SR > Kultur

Saturday, 02 December, 07:02

SR - 25 sep 23 kl. 06:30

Danska konstnärer i upprop mot lag om koranbränningar388 konstnärer. författare och debattörer har skrivit under en protest i Berlingske mot det danska lagförslaget för att komma till bukt med koranbränningar.”Förslaget är mer radikalt än utlovat, det går långt när det gäller att begränsa den konstnärliga friheten”, säger Ferdinand Ahm Krag är bildkonstnär och professor vid Kungliga danska konstakademien..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Berlingske, Ferdinand Ahm Krag, Kungliga

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danska, konstnäreri , uppropmot , lagom , koranbränningar

Fler nyheter från SR

SR - 14 timmar sedan

Krisen för Viaplay: ”Pressade till bristningsgränsen”

Den svenska strömningstjänsten Viaplay gör en storförlust. Det stod klart när bolaget presenterade sin rapport under fredag morgon. Linnea Kihlström, chefredaktör för Dagens Media, menar att det beror på stora investeringar i innehåll som Viaplay har gjort: ”Stigande inflation och höjda räntor har pressat Viaplay till bristningsgränsen”..

SR - 16 timmar sedan

Kamikazepiloten känner skuld i nya ”Godzilla”-filmen

Det radioaktiva monstret Godzilla hotar Tokyo och en kamikaze-pilot försöker rädda både sin ära och landetDen första japanska Godzilla-filmen gjordes för 70 år sen och många filmer har gjorts under åren, även amerikanska versioner”Här är det inte bara hus som kraschas och människor som springer, här finns levda liv också” säger vår recensent Björn Jansson och ger en stark trea i betyg.

SR - 20 timmar sedan

Nu presenteras nya Mello-deltagarna

Den här gången är det 30 låtar, och tidningen Aftonbladet, har på förhand publicerat en listan med tävlande, som de påstår vara komplett.Hör vilka som finns med på den..

SR - 20 timmar sedan

Nya mediestödet på plats - efter kritik

Det nya mediestödet är nu på plats i och med att regeringen vid ett extra möte har beslutat om detaljerna i stödet.”Tanken med det nya mediestödet är framför allt att möjliggöra för lokala och regionala nyhetsmedier”, säger kulturminister Parisa Liljestrand till Kulurnytt.I den tuffa konjunkturen genomför TT och flera andra medier nu kraftiga besparingar, men kulturministern ser inte det som skäl att öka mediestödets totala storlek på ungefär en miljard kronor..

SR - 21 timmar sedan

”Reality” om tjejen som tog kampen mot Trump – och fängslades

Realty Winner heter en 25-årig kvinna som var den första att offentliggöra dokument om rysk inblandning i presidentvalet 2016Läckan upptäcks och FBI gör ett mycket märkligt hembesök hos henneFilmen bygger på förhörsdokumenten från det besöket och växer till något som kan kallas en förhörsthriller, och Reality döms senare till drygt fem års fängelse.

SR - 23 timmar sedan

Storförlust för Viaplay

Det svenska strömningsbolaget Viaplay gör en storförlust och ska nu sälja delar av verksamheten. Bolagets resultat för årets nio första månader hamnar på minus 7,6 miljarder kronor. Viaplay som varit en stor producent av bland annat svensk dramaproduktion har under året minskat personalen med närmare en tredjedel..

SR - Igår: 06:29

Montana får inte förbjuda Tiktok

Den amerikanska delstaten Montana får inte förbjuda den populära men omstridda socialamedier-appen Tiktok. Bland annat ger konstitutionen inte delstaten den befogenheten, meddelar nu en federal domare.Men helt avgjort är det inte..

SR - Igår: 06:06

TT bantar i Göteborg och Malmö – halverar kulturdelen

Nyhetsbyrån TT bantar sin kultur- och nöjesredaktion till hälften, rapporterar facktidningen Journalisten.”Det är ett mycket hårdare besked än väntat”, säger journalistklubbens vice ordförande Olle Lindström till tidningen.Redaktioner i Malmö och Göteborg ska också minskas enligt planen..

SR - Igår: 06:00

Starka melodier på Peter Gabriels nya skiva

Låtarna på nya albumet ”I/O” har släppts en efter en under varje fullmåne det senaste året.Mycket känns igen, bland annat de vackra melodierna, tycker vår kritiker Andrea Valderrama..

SR - Igår: 05:30

Fossilfritt och digitalt när museer satsar mer hållbart

Organisationen Sveriges Museer släpper nu rekommendationer som ska hjälpa museer arbeta mer hållbart.Exempelvis ska museerna i största möjliga mån använda sig av fossilfri energi och erbjuda digitala utställningar.Museerna ska också bidra med kunskap genom programutbudet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.