SvD > Opinion

Friday, 22 September, 06:57

SvD - I förrgår: 19:45

”Underskatta inte alkoholens faror”Alkohol är – hur man än vrider och vänder på det – toxiskt för människor, särskilt för hjärnan. Dagens debatt om alkohol påminner om den vi hade om rökning för 50 år sen, skriver alkoholforskaren Sven Andreasson. .
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Sven Andreasson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Underskattainte , alkoholens, faror

Fler nyheter från SvD

SvD - 11 timmar sedan

”Skolan orsak till adhd-krisen i psykiatrin”

Om vi vill att barn ska klara sig igenom skolan utan amfetamin som doping måste skolan förändras. Skolans pedagogik och kunskapssyn skapar farlig stress, skriver psykiatern Johan Söderlund..

SvD - Igår: 19:45

”Dråpslag mot glesbygd och folklig kultur”

Den brutala neddragningen av anslaget till studie­förbunden drabbar landsbygd och pensionärer extra hårt. Det skriver tre professorer i vuxen­pedagogik..

SvD - I förrgår: 16:45

”Vi är besvikna på vårt partis resonemang”

Det är inte kristdemokrati att staten ska bestämma över en människas kön, skriver Rasmus Ericsson, Öppna Kristdemokrater, i en replik..

SvD - I förrgår: 13:30

”Stoppa Eritreas verksamhet i Sverige”

Att Sverige har blivit en högborg för den eritreanska regimens brutala och systematiska förtryck av exileritreaner är oacceptabelt. Det skriver Joar Forssell och Åsa Nilsson Söderström, L..

SvD - 18 sep 23 kl. 13:30

”Allmänläkarna är nyckeln till bättre vård”

Detaljstyrning och skiftande politiska idéer i olika regioner skapar hinder för en professionellt utvecklad vård. Fler allmänläkare som följer patienten är nödvändigt, skriver Nätverket mot olämplig styrning. .

SvD - 17 sep 23 kl. 19:45

”Eleverna lär sig inte vad fysik och kemi innebär”

Att de abstrakta symboliska språken har tagits bort från under­visningen i fysik och kemi betyder att eleverna inte vet vad ämnena innebär när de går ut grundskolan, skriver två debattörer..

SvD - 16 sep 23 kl. 10:00

”Överläkaren har fel om forskningen”

Det saknas både evidens och beprövad erfarenhet för behandling av barn med könsdysfori, skriver flera läkare i en replik. .

SvD - 15 sep 23 kl. 19:45

”Sätt press på den brutala iranska regimen”

Vi behöver en ny svensk och europeisk Iranpolitik, som tar hänsyn till det hot Iran utgör. Det skriver tidigare utrikesminister Margot Wallström. .

SvD - 15 sep 23 kl. 14:17

KD: Därför säger vi nej till ny lag om könsbyte

Vi vänder oss emot idén att juridiskt kön är något som alla människor fritt ska kunna välja och byta, trots att man inte har diagnostiserats med könsdysfori. Det skriver KD:s socialpolitiske talesperson Christian Carlsson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.