SVT > Utrikes

Friday, 22 September, 07:24

SVT - I förrgår: 17:11

Det ryska kriget i internationell domstolUkraina har stmt Ryssland fr att ha vnt upp och ner p folkmordskonventionen i den Internationella domstolen i Haag. Nu ska domstolen besluta om de har jurisdiktion i rendet..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det ryska, krigeti , internationell, domstol

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Aktieskandal skakar norska regeringen – Solbergs kandidatur hotas

Norges nuvarande och tidigare regering skakas av flera aktieskandaler. Ministrar och deras partners har köpt aktier i bland annat vapenbolag. Nu hotas oppositionsledaren Erna Solbergs statsministerkandidatur efter makens börshandlande.

SVT - 12 timmar sedan

Kan bli hårdare straff för kvinnor som trotsar slöjlag

Parlamentsledamöter i Iran har godkänt ett lagförslag om att skärpa straffen för kvinnor som trotsar de strikta klädlagarna i landet. – Att inte bära slöja kan leda till långa fängelsestraff, upp till tio år, säger SVT:s utrikesreporter Gilda Hamidi-Nia..

SVT - 13 timmar sedan

Experten: Kadyrovs död riskerar att destabilisera Ryssland

Många rykten florerar om att den ryska delrepubliken Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrov är svårt sjuk. Oavsett vad som är sant skulle många i Tjetjenien fira den dag då Kadyrov inte längre finns, enligt en expert som SVT Nyheter talat med..

SVT - 14 timmar sedan

Ärkefiender i första möte om Nagorno-Karabach

Efter en vecka med nya strider mellan Azerbajdzjan och armeniska separatister i utbrytarregionen Nagorno-Karabach har det i dag hållits ett första möte om den omstridda regionens framtid. .

SVT - 16 timmar sedan

Mediemogulen Rupert Murdoch pensionerar sig

Mediemogulen Rupert Murdoch avsäger sig uppdraget som ordförande för Fox, rapporterar Reuters..

SVT - 18 timmar sedan

Rawa Majid kan förlora turkiskt medborgarskap i rättegång om urkundsförfalskning

Turkiet kan rycka undan mattan för Rawa Majids skydd från att bli utlämnad till Sverige. En pågående rättsprocess om urkundsförfalskning kan sluta med indraget medborgarskap, visar turkiska domstolshandlingar som SVT tagit del av..

SVT - 21 timmar sedan

Fransk journalist anhållen efter avslöjande

En fransk journalist anhölls efter att ha rapporterat att fransk underrättelsetjänst varit inblandad när civila dödats i Egypten. Händelsen har väckt stark kritik och har kallats för en ”oacceptabel attack” mot pressfriheten..

SVT - Igår: 05:53

Experten: Så lyckades Ukraina skapa en korridor i Svarta havet

Att Ukraina återigen exporterar spannmål via hamnar i södra Ukraina är konsekvensen av en lång kampanj för att vinna kontroll över Svarta havet. Detta enligt försvarsforskaren Niklas Granholm, som ser hoppfullt på möjligheterna att trappa upp leveranserna. – Det här är strategiskt väldigt viktigt.

SVT - Igår: 04:48

Källor: Strejken nära lösning

Strejken bland manusförfattare i Hollywood kan vara på väg att lösas, uppger källor för CNBC..

SVT - Igår: 00:59

Fattiga tvingas flytta från Miami – när hela staden hotas av översvämning

Miamis fattiga invånare trängs ut från höglänta områden när de rika lämnar havet på grund av risken för översvämningar. – Jag älskar Miami men måste flytta, säger pensionären Willy..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.