DI > Ekonomi

Saturday, 02 December, 06:23

DI - 21 sep 23 kl. 22:34

Bakslag i kongressen – nedstängning av amerikanska staten rycker närmareNEW YORK. Ett överraskande bakslag i en viktig kongressomröstning på torsdagen gör att risken för en ny nedstängning av USA:s federala stat rycker allt närmare. Finansieringen tar slut vid månadsskiftet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
NEW YORK, USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bakslagi , kongressen, nedstängningav amerikanska , staten, rycker, närmare

Fler nyheter från DI

DI - 8 timmar sedan

Wall Street tänger veckan på grönt – Paramount rusade på uppgifter om sammanslagning

USA-börserna steg efter ett tal med blandade budskap från Fed-chefen Jerome Powell där marknaden tycktes ta fasta på de mer duvaktiga tongångarna. Mediebolag rusade på uppgifter om en fusion av streamingtjänster..

DI - 8 timmar sedan

Expert: Dålig transparens på obligationsmarknaden gynnar bankerna

Felaktigt prissatta obligationer är inte bara ett svenskt fenomen, utan gäller krediter med högre risk i hela Norden. Det säger Maria Granlund, förvaltare hos Alfred Berg, som noterar ett motstånd mot förbättrande åtgärder. ”Bankerna har ett egenintresse av en lägre transparens.

DI - 9 timmar sedan

Styrelseledamot i Indutrade tankar aktier för 5,5 Mkr

Lars Petterson har köpt 23.700 aktier i Indutrade, där han sitter i styrelsen, för 5,5 miljoner kronor. Kursen i köpet var 232 kronor, enligt Finansinspektionens insynsregister..

DI - 9 timmar sedan

Experterna: Då kan oljan kosta 100 dollar fatet

Oljepriserna fortsatte nedåt på fredagen i spåren av pessimism över trovärdigheten i oljekartellen Opec+ frivilliga produktionsminskningar. Färsk riggstatistik ökade vidare på förväntan om ett högre globalt utbud..

DI - 10 timmar sedan

Dustins företrädesemission övertecknades – tillförs 1,8 miljarder kronor

It-återförsäljaren Dustins företrädesemission på 1.750 miljoner kronor övertecknades och bolaget tillförs 1.750 miljoner kronor före emissionskostnader, enligt ett pressmeddelande..

DI - 10 timmar sedan

Köprusch efter guld – ”en försäkring mot sämre tider”

Priset på guld har stigit snabbt den senaste tiden och svenska sparare dras med i haussen. Enligt guldhandlare köper svenskar alltmer fysiskt guld. ”Det märks att folk har lägre disponibel inkomst men det kompenseras med att intresset har ökat”, säger Lars Mäki, privatrådgivare på Tavex.

DI - 11 timmar sedan

Fler aktiva oljeriggar i USA den här veckan

Antalet aktiva olje- och gasriggar i USA ökade med 3 till 625 stycken under veckan som sträckte sig till den 1 december, enligt veckodata från oljeservicebolaget Baker Hughes..

DI - 11 timmar sedan

Powells tal lyfter Wall Street till grönt

USA-börserna vände upp efter att centralbankschefen Jerome Powell i ett tal signalerat att styrräntepausen kommer fortsätta vid nästa möte.  Marknadsräntorna föll och USA-börserna lyfte på budskapet..

DI - 11 timmar sedan

Så kan börsen straffa Viaplay för rapportförseningen

Torsdagen drog ihop sig till en riktig uppesittarkväll i väntan på den delårsrapport som aldrig kom från Viaplay.  Den missade deadlinen är ett brott mot börsens regler och Di har rett ut vad straffet kan bli..

DI - 11 timmar sedan

FI: Dunderböterna biter – ras för anmält börsfiffel

Antalet anmälda marknadsmanipulationer har mer än halverats sedan 2018. Enligt Finansinspektionen, FI, beror det delvis på myndighetens kontroversiellt höga bötesbelopp för exempelvis så kallade ”enpetare”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.