Världen Idag > Nyheter

Friday, 22 September, 06:59

Världen Idag - 18 sep 23 kl. 16:00

Musk vid toppmöte om AI: Viktigt att vi får en AI-domareElon Musk, Mark Zuckerberg och de högsta cheferna för Google och IBM – alla var där när USA:s senat kallade till ”toppmöte” om AI..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
AI, Musk, Zuckerberg, Google, IBM, USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Muskvid , toppmöteom AI , Viktigtatt vi får , en AI-domare

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Jesu liv skildras i unik fotoutställning i Azerbajdzjan

En välkänd fotograf gör en fotoutställning med 50 jättebilder om Jesu liv i det muslimska landet Azerbajdzjan. – Det här är Guds projekt och inget som vi har tänkt ut själva, säger Rasim Khalilov, från det azerbajdzjanska Bibelsällskapet, entusiastiskt..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det idylliska landet i norr går på detta område inte längre att känna igen. Den imbecilla politiska debatten, däremot, fortsätter som tidigare.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Kristersson diskuterar korankris vid FN-möte

Diskussioner med muslimska ledare om korankrisen står på agendan för statsminister Ulf Kristersson och utrikesminister Tobias Billström under FN:s generalförsamling. Dessutom har Kristersson pratat gängvåld med stadens borgmästare..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Kristna i alla åldrar samlades för strategisk bön

Ungdomsväckelse och nödläget i landet .Det var viktiga böneämnen vid Nationell bönekonferens i Citykyrkan i Stockholm där man också bad om en Andens enhet där kristna från olika sammanhang gemensamt ber om väckelse i Sverige. – Det kommer att skaka Satans rike i grunden, sade en av böneledarna, pastor Desta Haregot..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Frälsningsbeslut efter visningar av Jesus revolution på bio

Flera personer uppges ha tagit emot Jesus efter att ha sett Jesus revolution på bio och många bjuder med vänner som blir berörda och öppnar sig för Gud. Biografägare förvånas över det stora intresset för filmen, och kyrkor ordnar egna visningar för ungdomar..

Världen Idag - 23 timmar sedan

C S Lewis visar oss hur vi tar hand om tvivlarna

Den moderna världen är plågad av tvivel. Orsakerna kan vara många, men inte sällan gör sorg och kriser människan sårbar. Med hjälp av C S Lewis texter undersöker teologerna Joshua Chatraw och Jack Carson hur vi kan vandra med dem som tvivlar och hjälpa dem att fästa sin uppmärksamhet på Gud igen..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Mest otäck är kanske rädslan

SVT:s dokumentärserie ”Transkriget” kunde inte ha kommit mer lägligt. Just som regeringen skulle sätta ner foten i frågan, fick vi en påminnelse om vad som står på spel om de föreslagna ändringarna genomförs. De tre programmen skildrar olika människoöden, men låter också ett antal experter komma till tals som har ägnat tid åt att studera forskningsläget kring unga med könsdysfori.

Världen Idag - 17 timmar sedan

Svenska kyrkan i utspel: ”Vi har alltid varit woke”

Svenska kyrkans officiella konto på plattformen X (tidigare Twitter) skriver att samfundet ”alltid varit woke” och att ideologin ”ingår i kyrkans dna”. Då många kopplar begreppet till identitetspolitik och vänsteraktivism har inlägget skapat starka känslor..

Världen Idag - Igår: 00:00

Varför minskar antalet församlingar?

Hur förklarar du att cirka tusen församlingar i vårt land försvunnit eller lagts ner de senaste decennierna (källa: Frikyrkoundersökningen, Öyvind Tholvsen)? Med tanke på att församlingen är Kristi kropp, en organism byggd av levande stenar, borde den väl växa i stället för att tyna bort?.

Världen Idag - Igår: 00:00

Från paradis till paradis

Detta blir det sista inlägget i artikelserien ”Myterna i klassrummet”, och då vidgar jag vyerna från Guds skapelse till Guds återskapelse. Bibelhistorien sträcker sig ju från det ursprungliga paradiset, Edens lustgård, till det renoverade paradiset, Guds rike. Det hela börjar med att Gud skapar ”himlarna och jorden” och ”planterar en lustgård i Eden”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.