SR > Kultur

Friday, 24 May, 15:34

SR - 25 sep 23 kl. 05:35

Möjlig uppgörelse nådd för manusförfattarna i HollywoodEn preliminär uppgörelse har nåtts för att få ett slut på manusförfattarnas 146-dagar långa strejk i Hollywood. Det uppger parterna i ett gemensamt uttalande.Det är ett förslag till ett treårigt avtal som måste godkännas av fackförbundets styrelse och medlemmar innan strejken blir avblåst, enligt fackförbundet Writers Guild of America.Några detaljer om vad avtalet innehåller har inte offentliggjorts..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Hollywood, Writers Guild, America

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Möjlig, uppgörelse, nåddför , manusförfattarnai , Hollywood

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Så hyllar The Hives jubilerande ”Hooked on a Feeling”

För att markera 50-årsjubileet för världshitten”Hooked on a feeling” gör The Hives nu en nytolkning;Låten, av Björn Skifs och Blue Swede blev den första svenska singeln som toppade Billboards Top 100-lista..

SR - 3 timmar sedan

Trasiga instrument skickas utomlands – startar utbildning

Sebastian Skarp har arbetat med stråkinstrument i 45 år och konstaterar att han och majoriteten av kollegerna närmar sig pensionsålder. För att möta framtidens behov planeras en instrumenttekniker på Göteborgs universitet i samarbete med Kungliga musikaliska akademien. Om utbildningen får resurser så planerar universitetet för 10-12 studenter med årlig intagning..

SR - 4 timmar sedan

Skådespelaren Peder Falk död

Skådespelaren Peder Falk har gått bort, det bekräftar Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm för DN.Peder Falk var aktiv som skådespelare, manusförfattare och regissör, och medverkade i över 60 teaterproduktioner. Han spelade även i flertalet svenska tv-dramer och långfilmer.

SR - 7 timmar sedan

Iransk regissör på flykt på Cannesfestivalen

”Jag har många fler historier att berätta, många fler filmer att skapa”, sa regissören Mohammad Rasoulof i Cannes. Härom veckan flydde han från hemlandet Iran efter att ha blivit dömd till bl a fängelse och spöstraff.Rasoulofs nya film ”The Seed of the Sacred Fig” är en av favoriterna att vinna en guldpalm vid Cannes-festivalen..

SR - 10 timmar sedan

Ovationer för palestinsk Cannesfilm – ”De söker ett hem”

Den enda palestinska filmen på Filmfestivalen i Cannes fick motta nio minuter långa applåder - ett ovanligt gensvar för en lågbudgetfilm på en sidosektion, rapporterar Kulturnytts Björn Jansson.”Det är en film om exil, inte om ockupation, gränskontroller, eller ens om människor som dödas. Den handlar om sökandet efter en plats att kalla sitt hem”, säger regissören Mahdi Fleifels..

SR - 10 timmar sedan

Nu börjar Rinkebys bokfestival: ”Festligare än bokmässa”

I helgen är det dags för Rinkeby Bokfestival. Programmet har stor bredd med allt från samtal med Leif GW Persson till workshopps, och högläsning med Nour El-Rafai.Även statsminister Ulf Kristersson har lagts till i programmet för festivalen - efter det har andra valt att lämna.

SR - 10 timmar sedan

Recension Claire Keegan ”I senaste laget”

Det är ofta glest mellan irländska författaren Claire Keegans böcker, så hellre än att vänta, ger förlaget nu ut en enstaka novell. ”I senaste laget” handlar om en medelålders man som lyckats krascha sin relation.Kulturnytts kritiker Nina Asarnoj har läst en författare som fångar de vardagliga ödesögonblicken som ingen annan..

SR - 19 timmar sedan

Gifter sig på riktigt på scen: ”Det är ju meant to be”

Emma Hellqvist och Robin Nabrink är ett av fyra par som gifter sig på Värmlänningarnas scen i Ransäter i sommar.Hon är uppvuxen med folklustspelet och säger att erbjudandet blev ett sätt att komma till skott med det bröllop de länge planerat.”Det är väl ödet?

SR - 21 timmar sedan

Så många tv-tittare hade Eurovision från Malmö

Årets Eurovision i Malmö blev en tittarsuccé, det enligt arrangören EBU som nu sammanställt siffrorna.De tre tv-sändningarna sågs av 163 miljoner tittare runt om i världen, vilket var en ökning med en miljon jämfört med förra året i Liverpool..

SR - 22 timmar sedan

Ilon Wiklands ikoniska barnbilder i storutställning

Illustratören Ilon Wikland är främst känd för sitt arbete med Astrid Lindgren. Den nya utställningen på Göteborgs konstmuseum täcker dock hela karriären.Det är den största Wikland-utställningen hittills i Sverige och innehåller enligt curator Freja Holmberg verk som aldrig visats tidigare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.