SVT > Utrikes

Saturday, 02 December, 06:36

SVT - 22 sep 23 kl. 02:31

Aktieskandal skakar norska regeringen – Solbergs kandidatur hotasNorges nuvarande och tidigare regering skakas av flera aktieskandaler. Ministrar och deras partners har köpt aktier i bland annat vapenbolag. Nu hotas oppositionsledaren Erna Solbergs statsministerkandidatur efter makens börshandlande. – Det blir nog någon annan, säger Robert Næss, investeringsdirektör i banken Nordea Norge..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Erna Solbergs, Robert Næss, Nordea Norge

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aktieskandal, skakar, norska, regeringen, Solbergs, kandidatur, hotas

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Inga bevis ännu för militär kommandocentral under Shifasjukhuset

Israel har länge hävdat att Hamas har en underjordisk kommandocentral med Al-Shifasjukhuset som mänsklig sköld.  Videofilmer som släppts av den israeliska armén (IDF) bekräftar uppgifter om tunnelsystem under sjukhuset – men inte påståendet om en kommandocentral, visar SVT:s bildgranskning..

SVT - 4 timmar sedan

Omstridde Santos kastas ut från kongressen

Nu är det klart. Den omstridde republikanske kongressledamoten George Santos utesluts ur USA:s representanthus. – Åt helvete med det här stället, säger Santos direkt efter den historiska omröstningen..

SVT - 9 timmar sedan

Den dödade åttaåringens bror: ”Han var den bäste av oss”

I veckan dödades åttaårige Adam Samer Alghoul och hans kamrat Basil Suleiman Abu Al-Wafa under en räd på Västbanken. Adams storebror försökte dra honom till säkerhet, men det var redan för sent..

SVT - 12 timmar sedan

Gazabon Amira cancerbehandlas i Jerusalem: ”Vill hem”

Amira är 11 år, hon har precis överlevt en svår hjärntumör och får nu vård i Jerusalem. Men hon vill inget annat än att ta sig hem till Gaza. – Jag saknar min pappa och syster så himla mycket, säger Amira Sabbagh..

SVT - 15 timmar sedan

Historiskt: Textutkast nämner fossila bränslen

För första gången nämns utfasning av fossila bränslen i ett dokument från klimatförhandlingarna. I ett utkast från från ordförandeskapet som publicerades på fredagen finns ett antal ”byggstenar” till ett avtal som kan vara rena dynamiten på mötet..

SVT - 17 timmar sedan

Kraftig ökning av försvarsutgifterna i Ryssland

Omkring 40 procent av den ryska statsbudgeten för 2024 ska läggas på försvar och säkerhet. Enligt Torbjörn Becker, chef för Östeuropeiska institutet på Handelshögskolan, får detta konsekvenser för befolkningens välstånd. – Så länge man tänker hålla på med kriget i Ukraina så behöver man stoppa in resurser i krigsapparaten, säger han till SVT Nyheter..

SVT - 21 timmar sedan

Carl Bildt om faran med AI-reglering: ”De skarpaste hjärnorna åker till USA”

Det finns risker med att reglera AI-utvecklingen – Sverige och Europa kan hamna efter i AI-revolutionen. Det menar Sveriges tidigare statsminister Carl Bildt. – Vi måste accelerera, säger han i Utrikesbyrån..

SVT - 23 timmar sedan

Vapenvilan är över: ”Stridsflyg opererar i Gaza”

Striderna har återupptagits i Gaza efter en veckas vapenvila. Israel anklagar Hamas för att ha brutit den. – Det var många som hade hoppats på att en ny överenskommelse skulle nås, säger Stefan Åsberg, SVT:s utrikesreporter på plats i Israel..

SVT - Igår: 21:09

RFSL om att Ryssland förbjuder hbtq-rörelsen: ”Fruktansvärt”

Rysslands beslut att förbjuda hbtq-rörelsen kan leda till förföljelse och våld mot de som arbetar för mänskliga rättigheter i landet, menar Peter Sidlund Ponkala, förbundsordförande för RFSL. – Det här är ett fruktansvärt beslut, säger han..

SVT - Igår: 20:30

Vapenvila och vardagsglimtar för Gazaborna – mitt i ”fasansfull” krigssituation

Snart en vecka har gått sedan den tillfälliga vapenvilan inleddes. Och för Gazaborna har den inneburit ett andningshål och små skärvor av vardag i den annars mörka tillvaron. – Men situationen är fortfarande fasansfull, säger Frida Lagerholm på Läkare utan gränser till SVT Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.