DI > Ekonomi

Friday, 22 September, 07:00

DI - I förrgår: 18:29

Familjen Wallenberg inte van att dela på maktenVd-skiftet i Stora Enso kom oväntat. Det har inte nödvändigtvis föranletts av en maktstrid, men ett hastigt byte av en hyllad vd väcker frågor – särskilt med tanke på ägarbilden.  Familjen Wallenberg är inte van att dela på makten i sina börsnoterade innehav..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wallenberg, Stora Enso

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Familjen, Wallenberginte , vanatt , dela, makten

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Den japanska centralbanken lämnar räntan oförändrad

Den japanska centralbanken, Bank of Japan (BOJ), beslutade vid sitt policymöte att låta depositräntan ligga kvar på -0,10 procent, och behåller även långräntemålet..

DI - 10 minuter sedan

Nederländernas BNP sjönk mindre än väntat andra kvartalet

Nederländernas BNP sjönk 0,2 procent under andra kvartalet jämfört med närmast föregående kvartal. Jämfört med första kvartalet 2022 steg BNP också med 0,2 procent..

DI - 30 minuter sedan

Omsättningen i svensk e-handeln sjönk i augusti

E-handelns omsättning i Sverige minskade med 1 procent i augusti jämfört med samma månad föregående år. Om även e-handeln från utlandet räknas in steg dock omsättningen med 3 procent.

DI - 30 minuter sedan

Morgonkoll: Tokyobörsen tappar efter nytt räntebesked

Ledande Asienbörser går åt olika håll i fredagens handel. De kinesiska börserna stiger medan Tokyobörsen handlas ned efter nytt räntebesked och ny ekonomisk data..

DI - 45 minuter sedan

Norska jätten bekräftar budsamtal

Norska Adevinta bekräftar att det mottagit ett icke bindande indikativt bud från ett konsortium lett av Permira och Blackstone..

DI - 45 minuter sedan

Fastighetsbolaget närmar sig kollaps

Studentbostäder i Norden där Fastator är huvudägare och Björn Rosengren länge var ordförande är ett riktigt haveri. Med hög skuldsättning, låneförfall och svaga ägare klämtar nu klockan för bolaget.  Sveriges studenter förtjänar mycket bättre ägare än så här..

DI - 1 timme sedan

ECB-topp: Företag i euroområdet börjar absorbera lönetryck

Företagen i euroområdet har till slut börjat absorbera uppåttrycket på lönerna och arbetsmarknaden har börjat mjukna. Det sade ECB:s chefekonom Philip Lane i New York på torsdagskvällen, enligt Reuters..

DI - 1 timme sedan

Japanskt inköpschefsindex för industrin sjönk i september

Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin sjönk till 48,6 i september, från 49,6 i augusti, enligt preliminär statistik. .

DI - 1 timme sedan

Inflationen i Japan var något högre än väntat i augusti

Japans kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) steg 3,1 procent i augusti jämfört med samma månad året före, vilket var oförändrat från föregående månad..

DI - 1 timme sedan

Zelenskyj: Ukraina ska tillverka vapen med USA

Ukraina ska börja tillverka vapen med hjälp av USA, uppger den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj i ett nattligt tal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.