SvD > Opinion

Friday, 01 December, 00:20

SvD - 21 sep 23 kl. 19:45

”Skolan orsak till adhd-krisen i psykiatrin”Om vi vill att barn ska klara sig igenom skolan utan amfetamin som doping måste skolan förändras. Skolans pedagogik och kunskapssyn skapar farlig stress, skriver psykiatern Johan Söderlund..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Johan Söderlund

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolan, orsaktill , adhd-kriseni , psykiatrin

Fler nyheter från SvD

SvD - 10 timmar sedan

”Absurt att betrakta prostitution som arbete”

Personer som befinner sig i prostitution är brottsoffer, inte arbetstagare. Det skriver debattörer från Talita i en slutreplik..

SvD - Igår: 19:45

”Unga ställs inför en trasig bomarknad”

Hyresgäst­föreningen: Det borde infinna sig krisinsikt hos politikerna när andelen unga vuxna som inte kan flytta från sina föräldrar nästan fördubblats de senaste 25 åren. Nu måste politiken läggas om..

SvD - I förrgår: 19:45

”Euron nödvändig för Sveriges säkerhet”

Det finns mycket goda säkerhetsskäl att främja en stark europeisk centralbank, som Sverige helst skall ha inflytande i. De ekonomiska argumenten för ett svenskt införande av euron har också stärkts väsentligt, skriver Stefan Fölster..

SvD - I förrgår: 14:00

”Det går att få ner matstölderna”

Många butiksstölder skrivs av direkt, vilket leder till en uppgiven känsla hos handlare. Men det går att göra något åt problemen, skriver företrädare för Livsmedels­handlarna..

SvD - 27 nov 23 kl. 09:30

Skatteverket: Vi måste följa lagen

Vi känner sympati och förståelse för de prostituerades utsatthet, men vi kan inte bortse från de lagar som gäller. Det skriver Katrin Westling Palm, Skatteverket, i en replik. .

SvD - 26 nov 23 kl. 19:45

”Samtal kan förebygga alkohol­skador på barn”

Alkoholproblem i familjen och alkohol­skador på barn kan och ska förebyggas. Även mannens spermier påverkas, vilket är viktigt att uppmärksamma inför spontan graviditet och provrörs­befruktning, skriver tre debattörer..

SvD - 25 nov 23 kl. 18:00

”Vindkraften bidrar till ett drömläge”

Svensk Vindenergi: Vindkraften har klart lägst produktions­kostnad av de kraftslag som kan byggas ut snabbt och i­stor skala. Bara vindkraft kan byggas ut så snabbt som behövs för att möta elbehovet till år 2030..

SvD - 25 nov 23 kl. 15:00

”Solkraftsparker bör placeras genomtänkt”

Vi motsätter oss inte att det byggs solkraftsparker i Sverige. Men det behövs en större precision för var de bör placeras, skriver företrädare för Villaägarna i en slutreplik. .

SvD - 25 nov 23 kl. 11:00

”Felaktigheter om Arbetsförmedlingen”

Kritiken från Företagarna mot Arbetsförmedlingen är i huvudsak politisk, men innehåller också felaktigheter, som vi vill påtala. Det skriver vikarierande generaldirektör för Arbetsförmedlingen, Lars Lööw, i en replik. .

SvD - 23 nov 23 kl. 16:00

”Överdrifter i uträkning om vindkraften”

Kärnkraft och havsbaserad vindkraft skiljer inte åt så mycket i kostnad eller i möjlighet till lönsamhet. Vi behöver båda kraftslagen, skriver doktoranden Samuel Estenlund i en replik. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.