SR > Nyheter

Saturday, 02 December, 21:45

SR - 26 sep 23 kl. 03:00

Tyskland skärper gränskontrollerna mot Polen och TjeckienTyskland kommer att skärpa sin kontroller av gränserna mot Polen och Tjeckien, detta efter att allt fler asylsökanden kommit in i Tyskland därifrån de senaste månaderna och antalet asylsökande ökat kraftigt i år.Situationen plus att Tyskland under senaste året tagit en miljon ukrainare har lett till en intensiv debatt om den tyska asylpolitiken och många kommuner har på sistone meddelat att de inte klarar av ta emot fler.” Man ser varje dag 20-40 asylsökande komma in i Tyskland via bron”, säger Julian som bor i gränsbyn Deschka där en liten gångbro går mellan Polen och Tyskland över floden Neisse..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Polen, Tjeckien, Tyskland, Julian, Deschka, Neisse

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyskland, skärper, gränskontrollernamot , Polenoch , Tjeckien

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Hyllningsmix till Aviciis ära – nya mashups och guldkornen

Aviciis debutalbum ”True” firar 10 år och P3 Klubbmix med Linda Nordeman hyllar denna milstolpe inom modern dansmusik i kvällens program.DJ:n Oskar Syk ger en gästmix på temat med flera mashups och guldkorn från Avicii.Hör direktsändningen..

SR - 45 minuter sedan

Just nu: Hector med chans på pallen

Alpint Världscupen damer 20.15 Storslalom, åk 2 (Peter Ahnberg och Tobias Hellman).

SR - 1 timme sedan

Frankrike vill bygga ny kärnkraft – i Sverige

Sverige har tillsammans med Frankrike, USA och flera andra länder enats om att kraftigt bygga ut kärnkraft i världen för att lösa klimatkrisen. Deklarationen presenterades på ett sidoevent under FNs pågående klimatmöte i Dubai. Sveriges energi- och näringsminister Ebba Busch är nöjd med uppgörelsen..

SR - 1 timme sedan

Hör Icona Pop spela sina favoritlåtar

Icona Pop delar med sig av låtar som inspirerat dem genom åren.En resa som börjar när de träffades för första gången till musiken som soundtrackade tusentalstimmar tillsammans i en bil genom USA. Sen får du också höra om gången när de smög sig in i ett av sina favoritbands loge.

SR - 1 timme sedan

Talibaner irriterade över att inte få delta på klimatmötet i Dubai

Tidigare flydde afghaner våldet, nu tvingar torkan människor att lämna sina hem. Talibanerna har insett problemen och vill ha experthjälp och tillgång till klimatomställningspengar, säger Afghanistanforskaren Ashley Jackson till Ekot.Hon menar att ett samtal om klimatfrågor skulle kunna vara vägen framåt för en bättre dialog mellan talibanerna och det internationella samfundet..

SR - 2 timmar sedan

Israel intensifierar attacker efter avbrutna förhandlingar

Tusentals personer väntas demonstrera i Tel Aviv under lördagen för att de minst 137 personer som är kvar i gisslan ska släppas. Anhöriga och tidigare frisläppta har krävt ett omedelbart möte med premiärministern, de fruktar att de nya striderna äventyrar gisslans säkerhet.Tidigare hade förhandlingarna om ny vapenvila i Qatar brutit samman då Israel ansåg att Hamas inte uppfyllt sitt löfte om att släppa kvinnor och barn.

SR - 2 timmar sedan

Diabetes typ 2 ökar bland unga – kopplas till barnfetma

Diabetes typ 2 är en typ av diabetes som framför allt drabbar äldre personer, men nu märks en ökning också bland barn och unga vuxna.Ökningen beror på den tidigare snabba ökningen av barnfetma för 10-15 år sen, enligt professor Claude Marcus.”Det är farligare för barn än vuxna att få diabetes typ 2 eftersom den kan leda till andra sjukdomar och tidig död”, säger han..

SR - 3 timmar sedan

Helldén ratar nya kärnkraftsavtalet: ”Det kommer inte hända”

Miljöpartiets språkrör Daniel Helldén, ifrågasätter om det verkligen är ett juridiskt bindande avtal som Sverige har träffat i Dubai, tillsammans med ett 20-tal andra länder.Han är besviken över att Sverige engagerar sig att diskussioner om kärnkraft, när det är bråttom av fasa ut olja och kol.Miljöpartiets språkrör tror inte att näringslivet är intresserat av att bygga mer kärnkraft, utan menar att det är sol och vind Sverige bör satsa på..

SR - 4 timmar sedan

Lyssna på Ekot kvart i sex

Att Israel har lämnat förhandlingarna i Qatar, kärnkraftsöverenskommelsen på COP28 och Miljöpartiets respons på denna. Det är några av rubrikerna i Ekot kvart i sex.Hör senaste nyheterna från Ekot här..

SR - 4 timmar sedan

Jordbävning i Filippinerna – tsunamivarningar utfärdade

En jordbävning med magnituden 7,6 har inträffat utanför den Filippinska ön Mindanao, och tsunamivarningar har utfärdats i området. Enligt landets seismologiska myndighet kan de första tsunamivågorna nå land innan klockan 17 svensk tid. Invånarna i två städer har uppmanats evakuera och ta sig in i landet på hög mark.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.