SR > Nyheter

Monday, 25 September, 12:27

SR - 19 sep 23 kl. 20:41

25 döda i striderna i Nagorno-KarabachI Azerbajdzjan har 25 personer dödats i området Nagorno-Karabach efter att man under tisdagen inlett en militäroperation mot utbrytarrepubliken, uppger en separatistkälla till Reuters. Två av dem ska vara civila.Frankrike har begärt att säkerhetsrådet ska ta upp konflikten i ett extrainsatt möte och EU har fördömt Azerbajdzjans militära insats. USA:s utrikesminister Anthony Blinken säger att han söker kontakt med båda sidor för att få slut på striderna.Området Nagorno-Karabach är erkänt som en del av Azerbajdzjan, men befolkas av etniska armenier..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nagorno-Karabach, Azerbajdzjan, Reuters, EU, Azerbajdzjans, USA, Anthony Blinken

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 25 dödai , stridernai , Nagorno-Karabach

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Många köar för att fly konfliktområdet

I Armeniens huvudstad Jerevan har minst 142 personer gripits, efter protester mot landets regering. Det rapporterar den ryska nyhetsbyrån Tass, som hänvisar till ett uttalande från Armeniens inrikesdepartement.Samtidigt är det många etniska armenier som lämnar den utbrytarrepubliken Nagorno-Karabach, efter att Azerbadjzjan gick in med militära styrkor där i förra veckan.

SR - 1 timme sedan

Ryssland spårar oliktänkande med ansiktsigenkänning

I Ryssland har användningen av så kallade ansiktsigenkänningssystem ökat markant sen den storskaliga invasionen av Ukraina förra året.Nära 600 fall av gripanden har listats av den oberoende organisationen OVD-info.En aktivist lyckades nyligen vinna mot Ryssland i människorättsdomstolen i Strasbourg.

SR - 2 timmar sedan

Ministern: Norge kommer att bistå med hjälp

Norge är berett att bistå med hjälp efter det stora jordskredet vid E6:an i Stenungsund, enligt infrastrukturminister Andreas Carlson (KD).”Jag talade i går med min norske kollega Jon-Ivar Nygård som beskrivit att de står redo att bistå med hjälp”, säger han till P1 Morgon.Vad för slags hjälp Norge kan ge är för tidigt att säga, fortsätter han..

SR - 2 timmar sedan

E6 avstängd mellan Falkenberg och Varberg

Just nu är E6 avstängd cirka 500 meter efter Himle rastplats mellan Falkenberg och Varberg i norrgående riktning mot Göteborg.Olycka med personbil och lastbil som inträffade vid strax före halv tio på förmiddagen.Räddningstjänst är på plats och det finns ingen prognos när trafiken släpps på.

SR - 2 timmar sedan

Trafikkaos uteblev efter skredet

Vardagstrafiken är igång efter det stora skredet i helgen utanför Stenungssund.Trafikpulsådern mellan Göteborg och Oslo är ju avskuren, och bilarna omdirigeras till andra vägar.Olof Lundberg, kommunstyrelsens ordförande i Stenungsund, säger att vägen bör repareras inom sex månader, annars riskerar följderna att bli stora för näringslivet i området..

SR - 4 timmar sedan

Nya attacker mot Odessa – byggnader förstörda i Kurskregionen

Odessa-regionen i södra Ukraina har inatt attackerats av ryska robotar och drönare, enligt ukrainska myndigheter. Bland annat ska infrastruktur i hamnen ha träffats och några hus ska ha skadats. En civilperson uppges få vård för splitterskador.

SR - 5 timmar sedan

Infrastrukturministern på väg till Stenungsund

Hör Andreas Carlson (KD) direkt i P1 Morgon om följderna efter skredet i Stenungsund..

SR - 5 timmar sedan

Ekot på en minut

Jordskredsdrabbade E6:an utanför Stenungsund bör repareras inom sex månader. Annars riskerar följderna att bli stora för näringslivet i både kommunen och regionen.Drygt varannan svensk skola saknar samverkan med både polis och socialtjänst visar en granskning som Skolverket har gjort på uppdrag av regeringen.

SR - 6 timmar sedan

Frankrike dra sig ur Niger

Nigers militärstyre välkomnar Frankrikes beslut om att ta hem sina trupper och ambassadören från landet, rapporterar AFP.Det var igår kväll som Frankrikes president Macron meddelade beslutet och motiverade det med att Frankrike inte är i landet för att vara kuppmakarnas gisslan.Militärjuntan tog makten i landet efter att ha avsatt presidenten i en kupp tidigare i sommar..

SR - 6 timmar sedan

Varannan skola samverkar inte med polis eller socialtjänst: ”Oroväckande”

Drygt varannan svensk skola saknar samverkan med både polis och socialtjänst - vilket pekas ut som en viktig brottsförebyggande åtgärd.Tre av fyra skolor saknar dessutom samverkan med barn och ungdomspsykiatrin, det visar en granskning som Skolverket har gjort på uppdrag av regeringen.1500 slumpvis utvalda skolor har tillfrågats och drygt 43 procent har svarat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.