagen osäkert efter mycket stark vecka och börsrekord

Börsveckan som gick var extremt stark och levererade även nytt börsrekord i Stockholm. Måndagsbörsen inleder dock osäkert.Fin högsommarbörsI skrivande stund (dvs för några minuter sedan när detta publiceras) är OMXSPI oförändrat på +0.

Cornucopia - I förrgår: 19:54

Söndagsenkät: Kommer regeringen ingripa och stoppa cementkrisen?

Dags för en söndagsenkät, och det kring den högaktuella frågan om regeringen kommer ingripa och stoppa cementkrisen?Cementas transportväg utanför Slite Regeringen kan i teorin stoppa cementkrisen genom några olika tänkbara metoder. Man kan ge Cementa en tillfällig dispens att fortsätta verksamheten, t ex ett år i taget, för att lämna in en ny utredning eller i väntan på att HD ska ta upp ärendet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.