SvD > Opinion

Friday, 14 June, 09:03

SvD - 19 sep 23 kl. 16:45

”Vi är besvikna på vårt partis resonemang”Det är inte kristdemokrati att staten ska bestämma över en människas kön, skriver Rasmus Ericsson, Öppna Kristdemokrater, i en replik..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Rasmus Ericsson, Kristdemokrater

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi är besviknapå vårt , partis, resonemang

Fler nyheter från SvD

SvD - 16 timmar sedan

”EU kan lära av Kanadas lyckade legalisering”

Inget av Moilanens och Hübinettes skräck­scenarion har blivit verklighet. Och i utvärderingen från Kanadas regering beskrivs legaliseringen av cannabis som mycket framgångsrik, skriver Christian Engström och Sara Skyttedal i en replik..

SvD - 22 timmar sedan

”Spårväg Syd kan byggas billigare”

Det finns ett förslag som legat på politikernas bord i flera år nu, och som kapar 200–300 miljoner från spårvägsbudgeten. Detta skulle kunna lösa situationen, skriver Jim Bjärkeback, vd Glömsta Fastighets AB, i en replik. .

SvD - Igår: 19:45

”Låt fler få utbilda sig på lokala campus”

Staten behöver ta krafttag för utveckling av decentraliserade miljöer för högre utbildning i Sverige, så att fler kan läsa på mindre orter. Det skriver tre kommun­politiker..

SvD - Igår: 16:30

”Rigida vattenregler stoppar viktig industri”

Sverige och Finland behöver agera för EU-länders möjlighet att göra undantag från vatten­direktivet, så att ambitionerna i EU:s klimat­politik kan uppfyllas. Det skriver företrädare för gruv- och stålindustri..

SvD - Igår: 10:00

”Täpp till kryphålen för surrogat­industrin”

S-kvinnor: När tekniken nu gjort det möjligt att köpa havandeskap, förlossning och barn står Sverige inför ett vägskäl. För oss är det glasklart att vi måste skydda kvinnor och barn från exploatering av marknads­krafter..

SvD - Igår: 09:30

”Vidöppet för fusk med kurslitteratur”

Förlagen får stå för notan när en myndighet ger ut böcker gratis, utan kontroll när det gäller fusk och olovlig spridning av materialet. Det skriver Stefan Persson, Läromedelsföretagen, i en slutreplik. .

SvD - I förrgår: 19:45

”Effekterna i Kanada är avskräckande”

Legaliseringen av cannabis i Kanada har lett till att fler konsumerar mer, med ökade skade­verkningar som följd. Skyddet för barn har heller inte stärkts, skriver Peter Moilanen och Staffan Hübinette..

SvD - I förrgår: 13:30

”Taxi ska inte vara en laglös marknad”

Regeringen har lovat att kampen mot organiserad brottlighet är den viktigaste uppgiften. Om man menar allvar kan inte taxi fortsätta att vara en laglös marknad, skriver företrädare för Taxi Stockholm..

SvD - 10 jun 24 kl. 19:45

”Det finns lösningar mot gängvåldet”

Årets pristagare i Stockholmspriset i kriminologi går till amerikanska forskare som pekar på hur avgörande förtroendet för samhällsinstitutionerna är. Det skriver Anne Ramberg, Jerzy Sarnecki och Lawrence Sherman. .

SvD - 08 jun 24 kl. 10:00

S: Vi måste sätta gränser mot rysshögern

Inför Europavalet har högerpopulistiska och pro-ryska krafter flyttat fram sina positioner. Jag beklagar att Ulf Kristersson inte vill tala klarspråk om vilka risker det medför, skriver Magdalena Andersson (S) i en replik. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.