SvD > Opinion

Monday, 25 September, 11:22

SvD - 19 sep 23 kl. 13:30

”Stoppa Eritreas verksamhet i Sverige”Att Sverige har blivit en högborg för den eritreanska regimens brutala och systematiska förtryck av exileritreaner är oacceptabelt. Det skriver Joar Forssell och Åsa Nilsson Söderström, L..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Eritreas,  sverige, Sverige, Joar Forssell, Åsa Nilsson Söderström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoppa, Eritreas, verksamheti , Sverige

Fler nyheter från SvD

SvD - 3 timmar sedan

”Öka fritids­odlingen och stärk beredskapen”

Fritidsodlingens riksorganisation: Om krisen kommer behöver fler av oss kunna odla vår egen mat..

SvD - 21 timmar sedan

”Sverige behöver riktiga jobb – inte subventioner”

Timbro: Etableringsjobben är sannolikt bättre än tidigare subventioner, men de är dyra och innebär absolut ingen lösning på arbets­marknadens problem. Regeringen måste i stället sänka kostnaderna för företag att anställa..

SvD - Igår: 13:30

”Strypta bidrag kan försämra integrationen”

Föreningslivets roll som ”skola i demokrati” tycks vara särskilt viktigt för personer med utländsk bakgrund. Därför kan det motverka integration när bidrag till etniska föreningar dras in, skriver forskare. .

SvD - 21 sep 23 kl. 19:45

”Skolan orsak till adhd-krisen i psykiatrin”

Om vi vill att barn ska klara sig igenom skolan utan amfetamin som doping måste skolan förändras. Skolans pedagogik och kunskapssyn skapar farlig stress, skriver psykiatern Johan Söderlund..

SvD - 20 sep 23 kl. 19:45

”Dråpslag mot glesbygd och folklig kultur”

Den brutala neddragningen av anslaget till studie­förbunden drabbar landsbygd och pensionärer extra hårt. Det skriver tre professorer i vuxen­pedagogik..

SvD - 19 sep 23 kl. 19:45

”Underskatta inte alkoholens faror”

Alkohol är – hur man än vrider och vänder på det – toxiskt för människor, särskilt för hjärnan. Dagens debatt om alkohol påminner om den vi hade om rökning för 50 år sen, skriver alkoholforskaren Sven Andreasson. .

SvD - 19 sep 23 kl. 16:45

”Vi är besvikna på vårt partis resonemang”

Det är inte kristdemokrati att staten ska bestämma över en människas kön, skriver Rasmus Ericsson, Öppna Kristdemokrater, i en replik..

SvD - 18 sep 23 kl. 13:30

”Allmänläkarna är nyckeln till bättre vård”

Detaljstyrning och skiftande politiska idéer i olika regioner skapar hinder för en professionellt utvecklad vård. Fler allmänläkare som följer patienten är nödvändigt, skriver Nätverket mot olämplig styrning. .

SvD - 17 sep 23 kl. 19:45

”Eleverna lär sig inte vad fysik och kemi innebär”

Att de abstrakta symboliska språken har tagits bort från under­visningen i fysik och kemi betyder att eleverna inte vet vad ämnena innebär när de går ut grundskolan, skriver två debattörer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.