SR > Kultur

Monday, 25 September, 12:03

SR - 19 sep 23 kl. 17:40

Filmexpert: Inte en ledare för ett film-Sverige i kris”Det har funnits kritik mot att Anette Novak varit osynlig och otydlig,” säger Kulturnytts filmexpert Björn Jansson.Det var på måndagen beskedet kom att Anette Novak tvingas bort från sin post efter bara ett och ett halvt år.”Helt utan förvarning,” enligt Novak själv, men SFI:s styrelseordförande Gunilla von Platen säger att beslutet vuxit fram under längre tid och att det handlar om ledarskap..
Läs mer på SR
Läs mer om:
sverige, Anette Novak, Kulturnytts, Björn Jansson, Novak, SFI, Gunilla, Platen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FilmexpertInte en , ledareför ett , film-Sverigei , kris

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Usher uppträder på Super Bowl

Artisten Usher blir huvudakt för halvtidsshowen under nästa Super Bowl, rapporterar Billboard.Super Bowl är den amerikanska fotbollsligan NFL:s finalmatch och är en av de tv-sändningar med flest tittare på hela året i USA. Super Bowl går av stapeln den 11 februari 2024 i Las Vegas..

SR - 5 timmar sedan

Danska konstnärer i upprop mot lag om koranbränningar

388 konstnärer. författare och debattörer har skrivit under en protest i Berlingske mot det danska lagförslaget för att komma till bukt med koranbränningar.”Förslaget är mer radikalt än utlovat, det går långt när det gäller att begränsa den konstnärliga friheten”, säger Ferdinand Ahm Krag är bildkonstnär och professor vid Kungliga danska konstakademien..

SR - 6 timmar sedan

Möjlig uppgörelse nådd för manusförfattarna i Hollywood

En preliminär uppgörelse har nåtts för att få ett slut på manusförfattarnas 146-dagar långa strejk i Hollywood. Det uppger parterna i ett gemensamt uttalande.Det är ett förslag till ett treårigt avtal som måste godkännas av fackförbundets styrelse och medlemmar innan strejken blir avblåst, enligt fackförbundet Writers Guild of America.

SR - 6 timmar sedan

Recension: Alla män bär på raseri i ”Taelgia”

SVT:s nya dramaserie ”Taelgia” följer människorna som dras in i gängens klor i Södertälje.Alla männen vi ser - skolgosse, maffiaherre, familjefar - är helt känslomässigt skadade.Något av det sorgsnaste vår recensent Jenny Teleman har sett..

SR - 6 timmar sedan

Maktstrid om kulturpengar väntar – ”Knivarna vässas”

Det tycks bli politisk strid om makten över fördelningen av statliga kulturpengar runt om i landet.”Knivarna vässas på de regionala kanslierna”, säger den statlige kulturutredaren Mats Svegfors. Han förslår ökat inflytande för kommunerna i den så kallade samverkansmodellen.

SR - 6 timmar sedan

Preliminär uppgörelse nådd i manusstrejken

En preliminär uppgörelse ska ha nåtts för att få ett slut på manusförfattarnas strejk i Hollywood. Det uppger fackförbundet WGA, rapporterar nyhetsbyrån AP.Det finns ett förslag till ett treårigt avtal, som måste godkännas av fackets styrelse och medlemmarna innan strejken kan blåsas av.

SR - Igår: 07:00

Stig Dagermans och Anita Björks dotter berättar i ny bok

Författaren Stig Dagerman och skådespelaren Anita Björk var Lo Dagermans föräldrar. Han berömd författare, hon aktrisen alla regissörer ville ha. Nu har Lo Dagerman skrivit en bok om dem, Himlen nära.

SR - I förrgår: 07:30

Elever läste Anne Franks dagbok - lärare fick sparken

I USA har en högstadielärare i Texas fått sparken efter eleverna fått läsa en illustrerad version av Anne Franks dagbok, rapporterar NBC News.En tjänsteman i skoldistriktet larmade om att boken var olämplig eftersom Anne Frank i ett kapitel skrev om sitt könsorgan och att hon möjligtvis kände sig attraherad av kvinnor..

SR - I förrgår: 18:30

Ukraina får tillbaka plundrade museiföremål

Ukraina har fått tillbaka kulturföremål som har stulits under den pågående ryska invasionen. Det handlar bland annat om två järnknivar från 500-talet före Kristus.Föremålen beslagtogs av amerikanska myndigheter när de smugglades in från Ryssland.

SR - I förrgår: 16:26

Operachefen berättar om dödsolyckan: ”Chock, bestörtning, sorg”

Kungliga Operan ställer in all sin publika verksamhet till och med onsdag, efter en fallolycka. Bland annat uteblir helgens planerade nypremiär av operan Elektra.Olyckan har lett till en anmälan om misstänkt arbetsmiljöbrott, och polisen och Arbetsmiljöverket undersöker nu platsen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.