Regeringen > Nyheter

Friday, 01 December, 01:09

Regeringen - 22 sep 23 kl. 06:00

Statsministern besöker SkellefteåI dag, fredag den 22 september, reser statsminister Ulf Kristersson till Skellefteå för att besöka Renströmsgruvan i Boliden och för att träffa lokala aktörer för samtal om den gröna omställningen i Skellefteå..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Skellefteå, Ulf Kristersson, Renströmsgruvan, Boliden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsministern, besöker, Skellefteå

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 8 timmar sedan

Preventiva vistelseförbud

Det behövs kraftfulla åtgärder för att förhindra de kriminella nätverkens verksamhet och för att återupprätta tryggheten i lokalsamhället. Regeringen föreslår därför en ny lag om preventiva vistelseförbud. Syftet  med lagen är att öka tryggheten i det offentliga rummet och att förhindra att brottslig verksamhet utövas där..

Regeringen - 10 timmar sedan

Sekretess för uppgifter om jägare hos länsstyrelsen och Polismyndigheten

I lagrådsremissen föreslås att sekretess ska gälla hos en länsstyrelse för uppgift som hänför sig till register över verksamheter för livsmedelskontroll, om det inte står klart att uppgiften kan röjas utan fara för att skjutvapen enligt vapenlagen, ammunition, ljuddämpare eller vapenmagasin kommer till brottslig användning..

Regeringen - 10 timmar sedan

Regeringen påbörjar arbetet med en nationell strategi för sällsynta hälsotillstånd

För att alla patienter ska kunna erbjudas god vård efter behov och på lika villkor behövs en nationell strategi för sällsynta hälsotillstånd. Den 29 november bjöd därför sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson in till en hearing för att diskutera vad en nationell strategi på området bör inkludera för att förbättra livet för patienter med sällsynta hälsotillstånd, med fokus på hälso- och sjukvården..

Regeringen - 9 timmar sedan

Ingen ska riskera liv eller hälsa på jobbet

Onsdag den 29 november bjöd regeringen in myndigheter och arbetsmarknadens parter till arbetsmiljöforum. Forumet fokuserade denna gång på den utvidgade nollvisionen - att ingen ska riskera liv eller hälsa på grund av jobbet. På mötet deltog Bengt Järvholm, professor vid Umeå Universitet, för att presentera kunskapssamställningar på området..

Regeringen - 11 timmar sedan

Regeringen godkänner avtalet om upphovspersoners rätt till medverkans- och utställningsersättning

Regeringen har i dag godkänt ett nytt avtal om upphovspersoners rätt till medverkans- och utställningsersättning (MU-avtalet). Avtalets syfte är att skapa bättre förutsättningar för konstnärer inom bild-, form- och hantverksområdet att få betalt för utfört arbete..

Regeringen - 11 timmar sedan

Regeringen förordnar nya ledamöter och ersättare i mediestödsnämnden

Vid dagens regeringssammanträde har regeringen förordnat sex nya ledamöter och en ersättare i mediestödsnämnden. Den nya sammansättningen av mediestödsnämnden görs med anledning av det beslut om ett nytt mediestöd som regeringen förväntas fatta inom kort..

Regeringen - 10 timmar sedan

Försvarsinnovationsinitiativet skapar förutsättningar för nya arbetssätt och samarbeten

Den 28 november ledde försvarsminister Pål Jonson det sista av fyra möten, s k försvarsinnovationsdialoger, som är startpunkten för regeringens försvarsinnovationsinitiativ. Syftet är att skapa förutsättningar för att bland annat omhänderta de möjligheter som banbrytande teknik innebär i relation till militära förmågebehov..

Regeringen - 10 timmar sedan

EU-ministern besöker Westerlundska gymnasiet i Enköping

Fredag den 1 december besöker EU-minister Jessika Roswall Enköping för att tala om EU och svara på frågor från elever på Westerlundska gymnasiet..

Regeringen - 12 timmar sedan

Regeringen har utsett Stefan Hector till biträdande rikspolischef

Regeringen har beslutat att utse polismästaren Stefan Hector till biträdande rikspolischef. Anställningen gäller från och med den 1 december 2023. Förordnandet gäller i sex år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.