SR > Nyheter

Sunday, 03 December, 05:06

SR - 26 sep 23 kl. 00:10

Fackförbunds medlemmar har kunnat röjas under flera årUnder lång tid har det gått att kontrollera vilka som är medlemmar i fackförbunden IF Metall, Akavia och Pappers, har tidningen Arbetet avslöjat. En säkerhetsbrist på fackförbundens hemsidor har gjort att det gått att kontrollera om en person är medlem med hjälp av personnumret. Totalt har över 400 000 medlemmar kunnat röjas. Pappers har åtgärdat problemet, medan IF Metall och Akavia har stängt ned sina medlemssidor..
Läs mer på SR
Läs mer om:
IF Metall, Pappers, Arbetet, Akavia

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fackförbunds, medlemmarhar , kunnat, röjasunder flera år

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Fortfarande personalbrist – trots Äldreomsorgslyftet

26 000 anställda inom äldreomsorgen utbildades inom satsningen Äldreomsorgslyftet i fjol, visar nya siffror från SocialstyrelsenEn av dem är nyblivna specialistundersköterskan Tatjana Stupakevich som är mycket positiv till utbildningen. Även kommunerna tycker att statsbidraget varit till stor hjälp för att stärka kompetensen.Men av cirka 1,68 miljarder kronor som delades ut användes bara 1,3 miljarder.

SR - 1 timme sedan

Alla polisregioner använder preventiva tvångsmedel

Sen första oktober har polisen haft möjlighet att använda hemliga tvångsmedel, som till exempel avlyssning, för att förebygga grova brott i gängmiljö. På den tiden har domstolar fattat runt 50 beslut i fall där åklagare och polis velat ha sådana tillstånd, men om tillstånden beviljats är sekretessbelagt. ”I några enstaka ärenden har vi sett att lagstiftningen haft effekt, där vi har förhindrat brott och gjort gripanden eller beslag”, säger Tobias Bergkvist, utredningschef på polisens Nationella operativa avdelning..

SR - 2 timmar sedan

Víctor Jaras misstänkte mördare utlämnad till Chile

Den man som anses vara högst ansvarig för mordet på den kände chilenske sångaren Víctor Jara 1973 har utlämnats av USA till Chile.Den nu pensionerade militären Pedro Barrientos greps i november och sattes på fredagen på ett reguljärflyg till sitt forna hemland, tio år efter att Chile begärde honom utlämnad.Barrientos ska nu åtalas för mordet på Víctor Jara som skedde strax efter militärkuppen i Chile för drygt 50 år sen..

SR - 3 timmar sedan

Överbefälhavaren besökte frontlinjen

Sveriges Överbefälhavare Micael Bydén har under veckan som varit besökt Ukraina. Till Dagens Nyheter säger han att han blev både ledsen och arg av det han såg, hur ryssarna bryter mot krigets lagar. Bydén säger att vi måste förhålla oss till att fienden ger sig på civilbefolkningen, sjukhus, skolor och ambulanser.

SR - 5 timmar sedan

Önskenatt med Vaken i P3 och P4

Musik, tävlingar och samtal. Ett program för dig som är vaken, helt enkelt.Önska en låt fram till 05.

SR - 5 timmar sedan

En död och en skadad i knivdåd i Paris

En person har dött och en har skadats i ett knivdåd i centrala Paris. Enligt polisen attackerade mannen slumpartat förbipasserande på en gata nära Eiffeltornet, vid floden Seine.Den misstänkte gärningsmannen har gripits, skriver inrikesminister Gérald Darmanin på X, tidigare Twitter.

SR - 6 timmar sedan

Kvinnor tar mer medicin än män efter ADHD-diagnos

Flickor och kvinnor, som i snitt får ADHD-diagnos fyra år senare i livet än pojkar och män, äter mer medicin och har fler läkarbesök även fem år efter att de fått diagnos, visar ny svensk forskning.Att de fortsätter äta mycket mediciner tror forskare har att göra med att de har hunnit bli så sjuka och har fått så svåra symtom att det blir svårt för dem att att komma av andra läkemedel.”Det här är en grupp flickor och kvinnor som har det väldigt tufft och vi hoppas att studien ska bidra till att vi får upp ögonen för att de här flickorna finns och att vi kan hitta dom tidigare i livet”, säger forskaren bakom studien Lotta Borg Skoglund..

SR - 6 timmar sedan

Liberalernas förslag: Låntagare ska kunna pausa CSN-lån

Liberalerna vill införa en möjlighet för de som har tagit CSN-lån att pausa återbetalningarna under totalt fem år. Pausen ska kunna ske när låntagaren vill, för att öka den ekonomiska tryggheten och flexibiliteten, det skriver två företrädare för Liberalerna i en debattartikel i Expressen.Anledningen är att de anser att det lönar sig för dåligt att plugga i Sverige..

SR - 7 timmar sedan

Lyssna på Jukeboxen i P4 med Lili & Susie

Lili och Susie tar plats i Jukeboxens studio och pratar om turnéminnen, att ständigt bli ihopblandade och om att våga gilla artister som inte anses kreddiga.Naturligtvis bjuds det också på en massa bra musik från förr, som Suzzies Orkester, Julio Iglesias, Chris Rea och The Pretenders.Programmet är en repris från 2021..

SR - 7 timmar sedan

10-åringens emoji-protest: ”Vill inte associeras med råttor”

10-årige Teddy Cottle i Oxfordshire I England har startat en namninsamling för att få mjukvarujätten Apple att ta bort sin nörd-emoji. Han tycker att den är sårande för personer med glasögon.”Apple gör det fruktansvärt för personer med glasögon”, säger han, som själv bär glasögon, till BBC.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.