SR > Nyheter

Saturday, 02 December, 23:31

SR - 26 sep 23 kl. 06:16

Billström om Nato-processen: Vi har inget sidoalternativPå måndagen öppnade det ungerska parlamentet efter sommaruppehållet och landets president Viktor Orbán signalerade då återigen att ratificeringen av den svenska Nato-ansökan kan dröja.Men till Ekot upprepar utrikesminister Tobias Billström nu att han inte är orolig för den ungerska ratificeringen”Det vore ganska dumt att i det här läget börja prata om en plan B och därmed indikera inte bara för våra vänner men också för våra motståndare där ute i världen som inte vill att vi ska bli Nato-medlemmar att vi har nån sorts märkligt sidoalternativ, vilket vi alltså inte har.”.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nato, Viktor Orbán, Ekot, Tobias Billström, ”det

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Billströmom , Nato-processenVi har , inget, sidoalternativ

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Kvinnor tar mer medicin än män efter ADHD-diagnos

Flickor och kvinnor, som i snitt får ADHD-diagnos fyra år senare i livet än pojkar och män, äter mer medicin och har fler läkarbesök även fem år efter att de fått diagnos, visar ny svensk forskning.Att de fortsätter äta mycket mediciner tror forskare har att göra med att de har hunnit bli så sjuka och har fått så svåra symtom att det blir svårt för dem att att komma av andra läkemedel.”Det här är en grupp flickor och kvinnor som har det väldigt tufft och vi hoppas att studien ska bidra till att vi får upp ögonen för att de här flickorna finns och att vi kan hitta dom tidigare i livet”, säger forskaren bakom studien Lotta Borg Skoglund..

SR - 1 timme sedan

Liberalernas förslag: Låntagare ska kunna pausa CSN-lån

Liberalerna vill införa en möjlighet för de som har tagit CSN-lån att pausa återbetalningarna under totalt fem år. Pausen ska kunna ske när låntagaren vill, för att öka den ekonomiska tryggheten och flexibiliteten, det skriver två företrädare för Liberalerna i en debattartikel i Expressen.Anledningen är att de anser att det lönar sig för dåligt att plugga i Sverige..

SR - 1 timme sedan

Lyssna på Jukeboxen i P4 med Lili & Susie

Lili och Susie tar plats i Jukeboxens studio och pratar om turnéminnen, att ständigt bli ihopblandade och om att våga gilla artister som inte anses kreddiga.Naturligtvis bjuds det också på en massa bra musik från förr, som Suzzies Orkester, Julio Iglesias, Chris Rea och The Pretenders.Programmet är en repris från 2021..

SR - 1 timme sedan

10-åringens emoji-protest: ”Vill inte associeras med råttor”

10-årige Teddy Cottle i Oxfordshire I England har startat en namninsamling för att få mjukvarujätten Apple att ta bort sin nörd-emoji. Han tycker att den är sårande för personer med glasögon.”Apple gör det fruktansvärt för personer med glasögon”, säger han, som själv bär glasögon, till BBC.

SR - 2 timmar sedan

Hyllningsmix till Aviciis ära – nya mashups och guldkornen

Aviciis debutalbum ”True” firar 10 år och P3 Klubbmix med Linda Nordeman hyllar denna milstolpe inom modern dansmusik i kvällens program.DJ:n Oskar Syk ger en gästmix på temat med flera mashups och guldkorn från Avicii.Hör direktsändningen..

SR - 2 timmar sedan

Just nu: Hector med chans på pallen

Alpint Världscupen damer 20.15 Storslalom, åk 2 (Peter Ahnberg och Tobias Hellman).

SR - 2 timmar sedan

Frankrike vill bygga ny kärnkraft – i Sverige

Sverige har tillsammans med Frankrike, USA och flera andra länder enats om att kraftigt bygga ut kärnkraft i världen för att lösa klimatkrisen. Deklarationen presenterades på ett sidoevent under FNs pågående klimatmöte i Dubai. Sveriges energi- och näringsminister Ebba Busch är nöjd med uppgörelsen..

SR - 3 timmar sedan

Hör Icona Pop spela sina favoritlåtar

Icona Pop delar med sig av låtar som inspirerat dem genom åren.En resa som börjar när de träffades för första gången till musiken som soundtrackade tusentalstimmar tillsammans i en bil genom USA. Sen får du också höra om gången när de smög sig in i ett av sina favoritbands loge.

SR - 3 timmar sedan

Talibaner irriterade över att inte få delta på klimatmötet i Dubai

Tidigare flydde afghaner våldet, nu tvingar torkan människor att lämna sina hem. Talibanerna har insett problemen och vill ha experthjälp och tillgång till klimatomställningspengar, säger Afghanistanforskaren Ashley Jackson till Ekot.Hon menar att ett samtal om klimatfrågor skulle kunna vara vägen framåt för en bättre dialog mellan talibanerna och det internationella samfundet..

SR - 4 timmar sedan

Israel intensifierar attacker efter avbrutna förhandlingar

Tusentals personer väntas demonstrera i Tel Aviv under lördagen för att de minst 137 personer som är kvar i gisslan ska släppas. Anhöriga och tidigare frisläppta har krävt ett omedelbart möte med premiärministern, de fruktar att de nya striderna äventyrar gisslans säkerhet.Tidigare hade förhandlingarna om ny vapenvila i Qatar brutit samman då Israel ansåg att Hamas inte uppfyllt sitt löfte om att släppa kvinnor och barn.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.