ETF-marknaden > Ekonomi

Friday, 22 September, 08:11

ETF-marknaden - I förrgår: 21:00

Den nordiska ETF-marknaden augusti 2023Den nordiska ETF-marknaden augusti 2023 uppgick ETF-handeln till cirka 8,5 mdkr (7,9 mdkr i juli) varav cirka 7,9 mdkr omsattes i den svenska marknaden. Av den totala nordiska ETF-omsttningen var XACTs marknadsandel cirka 96 procent. Av den totala brsomsttningen i Sverige i juni svarade ETF-handeln fr cirka 2,56 procent.
Den nordiska ETF-marknaden augusti 2023


Som vanligt var det XACT som hade strst marknadsandel p den nordiska ETF-marknaden i augusti 2023, med en marknadsdel p mer n 90 procent. Finska Seligson & Co hade en marknadsandel om 1,68 procent, vilket faktiskt gr att detta fretag hade 100 procent av den finska ETF-marknaden.
Läs mer på ETF-marknaden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den nordiska, ETF-marknaden, augusti, 2023

Fler nyheter från ETF-marknaden

ETF-marknaden - 12 timmar sedan

Chainlink kryptovaluta på uppgång efter nya banktester

LINK användes för överföring av tokeniserade tillgångar över offentliga och privata nätverk. Priset på LINK-tokenet för Web3-tjänsteplattformen Chainlink har fortsatt att stiga under de senaste sju dagarna, med en tillväxt på 14 procent. Under de senaste 24 timmarna steg priset med 8 procent.

ETF-marknaden - 13 timmar sedan

FTGS ETF ger exponering mot kvalitetsaktier från hela världen

First Trust Global Capital Strength ESG Leaders UCITS ETF Class A Accumulation (FTGS ETF) investerar i aktier med fokus på Fundamental/Quality, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.

ETF-marknaden - Igår: 21:00

Cathie Woods Rize ETF-affär är liten men betydelsefull för Storbritannien och Europa

Med planer på en snabb utrullning av sina aktivt förvaltade börshandlade fondstrategier (ETF) i Storbritannien och Europa i slutet av året, är det första förvärvet av Cathie Woods Ark Invest ett potentiellt viktigt ögonblick för den europeiska fondmarknaden . Wood, som är grundare, verkställande direktör, investeringschef med mera för företaget med huvudkontor i Florida, träffade ett avtal om att köpa en 70-procentig andel i Rize för drygt 2,6 miljoner pund, vilken potentiellt kan komma att öka till 10,5 miljoner pund (13 miljoner USD). Säljaren av andelen, London-noterade AssetCo, som själv köpte in i Rize för drygt två år sedan för 16,5 miljoner pund, kommer som en del av affären att få ett antal av sina River & Mercantile ETFer lanserade på ARKs invest

ETF-marknaden - Igår: 20:00

Brasilianska aktier fortsätter utvecklas väl trots dollarns styrka

Brasilianska aktier och dess valuta fortsätter att gå anmärkningsvärt bra trots dollarns styrka. Vem hade trott att efter en av historiens brantaste räntehöjningscykler skulle Brasilien ha varit en av världens bäst presterande marknader? Institutionellt kapital har precis börjat expandera sin närvaro till resursrika ekonomier som fortsätter att vara i en av de mest attraktiva värderingarna i historien.

ETF-marknaden - Igår: 17:00

As Competition Rallies Up, What is the Future of Crypto Infrastructure?

Inflation in the U.S. accelerated 3.

ETF-marknaden - I förrgår: 02:32

Cathie Woods ARK förvärvar Rize ETF

Cathie Woods ARK Invest har förvärvat den tematiska ETF-emittenten Rize ETF från AssetCo, vilket markerar företagets första intåg på den europeiska ETF-marknaden. Rize ETF, som för närvarande förvaltar 452 miljoner USD tillgångar under förvaltning över elva börshandlade fonder, kommer att döpas om till ARK Invest Europe. Detta bolag kommer att fungera som ett brohuvud för ARK Invest expansion i Europa.

ETF-marknaden - I förrgår: 20:00

Mer uppåtrisk än nedåtrisk härifrån säger VettaFis chef för energiforskning

VettaFis chef för energiforskning Stacey Morris pratar med Thomas Warner från Proactive om den senaste utvecklingen från mellansegmentet av oljemarknaden, som är fokus för Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP) som VettaFi är indexleverantör för. Morris diskuterar fördelarna med midstream-utrymmet, som mestadels består av företag som utför oljemarknadens frakt- och hanteringsfunktion, och framhåller midstream-företags stabila kassaflöden i motsats till råvaruprisernas volatila karaktär. Hon lyfter fram den senaste tidens uppgång i oljepriserna och tillskriver den positiva globala ekonomiska utsikter och produktionsnedskärningar från Saudiarabien och Ryssland.

ETF-marknaden - 18 sep 23 kl. 20:00

Är du bekant med Valours korgprodukt, VDAB10?

Denna ETP ger enkel exponering för kryptomarknaden, i en enda produkt. VDAB10 Valours korgprodukt finns tillgänglig för handel i EUR och SEK på NGM och Börse Frankfurt. Valour Digital Asset Basket 10 (VDAB10) BitcoinDogecoinEthereumSolanaXRPTronBinance BNBPolygonCardanoLitecoin Valour Digital Asset Basket 10 (VDAB10) Exponering för de tio bästa digitala tillgångarna BTC och ETH begränsas till 30 % Konkurrenskraftig förvaltningsavgift på 1,9 procent Enkel exponering för Doge och XRP Kvartalsvis ombalansering Handla VDAB10 ETP Valour Digital Asset Basket 10 (VDAB10) är en europeisk börshandlad kryptovaluta som bland annat handlas på svenska NGM, Nordic Growth Market.

ETF-marknaden - 18 sep 23 kl. 19:00

EL4L ETF ger exponering mot korta europeiska statsobligationer

Deka iBoxx EUR Liquid Sovereign Diversified 1-3 UCITS ETF (EL4L ETF) investerar i statsobligationer med fokus på Europa. Obligationernas löptider är mellan 0-3 år. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.