DI > Ekonomi

Sunday, 03 December, 04:25

DI - 25 sep 23 kl. 11:57

EU skärper krav på fordonsutsläppBRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) EU-länderna enades på måndagen om att skärpa kraven på motorfordons utsläpp av luftföroreningar till Euro 7-standarden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bryssel, Direkt, Euro

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU skärper, krav, fordonsutsläpp

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Upp till bevis för bolagen – skarpa krav på väg

Att sätta klimatmål imponerar inte längre på investerare. Allt fler efterfrågar i stället tydliga planer där bolagen i svart på vitt redogör för hur de ska nå sina mål.  Att redogöra för huvuddragen i sin omställning kommer också bli ett krav i den nya lagen om hållbarhetsredovisning..

DI - 7 timmar sedan

Entreprenören: Vill visa att vi ligger i framkant

Ett av de första bolagen att följa FN:s uppmaning att ta fram en omställningsplan är den svenska skotillverkaren Icebug. ”Vi vill visa att vi ligger i framkant. Att ta fram en konkret plan för vår klimatomställning blev ett sätt för oss att vässa tankarna”, säger vd:n David Ekelund..

DI - 10 timmar sedan

Norska Oljefonden, AP7 och Alecta stämmer Silicon Valley Bank

Norska Oljefonden, Sjunde AP-fonden och Alecta leder grupptalan mot den nu konkursade Silicon Valley Bank. Fonderna anser att bankens ansvariga har vilselett investerarna. ”Det är ett oacceptabelt beteende”, säger Johan Florén, chef för kommunikation och ESG på AP7.

DI - 9 timmar sedan

Frysande män ger rekordhög säsongsförsäljning

Enligt SMHI anlände vintern i Stockholm den 16 november, tre veckor tidigare än 2022. Trots att många skyr kylan så ser både fysiska och digitala klädbutiker fram emot en lång och kall vinter. ”Vi har märkt att män brukar vänta tills det redan har blivit kallt innan de väljer att köpa vinterkläder”, säger Boozts finanschef Sandra Gadd..

DI - 10 timmar sedan

Norska Oljefonden och AP7 stämmer Silicon Valley Bank

Norska Oljefonden och Sjunde AP-fonden leder grupptalan mot den nu konkursade Silicon Valley Bank. Fonderna anser att bankens ansvariga har vilselett investerarna. ”Det är ett oacceptabelt beteende”, säger Johan Florén, chef för kommunikation och ESG på AP7.

DI - 11 timmar sedan

Analytikerns tre köptips: Då kan folkaktien stå 20 procent högre

Joachim Gunell, analytiker på DNB, pekar ut tre bolag som han ser potential i. Ett av dem ser han kan vara ett OMXS30-bolag inom fem år. ”Bolaget borde ha ganska goda förutsättningar att kunna slå förväntansbilden”, säger han till Di TV.

DI - 11 timmar sedan

Di listar: Här är veckans vinnare och förlorare

Stockholmsbörsen fortsatte resan uppåt även denna vecka, om än i avtagande styrka jämfört med veckorna innan. Några mindre fastighetsbolag visade styrka medan Viaplay stod för veckans ras..

DI - 11 timmar sedan

Kraftigt skalv vid Filippinerna

Ett skalv med magnituden 7,6 har inträffat öster om ön Mindanao i södra Filippinerna, rapporterar den amerikanska geologiska myndigheten USGS..

DI - 13 timmar sedan

Professorns utspel: Bostäder är kraftigt undervärderade

Lars EO Svensson, ekonomiprofessor och tidigare vice Riksbankschef, går på tvärs mot bedömare som tror på fortsatta boprisfall. Svenska bostäder är, trots högre boräntor, undervärderade med cirka 20 procent enligt professorn..

DI - 13 timmar sedan

Israel lämnar förhandlingarna i Qatar

Israel lämnar Qatar och de förhandlingar om en vapenpaus som har pågått där. Landets militär (IDF) har attackerat platser i hela Gaza under det dygn som har gått efter det att sjudagarspausen i striderna mellan terrorstämplade Hamas och Israel löpte ut på fredagsmorgonen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.