SVT > Kultur

Monday, 25 September, 12:16

SVT - 19 sep 23 kl. 16:16

Privat företag tar över Kulturhuset Skylten i LinköpingLinköpings kommun säljer kvarteret Gjuteriet, som omfattar fem byggnader och innehåller ett femtiotal företag och kulturverksamheter, där Skylten är en av dem..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kulturhuset Skylten, Linköping, Gjuteriet, Skylten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Privat, företag, taröver , Kulturhuset, Skylteni , Linköping

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Usher är nästa mellanakt på Super Bowl

Under söndagen stod det klart att r'n'b-artisten Usher får hedersuppdraget att uppträda på Super Bowl. Det rapporterar Billboard..

SVT - 4 timmar sedan

Preliminär uppgörelse nådd i Hollywood

En preliminär uppgörelse har nåtts för att få ett slut på manusförfattarnas nästan fem månader långa strejk i Hollywood. Det uppger parterna i ett gemensamt uttalande..

SVT - 6 timmar sedan

Tre frågor: Satir och memes

I Sverige är satiren för snäll, jämfört med andra länder i Europa. Det menar Orla Vigsö, professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Göteborgsuniversitet. Hör tre frågor om satir och memes i Sverige i klippet..

SVT - 6 timmar sedan

Meme Lord Jeki listar sina tre bästa memes

Alfons Åberg tar en nattfösare medan Ebba Busch är på efterfest med Barack Obama och Vincent Vega. Internetfenomenet Meme Lord Jeki har publicerat över 600 memes på sin Instagram. Hör honom lista sina tre bästa..

SVT - 6 timmar sedan

Meme Lord Jeki bokdebuterar

Ett av memesveriges största Instagramkonton drivs av Meme Lord Jeki. Nu byter han plattform och debuterar som författare med boken ”Hitta Uffe”. – Det är satirisk dystopi, säger Meme Lord Jeki..

SVT - Igår: 06:00

Sveriges största konstdoldis ställs äntligen ut på Moderna

Moki Cherry är utan tvivel en av den svenska konsthistoriens största doldisar. Underskattad, förbisedd och länge bortglömd, enligt Kulturnyheternas konstkritiker Dennis Dahlqvist..

SVT - I förrgår: 05:30

Rapport: Så mycket kläder kan du köpa och klara Parisavtalet

Hur mycket kläder är rimligt att köpa varje år om man vill ha en hållbar garderob? Inte mer än fem nyproducerade plagg om året, enligt en tysk rapport..

SVT - I förrgår: 20:32

Lagkrav på bemannade skolbibliotek 2025

Från och med 2025 kommer det att vara lag på att alla skolor ska ha bemannade skolbibliotek.Sverige befinner sig i en läskris, säger skolminister Lotta Edholm (L)..

SVT - I förrgår: 19:10

Kulturmyndigheter kan slås ihop: ”Risk att förlora kompetens”

I höstbudgeten föreslår regeringen att Konstnärsnämnden ska slås samman med Statens kulturråd. Risken är att kompetens kan gå förlorad, menar Mika Romanus, ordförande i Konstnärsnämnden.  .

SVT - I förrgår: 17:12

Kungliga Operan: “Vi är ett hus i chock”  

En scentekniker har avlidit efter att ha fallit från hög höjd på Kungliga operan i Stockholm under torsdagen. Händelsen utreds nu som arbetsmiljöbrott och vållande till annans död. På Kungliga operan har det i dag varit en sorgens dag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.