Expressen > Kultur

Monday, 25 September, 11:55

Expressen - 19 sep 23 kl. 12:43

Säg ingenting till Sophia Jarl om SFINyheten om att Anette Novak slutar som vd för Svenska Filminstitutet landar i ett skört klimat.Jonas Holmberg ser hur svensk filmpolitik står inför ett vägskäl..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sophia Jarl, SFI, Anette Novak, Svenska Filminstitutet, Holmberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säg, ingentingtill , Sophia, Jarlom , SFI

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Typiskt danskt att vara PK på fel sätt

På Malmö stadsteater befästs våra fördomar i en dansk skamlös pjäs.Sara Berg tycker att det hela blir rätt snurrigt och undrar vad själva poängen är..

Expressen - 5 timmar sedan

Svenska Akademien har ändrat syn på sanningen

I ”Marionetterna” försöker Ingrid Carlberg följa makten genom att skärskåda den hemliga propagandaverksamhet som präglat politiken det senaste seklet.
Helena Granström fascineras av en imponerande historisk kartläggning, men efterlyser samtidigt ett större intresse för människans inneboende falskhet..

Expressen - 20 timmar sedan

Kommer ni ihåg när vi svek Danmark?

2005 utlöste Jyllands-Postens publicering av 10 Muhammedkarikatyrer en internationell kris för Danmark.Många svenska opinionsbildare var skarpt kritiska till de danska publicisterna. I dag tycks dock stödet för yttrandefriheten ha blivit starkare.

Expressen - 23 timmar sedan

En bredbringad brottare kärleksbombar publiken

Petter Lennstrands nya dockteater spelar upp en ung tonårings hela palett av känslor.Gunilla Brodrej känner sig glad i dockornas sällskap..

Expressen - 23 timmar sedan

Psykosen blev ett uppbrott för Ernst Josephson

På Waldemarsudde visas den första större presentationen av Ernst Josephson på tjugo år.Peter Cornell ser en välkomponerad utställning som synliggör två motsatta poler i hans konst..

Expressen - Igår: 07:15

Skolan kan inte göra nåt åt den riktiga läskrisen

I måndags enades de sex stora tidningarnas kulturchefer i ett upprop mot läskrisen.Victor Malm pekar ut problem som tornar upp sig bortom klassrummen. .

Expressen - Igår: 13:00

Män dricker urin och dansar fram i glada event

Konstab har flyttat in på Dramaten med sin helhetslösning av ”Såsom i en spegel”.Maria Edström ser konstkollektivets vassa lek med Ingmar Bergman..

Expressen - I förrgår: 07:00

De står och stirrar in i mynningen på en pistol

Nicolas Lunabba återvänder till veckorna som gjorde honom till författare i nya boken ”Dagbok från 20-talet”.Victor Malm är mindre imponerad av uppföljaren till rosade”Blir du ledsen om jag dör?”..

Expressen - I förrgår: 06:45

Det är dags för Sveriges miljardärer att betala oss

Det är inte bara filmindustrin som lider – hela kulturen går på knäna. Alicia Hansen uppmanar till att logga ut från Hemnet och renoveringshetsen..

Expressen - I förrgår: 14:21

Inte roligt att beskrivas som historieförvanskare

Historikern Pontus Rudberg skrev i en debattartikel på Expressens kultursida att Ola Larsmo förvanskar historien om J-stämpeln i tyska judars pass. Ola Larsmo replikerar och Pontus Rudberg svarar direkt.   .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.